Noshörning i Lake Nakuru

Mnarani Beach Cottages Zanzibar

Mnarani Beach Cottages Zanzibar

Z Hotel(uppgradering)

Zanzibar Retreat (uppgradering)

Klippgrävlingar

Mara Nyumbu Camp, Masai Mara

Mara Nyumbu Camp, Masai Mara

Mara Nyumbu Camp, Masai Mara

Mnarani Beach Cottages, Zanzibar

Mnarani Beach Cottages, Zanzibar

Amboseli Sentrim Camp

Karibu Kenya Safari och Zanzibar

Safariresa till Kenya. Sex dagars safari med Amboseli, Lake Nakuru och Masai Mara och en veckas sol och bad på Zanzibar.

 • Sex dagar safari
 • Sex nätter med halvpension på trevliga Mnarani Beach Cottages på norra Zanzibar
 • Amboseli - känd för blider av elefanter med Kilimanjaro i bakgrunden
 • Lake Nakuru - noshörningar och Rotchilds giraff med "vita knästrumpor"
 • Masai Mara - Kenyas rikaste djurliv, mängder av lejon och andra stora katter
 • Safari i privat safarifordon med egen guide
 • Garanterad fönsterplats
 • Kunniga och erfarna guider
 • Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Nairobi och hem från Zanzibar
 • Flyg från Nairobi till Zanzibar
 • Transfer t.o.r. flygplatsen til hotellet på Zanzibar
 • Sex nätter i standard garden view room på Mnarani Beach Cottages på norra Zanzibar. Möjlighet finns att uppgradera till deluxe eller superior room eller till annat hotell på Zanzibar.

Kenya är allmänt känt som safarins hemland och ett av de allra bästa länderna i Afrika för en safariresa. På denna resa i Kenya får ni se det allra bästa av Kenyas rika djurliv och varierade natur. Ni startar safarin i Amboseli, en av Östafrikas vackraste parker. Enorma hjordar med växtätare och framförallt elefanter betar på savannen vid foten av Afrikas högsta berg; Kiilimanjaro. Efter Amboseli färdas ni norrut och västerut till Lake Nakuru som troligtvis är den bästa platsen i Kenya (och Afrika) att se noshörning. Safarin avslutas i kronjuvelen av Kenyas safariparker; Masai Mara. Masai Mara är hem till de allra flesta av de stora afrikanska däggdjuren däribland lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning, The Big Five. 

Efter safarin flyger ni till Zanzibar för att njuta av en veckas sol och bad. I grundpriset ingår boende med halvpension i standard garden view room på Mnarani Beach Cottages. Uppgraderingar är möjliga. Här kan ni läsa om alla våra hotell på Zanzibar.

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis kostnadsfritt och inte bindande.

Resebeskrivning

Dag1: Avresa från Sverige
Flyg från Sverige på kvällen

Dag 2: Ankomst till Nairobi och färd vidare till Amboseli
Vid ankomst till Nairobi blir ni mötta av er safariguide. När alla resenärer packat in sina väskor i bilen så kör ni mot Amboseli. Bilresan till Amboseli går över asfalterad väg och ni ankommer er lodge i Amboseli i tid för lunch. På eftermiddagen gör ni er första safaritur. Amboseli ligger fantastiskt vackert med utsikten över Kilimanjaro i söder och på den öppna savannen kommer ni att se många djur främst gräsätare såsom elefant, giraff, antiloper, gnuer, zebror och även hyenor. De stora kattdjuren finns här men det är ganska ovanligt att se dem. I skymningen åker ni tillbaka till er lodge. Boende på Amboseli Sentrim Lodge eller motsvarande. Lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 3: Amboseli
Heldag med för- och eftermiddags safari i Amboseli. Frukost, lunch och middag på lodgen. Boende på Amboseli Sentrim Lodge (samma lodge som föregående natt) eller motsvarande. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 4: Amboseli till Lake Nakuru
Efter frukost på lodgen lämnar ni Amboseli och kör till Lake Nakuru. Vid ankomst till Lake Nakuru åker ni till er lodge för lunch och sedan spenderar ni eftermiddagen med safari i den lilla men djurrika parken där ni bland annat kan se noshörning, buffel, hyena, Rotchild’s giraff, klippgrävling, klipspringer och olika sorters apor. På kvällen åker ni tillbaka till er lodge. Boende på Sentrim Elementaita Camp eller motsvarande. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 5: Lake Nakuru till Masai Mara
Frukost på lodgen och därefter avfärd mot Masai Mara. Bilresan till Masai Mara tar cirka fyra timmar och ni anländer till er lodge i tid för lunch. Efter lunchen gör ni er första safaritur i Masai Mara. Masai Mara är Kenyas djurrikaste park och bland de många djur ni kan se här kan exempelvis nämnas lejon, leopard, gepard, hyena, schakal, impala, dik dik, buffel, gnu, zebra, elefant, giraff, Grants gasell, Thomsons gasell, flodhäst, krokodil m.fl. På Kvällen kör ni till er lodge för middag. Boende på Mara Nyumbu Camp eller motsvarande. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 6: Masai Mara
Heldag med safari i Masai Mara. Denna dag tar ni med er picknicklunch som ni äter på en rastplats under dagen. Hela dagen spenderas med safari och först i skymningen kommer ni tillbaka till er lodge. Boende på Mara Nyumbu Camp eller motsvarande (samma lodge som föregående natt). Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 7: Masai Mara till Zanzibar
Ni lämnar Masai Mara efter frukost och kör till Nairobi. I Nairobi skjutsas ni till en restaurang där ni äter lunch (ingår inte) på egen hand innan ni skjutsas till flygplatsen för flyg till Zanzibar. Vid ankomst till Zanzibar blir ni mötta av vår representant som skjutsar er till ert hotell. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Dag 8-12: Zanzibar
Dagarna på egen hand, möjligheter finns att göra utflykter för att segla, snorkla eller dyka.

