Kati Kati Tented Camp

Kati Kati Tented Camp (Kati är Swahili och betyder ungefär i mitten så lodgens namn är alltså ungefär ”i mitten i mitten”) är en tältcamp av bra mellanklass belägen i centrala Serengeti (Seronera). Lodgen hette tidigare Serengeti Medium Camp och den benämns fortfarande vid det namnet ibland. 

Ägarna beskriver det som en mobil tältcamp på sin hemsida men så vitt vet vi vet flyttas den aldrig och är alltså en fast tältcamp. Dock har den samma känsla och konstruktion som en mobil tältcamp utan fasta strukturer. Kati Kati har endast tio tält plus ett mässtält och med sitt läge mitt i det allra rovdjurstätaste området i Serengetis ekosystem ger det en fantastisk safariupplevelse. Vi älskar Kati Kati och rekommenderar det för er som vill bo inne i centrala Serengeti och tycker att det är värt att betala lite mer än för t.ex. Ikoma Tented Camp och Robanda Tented Camp.

Tälten på Kati Kati är stora och rymliga och har riktiga sängar, dusch, toalett och en liten veranda. Lodgen är mycket välskött och i vår mening den mest prisvärda av sitt slag i centrala Serengeti. Andra små tältcamps i detta område är mycket exklusiva och ganska dyra. Kati Kati ger en riktig safariupplevelse till ett rimligt pris.

En nackdel med Kati Kati är att det inte är tillåtet att göra bushwalks (safari till fots) här vilket det går att göra på exempelvis Ikoma Tented Camp och Robanda Tented Camp