Ubuntu Camp

Ubuntu Camp är en lyxig men rustik tältcamp som flyttas mellan tre olika platser i Serengeti. Under den europeiska vintern befinner sig Ubuntu Camp allra längst ner i södra Serengeti. Under våren och sommaren befinner sig Ubuntu Camp i västra Serengeti och under den europeiska sensommaren och hösten befinner den sig i norra Serengeti. Många mobila tältcamps i Serengeti flyttas mellan södra och norra Serengeti men få flyttas till västra Serengeti. När migrationen passerar västra korridoren och Grumeti i perioden april-juli är Ubuntu Camp perfekt placerat för att uppleva de enorma hjordarnas förflyttning. 

Ubuntu Camp är på i princip alla sätt väldigt likt Olakira Camp och de två lodgerna drivs också av samma ägare, Asilia Africa. Ubuntu Camp har åtta tält som står på rad med de två mässtälten i mitten. Inget skymmer utsikten från er veranda och tälten står ganska utspritt så varje tält har en privat känsla. Tälten är inredda med riktiga sängar med lakan, täcken och kuddar, skrivbord, stolar och riktig toalett och dusch. 

Det allra bästa med Ubuntu Camp är att lodgen under vintern när migrationen befinner sig i södra Serengeti med sitt läge längst ner i söder erbjuder ett mycket avskilt läge och att den ger något som få mobila tältcamps ger nämligen möjligheten att bo i migrationens närhet under vår och försommar när de passerar västra Serengeti. Under vintern är Ubuntu Camp och Olakira Camp en perfekt kombination för att uppleva migrationen och vara säker på att verkligen komma nära de enorma hjordarna. Om ni dessutom kombinerar med Dunia Camp i centrala Serengeti får ni en fantastisk safari. Ubuntu och Dunia Camp är bra kombinationer för safari i Serengeti under vår, sommar och höst.