Tarangire Sopa Lodge

Med Sopa Lodges vet man vad man får och Tarangire Sopa Lodge är inget undantag. Tarangire Sopa Lodge är en ganska stor lodge med 75 rum som ligger i runda hus i två våningar med fyra rum i varje, två rum på bottenvåningen och två rum på ovanvåningen. Lodgens rum är alla likadana med undantag för att det finns fyra så kallade interconnected rooms, alltså rum med dörr emellan. Alla rum är stora och luftiga med en liten hall med ett skrivbord, badrum med dusch, stort sovrum med två queen size sängar och en balkong. 

lodgen har dessutom stora gemensamma utrymmen i en separat byggnad med bar, restaurang och lounge. I bar, restaurang och lounge finns ett väl fungerande WiFi som är gratis att använda. Lodgen har en pool som som är byggd i en cirkel med en liten ”ö” i mitten. Halva poolen är mycket medan andra halva har ett vattendjup på cirka 1,5 meter. Poolen är alltså perfekt för barnfamiljer. Om ni reser hit med barn måste ni dock alltid hålla koll på dem eftersom djur ofta kommer in på området. 

Lodgens läge är bra mitt inne i Tarangire National Park en bit söder om den stora Tarangirefloden i ett område med mycket djur. De allra flesta safarilodgerna i Tarangire ligger i den allra nordligaste delen av parken eller strax utanför parkens nordliga gräns. Detta i kombination med att de allra flesta safariturister spenderar endast en dag i Tarangire gör att de allra flesta safarijeeparna ständigt befinner sig i den nordligaste delen av parken. Tack vare sitt läge mitt inne i parken är därför Tarangire Sopa Lodge perfekt placerad för er som vill spendera lite mer tid i parken och även se den södra och de centrala delarna av Tarangire.