Dag 13: Hemresa
Ni hämtas på hotellet 3,5 timmar innan ert plan avgår för transfer till Zanzibar Kisauni International Airport. Frukost ingår denna dag.

Priser och avresor

Avresor Pris Enkelrum
November-15 december 2016      Från 28 990 kr. +5 000 kr.
16-31 december 2016 Från 30 990 kr. +5 000 kr.
Januari-mars 2017 Från 29 490 kr. +5 000 kr.
April-maj 2017 Från 27 490 kr. +3 500 kr.
Juni-15 december 2017 Från 29 990 kr. +5 000 kr.
16-31 december 2017 Från 31 490 kr. +5 000 kr.


Pris inkluderar flyg Sverige-Nairobi, Nairobi-Zanzibar och Zanzibar-Sverige. Avser flyg i ekonomiklass med exempelvis Ethiopian Airlines, KLM, Kenya Airways, Air France, Qatar Airways eller British Airways och gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklass finns tillgängliga på valda resdagar. Pris är baserat på ett flygpris på 9 500 kr./person. inklusive flyg Nairobi-Zanzibar, flygskatter och avgifter. Priser ovan är angivna per vuxen (>15 år) som delar dubbelrum. Rabatter för barn och ungdomar ges.

Denna safari startar på Jomo Kenyatta Airport i Nairobi och pris avser flyg med ankomst i Nairobi på morgonen. Vid senare ankomst krävs övernattning i Nairobi som vi gärna hjälper er att boka.

Priser ovan avser boende på Mnarani Beach Cottages på Zanzibar i standardrum med garden view. Tillägg för boende i rum med ocean view eller på annat hotell på Zanzibar.

I priset ingår

 • Internationellt flyg Sverige-Kenya-Zanzibar-Sverige (gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklassen finns tillgängliga)
 • Flygskatter och avgifter
 • Samtliga hotellnätter, måltider och transfers som specificeras i resplanen
 • Eget safarifordon med upplyftbart tak
 • Safariguide, er guide är kunnig och erfaren och pratar mycket god engelska

I priset ingår inte

 • Visum till Kenya. Observera att visum till Kenya inte kan skaffas vid ankomst utan måste sökas elektroniskt via Kenyas Ambassads hemsida innan avresa.
 • Visum till Tanzania (Zanzibar tillhör Tanzania) - visum till Tanzania kan skaffas vid ankomst eller via Tanzanias ambassad innan avresa.
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks till gudier
 • Personliga utgifter såsom minibar, tvätt, telefoni och Internet

För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 • Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 • Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 • Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via Europeiska Reseförsäkringar
Ring oss!
08-4106 09 90

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:
Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis
kostnadsfritt och inte bindande.

Boende på denna resa

Amboseli Sentrim Camp
Trevlig tältcamp belägen alldeles på gränsen till Amboseli National Reserve. Tälten har stengolv, riktiga sängar, toalett och dusch och de ligger utspridda så att alla tält har utsikt över Kilimanjaro. Läs mer om Amboseli Sentrim Camp.

Sentrim Elementaita Camp
Trevlig och bra mellanklass lodge belägen vid stranden till Lake Elementaita alldeles I närheten av Kenyas världsberömda Lake Nakuru National Park. Lodgen ligger på en sluttning med vacker utsikt över sjön. Alla rum ligger i runda hus med två våningar. Läs mer om Sentrim Elemeintaita Camp.

Mara Nyumbu Camp
Trevlig och bra tältcamp av mellanklass med ett bra läge precis på gränsen till Masai Mara National Reserve. Här bor ni i ett av de djurrikaste landområdena i världen och de vilda djuren syns ofta i lodgens närhet. Alla rum ligger i egna tält som är rymliga och välskötta. Samtliga tält har riktiga sängar, toalett och dusch. Läs mer om Mara Nyumbu Camp.

Mnarani Beach Cottages
Trevligt och välskött mellanklasshotell beläget på Zanzibars norr udde. Hotellet är mycket omtyckt av våra resenärer. Hotellet ligger på en egen strand, har pool, bar och restaurang. Läs mer om Mnarani Beach Cottages.

