Z Hotel

Ett modernt designhotell beläget på en korallvit strand på Zanzibars allra nordligaste udde i Nungwi. Hotellet öppnade 2008 men har snabbt blivit ett av de populäraste hotellen i Nungwi och ett av de hotell som får allra bäst betyd på Tripadvisor. 

Hotellet ligger på en mycket vacker strand med bad som inte begränsas lika mycket av tidvattnet som de flesta stränder på Zanzibar. Samtliga rum på hotellet har fönster från golv till tak ut mot havet, även om nio rum (deluxe garden view) endast har begränsad havsutsikt. Rummen har de flesta bekvämligheter man kan tänkas behöva såsom WiFi, LCD TV, kabel TV och möbler från Philippe Starck. 

Hotellet har en trädgård med mycket grönska och blommor som omger hela byggnaden. Vi har använt hotellet sedan starten och har för varje säsong bokat fler och fler resenärer här och fått mycket positivt feedback. Familjär stämning och en mycket personlig service är något av det som uppskattats mest. 

Hotellet har rum i fem kategorier; Deluxe Garden View, Deluxe Sea View, Roof Top suite, Ocean Front Cottages och en Z Suite som är på hela 70 kvadratmeter, har två terrasser och en privat utomhus jacuzzi. På hotellet finns dessutom pool, restaurang, bar och ett spa.