Kirurumu Manyara Tented Lodge

Kirurumu Tented Lodge är en mycket bra tältlodge belägen uppe på toppen av Rift Valleys förkastningsdal cirka 15 minuters bilresa från Lake Manyaras nationalpark. Det allra bästa med lodgen är dess spektakulära läge precis vid Rift Valleys förkastningsbrant, 600 meter ovanför Lake Manyara och den omgivande savannen. Utsikten är en av de bästa i Tanzania. Lodgen är halvstor med 16 vanliga tält och 6 större rum som ligger i byggnader. Lodgen är byggd i ett trevligt område som förutom besök i Lake Manyara inbjuder till vandringar och cykelturer ner till Lake Manyara. 

Rummen är stora och rymliga med bra sängar och god standard på badrummen. Det är ett bra alternativ att uppgradera sig till om ni vill bo lite lyxigare än t.ex. Migunga Forest Tented Camp men inte har råd att boka den mycket lyxiga Lake Manyara Tree Lodge. Vi använder oftare Kirurumu som ett uppgraderingsalternativ till Migunga Forest än exempelvis Lake Manyara Serena Lodge då vi anser att det är en mycket bra lodge, rustik med mycket god klass och bra tält utan att bli varken för storskalig eller lyxig. Safariupplevelsen har hållits i fokus på denna lodge. Den stora nackdelen med lodgen, liksom med alla lodger på toppen av förkastningsbranten är att området den ligger i är nära byar, vägar och städer. Det finns begränsat djurliv och det känns knappast som att bo i vildmarken. 

Den vanligaste anledningen att bo på Kirurumu är safari till Lake Manyara nationalpark. För den som vill spendera lite mer tid här är dock området kulturellt intressant och det finns många aktiviteter såsom besök i Massajbyar, vandringar och cykelturer som går att arrangera med lodgen som utgångspunkt.