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa.

Visum till Kenya kan endast ansökas elektroniskt innan avresa. Det är inte längre möjligt att få visum till Kenya viud ankomst. Kontakta Kenyas ambassad för att ansöka om visum minst två veckor innan ni ska resa.

Visum till Tanzania (Zanzibar tillhör Tanzania) kan sökas antingen via Tanzanias ambassad innan avresa eller på flygplatsen vid ankomst.

Vaccinationer Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis.

Resevaluta Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner.

Biljett Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er.

Packning Packa i mjuka väskor om ni ska på safari. Hårda väskor kan vara svåra att få in i en safarijeep.

Tillåtet bagage Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person.

Försäkring Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring.Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd.

Incheckning på flyget Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort.

Villkor Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Vad ska jag packa inför safarin?

För att er safari ska bli så bra som möjligt har vi satt samman en checklista med saker ni bör tänka på att ta med.

Mjuka väskor. Packa era saker i mjuka väskor så att de lätt får plats i det begränsade utrymmeti safari jeepen. Observera att inrikesflyg till Zanzibar tillåter endast en väska per person.

Kikare, många djur kommer att komma nära bilarna men ibland kan det vara bra med en kikare om vi ser t.ex. en leopard eller noshörning på avstånd.

Ficklampa eller pannlampa. Det är mörkt på nätterna i afrikansk vildmark så en ficklampa eller ännu hellre pannlampa är bra att ha.

Våtservetter. De kan vara bra att ha om ni vill tvätta av händerna innan ni äter

Spritservetter eller handdesinfektion för att försäkra er om att ni inte får i er bakterier genom era händer när ni äter. De är dessutom bra att ha för att rengöra eventuella skrapsår och liknande.

El adapter. Kenyanska uttag är annorlunda än svenska så ta med en adapter. Kenya har vägguttag av Brittisk typ.

Vandringsskor (låga). Vandringsskor är det absolut bästa att ha på fötterna på en safari. Observera att det är bra om de är någorlunda svala. Det är bättre att ha skor utan Gore t.ex. om ni bara ska på safari eftersom ni inte kommer att vara ute i regn. Det absolut bästa är om ni har bekväma vandringsskor som är vattenavstötande men inte vattentäta med vattantätt membran som exempelvis Gore Tex.

Sandaler eller lätta skor typ sneakers. Ta med ett par bekväma väl ingångna skor. Det är skönt att ta på lodgen på kvällen.

Hatt eller keps för att skydda ert huvud från solen

Solglasögon. Solen i Östafrika är extremt stark så det är viktigt att skydda ögonen.

Myggmedel

Solskyddskräm. Ta med gott om solskyddskräm med mycket hög solskyddsfaktor. Om ni reser under svensk höst/vinter är det extra viktigt att ha riktigt hög solskyddsfaktor i början. Ta med all ni behöver då solskyddskräm är svår att få tag i i Östafrika och där den finns är den dyr.

Lätta kläder. Ta med tunna t-shorts och byxor/shorts. Funktionsmaterial är skönare än bomull. I vissa områden, såsom Ngorongorokratern, är det kyligt på nätterna (framförallt mellan maj och september) så det kan vara bra att ha med en tunn jacka eller fleece tröja.

Liten ryggsäck eller väska att ha kamera och liknande saker under dagarna

OBS! Innan ni åker besök en vaccinationsklinik och få de vaccinationer och malariaprofylax ni behöver!

Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor här.

Väder i Kenya

Kenya ligger på ekvatorn och stora delar av landet har ett tropiskt klimat. Delar av landet ligger på den Östafrikanska högplatån och här är klimatet märkbart svalare och torrare än vid kusten. Norra delarna av Kenya är torra och består till stora delar av halvöken. Dagstemperaturer i Kenyas safariparker Lake Nakuru och Masai Mara varierar mellan cirka 25 grader under perioden maj till augusti till mellan 25 och 35 grader resten året. Varmaste månaderna är december-februari. Det regnar olika mycket i olika delar av landet och regn förekommer normalt sett alla månader. Regnigaste månaderna är mars, april och maj och de torraste är juli t.o.m. oktober. Läs mer om väder och klimat i Kenya i vår Safariguide Kenya.

Zanzibar har ett utpräglat tropiskt klimat med varmt väder året om. Eftermiddagstemperaturen varierar vanligtvis mellan runt 25 grader de svalaste månaderna (maj-juli) och 35 grader de varmaste månaderna (oktober-februari). Oftast är nattemperaturen 20 grader eller strax däröver. Regnigaste månaderna är mars, april och maj och de torraste är juni t.o.m. oktober. Regnskurar förekommer året om.

Reservation

Vi reserverar oss mot att förändringar i växelkursen SEK/USD, tillgänglighet på flygbiljetter, förändrade skatter och avgifter på flygbiljetter och andar externa faktorer bortom vår kontroll kan göra att priser kan bli högre än de som har presenterats på denna sida.