Lake Manyara Serena Lodge

Lake Manyara Serena är liksom Serena Hotels flesta safarilodger en ganska stor lodge av hotellkaraktär. Lodgen håller mycket god standard på alla vis och läget är spektakulärt på toppen av Rift Valleys förkastningsbrant med en underbar utsikt över Lake Manyara och omgivande savann.  Om ni föredrar hotell framför tältlodger är Serena Lodge det bästa alternativet. Lodgen är långt bättre än Lake Manyara Hotel (som numera egentligen heter Lake Manyara Wildlife Lodge) men inte speciellt mycket dyrare. Safarikänslan blir dock en helt annan än på exempelvis Kirurumu eller Migunga Forest

Men å andra sidan är områdena utanför Lake Manyaras nationalpark (bara Lake Manyara Tree Lodge ligger inne i parken) inte så djurrikt utan dominerat av jordbruk och byar. Det finns alltså inte riktigt lika stor anledning att bo i tältlodge här som det är i t.ex. Serengetioch Tarangire.  

Lodgen har restaurang, bar och stora fräscha rum. Lodgens stora terrass med pool har byggts precis vid kanten till förkastningsbranten med en fantastisk utsikt. Den stora nackdelen är dock att hotellet får ganska många stora grupper och vi kan inte rekommendera det för er som söker den småskaliga safariupplevelsen.

Den vanligaste anledningen att bo på Lake Manyara Serena är safari till Lake Manyara national park. För den som vill spendera lite mer tid här är dock området kulturellt intressant och det finns många aktiviteter såsom besök i Massajbyar, vandringar och cykelturer som går att arrangera med lodgen som utgångspunkt.