Siwandu Tented Camp

Siwandu (som tidigare hette Selous Safari Camp) ligger djupt inne i Selous Game Reserve vid stranden till Nzerakera sjön. Lodgen ligger inte som de allra flesta lodger i Selous vid Rufijifloden utan ligger lite för sig själv i ett område med gles palmskog. Med ganska få tält spridda på en stor yta och utan några egentliga grannar ger Siwandu en verkligt naturnära upplevelse. Djur i lodgens absoluta närhet är en daglig företeelse. Siwandu är av många ansett som en av de bästa safarilodgerna, inte bara i Selous Game Reserve utan i hela Tanzania.

Samtliga tält är byggda på träplattformar en bit ovanför marken med en veranda i varedar ände av tälten så att man kan njuta av utsikten i alla väderstreck. 

Lodgens har ett fantastiskt läge i ett naturområde med mycket rikt djurliv vid stranden till Nzerakera sjön, en stor sjö som har sitt utlopp i den stora Rufijifloden. Med såväl våtmarker, sjö, flod, skog och öppen savann i närheten är djurlivet varierat utan att man behöver röra sig långt bort från sitt tält kan man få se många av de stora däggdjur som lever i Selous. Det är inte ovanligt att djur såsom flodhästar och elefanter rör sig i närheten av tälten på nätterna. Men var inte orolig du är säker i ditt tält. 

Aktiviteterna här är game drives med safarijeep, båtsafari på Rufijifloden samt vandringssafari med beväpnad guide. De flesta som bor på Siwandu flyger hit och åker då på safari med lodgens guider. Normalt sett sker safariturer (oavsett om det är med bil, båt eller till fots) under förmiddagen och under sen eftermiddag, mellan kl. fyra och klockan sex. Detta innebär att man kan äta en lång lunch på lodgens och ta en siesta mellan dagens två safariturer.