Kilimanjaro Machamerutten och Zanzibar

Bestig Kilimanjaro längs Machamerutten (Whiskeyrutten) för en oförglömlig upplevlse på Afrikas högsta berg och njut sedan av sol och bad på en av Zanzibars bästa stränder.

  • Flyg Sverige-Tanzania t.o.r.
  • Kilimanjarobestigning längs Whiskeyrutten med en extra dag för acklimatisering
  • Africana Travels egna guider och kockar tar hand om er på Kilimanjaroexpeditionen
  • Försäkring med Flying Doctors som inkluderar helikopter evakuering vid allvarlig sjukdom eller skada på Kilimanjaro 
  • Inrikesflyg Kilimanjaro-Zanzibar inklusive flygplatstransfers
  • Sex nätter i garden view dubbelrum på Mnarani Beach Cottages på norra Zanzibar

Whiskeyrutten som startar på södra Kilimanjaro är bitvis ganska tuff med branta stigningar och mycket uppför och nerför. Naturen skiftar från regnskog till hedlanskap till alpin öken och till slut is och snö. Våra Kilimanjarobestigningar arrangeras av vår egen Kilimanjaroexpert Arnold Moshi och leds av våra egna guider. Alla expeditioner förbereds noggrant för att ni ska få den allra bästa upplevelsen och den bästa chansen att ta er hela vägen till Kilimanjaros topp; Uhuru Peak, 5 895 meter över havet, Afrikas högsta punkt.

Efter Kilimanjarobestigningen njuter ni av havet, stranden, kulturen och maten på fantastiska Zanzibar, paradisön i Indiska Oceanen strax utanför Tanzanias fastland. Ni bor på trestjärnigt hotell på Zanzibars norra udde vid en av öns allra bästa stränder.

Naturligtvis kan ni uppgradera ert boende på Zanzibar. Mnarani Beach Cottages har trevliga superior sea view room och deluxe sea view room och vi har också en rad hotell på Zanzibar där ni kan välja att bo. Alla våra hotell på Zanzibar är noga utvalda; de ligger på stranden, de är små och personliga och mycket omtyckta. Här kan ni se information om alla våra hotell på Zanzibar.