Serengeti Serena Safari Lodge

Serengeti Serena Safari Lodge är en safarilodge av hotellkaraktär belägen i den södra delen av det djurrika området Seronera i centrala Serengeti. Hotellet håller en hög klass (motsvarande ungefär fyrstjärnig standard) och liksom alla Serena Hotell i Östafrika är servicen, maten och rummen alltid bra. Serena Hotels är valet för er som vill ha ett bra och bekvämt men inte överdådigt lyxigt boende och för er som inte vill bo i tält. I Vår mening är Serengeti Serena det självklara valet i centrala Serengeti om ni inte vill bo på tältcamp. Jämfört med de andra hotellen i området är Serena bättre men bara marginellt dyrare än Serengeti Sopa Lodge, väsentligt mycket bättre än det ganska dåligt skötta Seronera Wildlife Lodge och visserligen mindre lyxigt men också mycket billigare än Four Seasons Serengeti. 

Rummen på Serengeti Serena ligger i runda hus som är utsprida på området. Varje hus innehåller fyra rum, två på bottenvåningen och två på övervåningen. Rummen är alla stora och rymliga och har ett badrum med toalett och dusch och en liten balkong med utsikt över den omgivande savannen. Lodgen ligger på en liten kulle så utsikten är vacker från alla rum. 

Området kring lodgen är mycket rikt på djur året om och djur kommer ibland in på området så låt lodgens vakter eskortera er till ert rum på kvällen. 

Serengeti Serena Lodge har ett stor öppet gemensamt utrymme inne på området med en pool. Lodgen lämpar sig bra för barnfamiljer men kom ihåg att alltid hålla ett öga på barnen eftersom djur kan komma in på området. Lodgen har också en stor restaurang och bar i huvudbyggnaden. Hotellet har WiFi men inte på rummen. 

Läs recensioner av Serengeti Serena Safari Lodge på TripAdvisor