Halisi Camp

Mycket bra semipermanent tältlodge som under migrationssäsongen (december till mars) befinner sig i Ndutu i södra Serengeti och under torrsäsongen (juni t.o.m. oktober) befinner sig vid Moru Kopjes i Seronera i centrala Serengeti. 

Detta är en tältcamp som verkligen ger valuta för pengarna. En liten camp som är belägen mitt i de djur rikaste områdena i Serengeti. Servicen är fantastisk trots att ni befinner i er i ett av de vildaste landområdena i världen. Eftersom de inte finns några permanenta strukturer så är känslan av att befinna sig på safari ständigt närvarande. Trots att tälten inte är fasta har alla tält riktiga sängar med sängkläder, toalett och dusch. 

Mellan december och mars befinner sig lodgen i Ndutu i södra Serengetis ekosystem. Till skillnad från Serengeti Savannah Camp och Ndutu Wildlands (som båda ligger i Ngorongoro Conservation Area) befinner sig denna camp dock fortfarande inne i Serengeti National Park under denna period. Ndutu är ett område som delas mellan Serengeti National Park och Ngorongoro Conservation Area. 

För den som är intresserad är det möjligt att göra en bush walk, alltså en safari till fots, i lodgens närhet. Detta måste dock ske i Ngorongoro Conservation Area (NCA) så det kräver att ni kör till en ranger post, betalar USD 50 för entré till NCA och ytterligare USD 20/person för en beväpnad ranger som gör vandringen tillsammans med er.