Lake Manyara Tree Lodge

Många safarilodger och tältcamps i Tanzania och andra safaridestinationer såsom Botswana, Kenya och Uganda kallar sig unika men i vår mening är det få som verkligen är unika. För att vara unik ska en lodge vara omjämförbar, inte bara på vissa sätt utan på alla sätt. En av de safarilodger i Tanzania som verkligen är unik, i vår mening är Lake Manyara Tree Lodge. 

Lake Manyara Tree Lodge har för det första ett unikt läge; det är den enda safarilodgen som ligger inne i Lake Manyara National Park. Det är inte bara den enda som ligger inne i parken den ligger dessutom allra längst ner i den södra delen av den avlånga parken vilket gör att den södra halvan av Lake Manyara National Park i praktiken blir ett privat reservat för de som bor på Lake Manyara Tree Lodge under de allra bästa timmarna på dagen. Alla andra safariresenärer måste ta sig in och ut ur Lake Manyara genom den enda gaten som ligger i parkens norra ände. Det innebär att även de morgonpiggaste inte kommer ner till Lake Manyaras södra halva förrän mitt på dagen och måste lämna de södra delarna av parken igen senast mitt på eftermiddagen för att hinna tillbaka till sin lodge innan parken stänger.

Men det är inte bara läget som gör lodgen unik. De fantastiska rummen byggda uppe i gigantiska baobabträd är fantastiska och erbjuder en rustik lyx som är svår att överträffa. Det är en balansgång att bygga en safarilodge som håller den högsta klass utan att tappa känslan av att vara ett med naturen i detta vilda vackra naturområde. Lake Manyara Tree Lodge har lyckats perfekt med denna balansgång. Maten, servicen, poolen, läget och rummen är i klass med de allra bästa safarilodgerna i Afrika och därför tycker vi att Lake Manyara Tree Lodge är en i sanning unik lodge. 

Lodgen är byggd en liten bit upp från sjöns strand i ett område med stora Baobabträd. Rummen är byggda på träplattformar uppe i träden vilket ger en fantastisk känsla av att vara en del av skogen. Inne i rummen finns all bekvämlighet såsom mycket bra sängar, noga utvalda möbler, trägolv och badrum med badkar och toalett. Stora dörrar öppnar upp mot den privata balkongen från såväl sovrum som badrum.  På lodgen finns ett gemensamt område med bar, restaurang och reception. Nedanför finns även en lägereld. För sällskap ordnar lodgen mot en extra avgift middagar nere vid lägerelden. Lodgen har också en liten pool att svalka av sig i. Poolen uppskattas av många gäster då det ofta blir mycket varmt på eftermiddagarna i Lake Manyara. 

Aktiviteten vid boende på Lake Manyara Tree lodge är framförallt safari i jeep i Lake Manyara National Park. Eftersom den enda vägen in i Lake Manyara är i den norra delen av parken passerar ni oftast norra Lake Manyara National Park den dag ni kommer till lodgen. Medan ni bor här fokuserar ni oftast på de södra delarna av parken. Eftersom det tar två timmar att köra från södra Lake Manyara till parkens gate kan ni vara säkra på att det endast är jeepar från Lake Manyara Tree Lodge i detta område på morgnar och eftermiddagar. Detta ger en helt annan upplevelse av Lake Manyara än de flesta turister får. Ni möter elefanter, bufflar, impala, giraffer, vårtsvin, apor och fåglar i mängder men ser få safarijeepar.