Swahili House

Ett helt nyrenoverat hotell i ett av de ursprungliga arabiska husen i Stone Towns medeltida stadskärna. Hotellet öppnades i slutet av 2008 efter att huset genomgått en omfattande renovering. Renoveringen har gjorts med stor känsla för huset ursprungliga karaktär och den klassiska swahilistilen, där arabiskt möte afrikanskt, har bevarats på ett fint sätt. Huset är byggt kring en traditionell arabisk innergård. Ägarna har lyckats att skapa ett hotell som verkligen fångar atmosfären i Stone Town. Hotellets restaurang och bar ligger på taket. Eftersom hotellet är i fem våningar har ni från bar och restaurang en fantastisk utsikt över Stone Towns takåsar och trånga gränder. 

Hotellets rum är samtliga mycket smakfullt renoverade och inredda i arabisk och afrikansk stil. Med sitt läge är Swahili House ett perfekt hotell för en natt eller kanske två för er som vill uppleva den speciella atmosfären i Stone Town

Eftersom hotellet är byggt i en originalbyggnad utan att stora ingrepp har gjorts så är den trapporna i huset både smala och ganska branta. Detta innebär att vi inte rekommenderar hotellet till äldre personer som har problem med knän eller leder och därför har svårt att gå i trappor. Dessa problem går inte att lösa genom att bo på nedre våningarna eftersom restaurangen ligger på taket. För er som vet med er att ni har svårt att gå i trappor rekommenderar vi att ni istället bor på t.ex. Dhow Palace, Tembo House eller Zanzibar Serena Inn istället.

Läs recensionerna av Swahili House på TripAdvisor.