Whistling Thorn Camp

Whistling Thorn Camp är en liten tältcamp belägen precis utanför Tarangire National Park. I ett område med visslande akaciaträd (som givit campen dess namn) ligger endast sex tält byggda utan permanenta strukturer. 

I tälten finns riktiga sängar och toalett med dusch. Duschen får sitt vatten från en 15 liters tank som fylls på med vatten när ni ska duscha så ni måste planera era dusch- tider i förväg. På den lilla verandan framför ert tält ställer personalen ut en lite skål med varmt vatten, tvål och en handduk på kvällen och på morgonen så att ni kan tvätta av er. Restaurangen ligger i ett helt öppet tält alldeles intill lägerelden. 

Ni äter era måltider tillsammans med övriga som bor på campen samtidigt. Eftersom det bara finns sex tält är det aldrig någon trängsel. Boendet här är i sann safarianda och detta är en av våra absoluta favoriter bland Tanzanias tältcamps. På kvällarna hör ni hyenor i närheten och ibland även lejon. Den enda nackdelen med Whistling Thorn camp är att den ligger utanför Tarangire national park och ni måste köra genom några mindre byar för att ta er mellan campen och Tarangire National Park. 

Whistling Thorn Camp erbjuder också en del aktiviteter som inte är tillåtna inne i Tarangire National Park såsom nattsafari och vandringssafari. Med en beväpnad guide kan ni vandra genom den karakteristiska Östafrikanska savannen som dominerar Tarangire och komma naturen nära på ett annat sätt än i en safarijeep. Ni använder alla era sinnen för att uppleva naturen och kommer förhoppningsvis nära en del djur även till fots. På en safari på natten får ni se ett helt annat djurliv än på dagen med chanser att se t.ex. bush baby och strimmig hyena. Nattsafari och vandringssafari genomförs med lokala guider som arbetar på lodgen.