Ras Michamvi

Ras Michamvi är en av våra riktiga pärlor. Ett hotell som ger resenären den upplevelse som vi på Africana Travel eftersträvar; familjärt, trevligt och personligt. Hotellet är beläget mitt på Zanzibars östkust på den lilla udden Ras Michamvi som hotellet lånat sitt namn av. Hotellet ligger vid en fantastisk korallvit strand med kristallklart vatten och har en fin pool belägen ut mot havet. Hotellet har endast 15 rum så det är aldrig någon trängsel. Rummen är ganska enkla men mycket välskötta, rena och fräscha. Rummen ligger i fyra bungalows, varav tre bungalows har fyra rum och den fjärde har tre rum. Rummen är fördelade på 8 sea view och 7 garden view rum. Alla rum har egen toalett med dusch, luftkonditionering, fläkt och ett litet kylskåp. Hotellets restaurang är byggd på en klippa med en mycket fn utsiköt över Indiska Oceanen. 

Vi har fått bra feedback från våra resenärer som har bott på Ras Michamvi och hotellet har också fått mycket bra recensioner på Tripadvisor

Stranden utanför Ras Michamvi är en av Zanzibars bästa, långgrunt med kristallklart vatten. Men tidvattenskillnaderna här är stora och vid lågvatten är det mycket svårt att bada här eftersom vattnet drar sig tillbaka långt ut. Tidvattenskillnader finns på hela Zanzibar och i princip på alla delar av ön är badande beroende av tidvattnet.

På östra Zanzibar är snorkling och dykning inte riktigt lika bra som på norra Zanzibar. Det finns både dyk- och snorklingsplatser här men för bästa upplevelsen rekommenderas en dagsutflykt till exempelvis Nungwi eller Mnemba Island. Hotellet ligger ganska nära Jozaniskogen dit ni kan göra en utflykt för att se den sällsynta Röda Colobusapan. Andra aktiviteter som är möjliga här är djuphavsfiske (dock dyrt) och givetvis utflykter till Stone Town, kryddplantager eller kanske en båtutflykt såsom Safari Blue som avgår från Fumba Beach på andra sidan av södra Zanzibar.