Jongomero

Jongomero är en permanent tältcamp i en mycket avlägsen del av den enorma nationalparken Ruaha. Ruaha är med sina 22 000 kvadratkilometer 1,5 gånger så stort som Serengeti men här finns endast ett fåtal lodger. De allra flesta lodgerna ligger nära Ruahafloden nära parkens gate i östra Ruaha. Jongomero ligger i den södra elen av parken flera timmars bilresa från närmaste lodge. Den känsla av avskildhet som finns här är svår att hitta någon annanstans i Tanzania. Till Jongomero kommer ni med flyg och ni gör er safariturer med öppen jeep med guider från lodgen som kan naturen i omgivningen utan och innan. På era safariturer kommer ni garanterat inte att se några jeepar från någon annan lodge än Jongomero och Jongomero har bara åtta tält så jeeparna därifrån är inte många. 

Tälten är byggda intill en flod i vilken det rinner vatten endast under regnsäsongen och början av torrsäsongen, resten av året är det en torr sandbotten på vilken lodgen ibland dukar upp middagar i skenet av endast levande ljus. Alla tälten på Jongomero är byggda på träplattformar och de är stora och luftiga med fantastisk inredning och badrum med dusch. 
 
Lodgen har också en pool vilket är uppskattat eftersom dagarna kan vara ganska heta i Ruaha, speciellt mellan oktober och mars. Safari görs normalt sett på förmiddagar och eftermiddagar med lunch och siesta på lodgen mitt på dagen. Lodgen har inga stängsel så djur kommer ofta nära lodgen och många gånger kan ni spendera er siesta med att spana efter djur från er veranda eller kanske från poolen. Jongomero är en safarilodge för er som värderar det avskilda, att få vara långt från närmaste safarijeep och njuta av det verkligen vilda Afrika.