serengeti savannah camp

Tält med två enkelsängar

Mässtält

Mässtält

Serengeti Savannah Camp

Mycket bra semipermanent tältlodge som under perioden december t.o.m. mars befinner sig i Ndutu i sydöstra Serengeti och under perioden juni t.o.m. oktober i centrala Serengeti. Lodgen har stora tält med ståhöjd som samtliga har riktiga sängar och egen toalett och dusch. Ett mycket naturnära boende som ger en äkta safari upplevelse. 

Lodgen saknar helt fasta strukturer vilket gör att den kan flyttas mellan två olika platser varje år. Trots att tälten står direkt på marken är lodgen ren och fräsch. Ägaren gör ett mycket bra jobb med att hålla tälten i topptrim. I varje tält finns toalett och dusch, med varmvatten. Även måltiderna äts i tält. Lodgen har ett stort mässtält som rymmer lodgens samtliga gäster. Med endast 8 tält uppslagna mitt i den vildaste naturen är det aldrig trängsel här utan vildmarksupplevelsen är total. Utanför varje tält står dock stormlyktor som brinner hela natten för att hålla djuren borta och det finns också lägervakter. 

Lodgen drivs av en massaj och har blivit en favorit bland våra resenärer för sin mycket familjära känsla. På kvällarna kan ni sitta vid lägerelden och lära er mer om massajernas live. Lodgen ligger under perioden december t.o.m. mars på Serengeti Plains men i Ngorongoro Conservation area (NCA) i ett område som heter Ndutu. NCA är ett reservat som skyddar en del av Serengetis ekosystem och i detta reservat har också massajerna rättigheter att bo och valla sin boskap. 

Lodgen flyttas mellan två platser varje år. Under torrperioden juni t.o.m. oktober sätts lodgen upp i Seronera i centrala Serengeti. Mellan december och mars befinner sig lodgen i Ndutu i södra Serengetis ekosystem. Under denna period befinner den sig alltså i Ngorongoro Conservation area, inte Serengeti national Park. Det är dock fortfarande på alla sätt och vis Serengeti plains (naturområdet som gett namn åt Serengeti National park) och det är dessutom denna period det djurrikaste området i Serengetis ekosystem. Om ni enbart bor på Serengeti Savannah Camp under er safari (dvs. inte i någon annan lodge i Serengeti) så kommer ni dock inte in i Serengeti National Park om ni inte betaklar en extra dags arkavgifter (USD 50/person). 

Eftersom lodgen flyttas årligen så befinner den sig alltid i mycket djurrika områden och aldrig långt från migrationshjordarna. I lodgens absoluta närhet kan ni se en mängd djur inklusive de allra flesta av de stora afrikanska däggdjuren såsom lejon, hyena, leopard, gepard, gnu, zebra, giraff, hartbeast (på svenska kallad koantilop), dik dik antilop, Thomsons gasell, Grants gasell, topi, elefant, flodhäst m.fl. djur. 

Läs omdömen om Serengeti Savannah Camp på TripAdvisor

 

Recension av Serengeti Savannah Camp av en resenär

Så här tycker en av våra resenärer om Serengeti Savannah Camp:

Vi bodde två nätter på Serengeti Savannah Camp i Ndutu. En liten grupp tält direkt på marken, utan några inhägnader mitt i den mycket djurrika bushen. Bufflar betade tätt inpå tälten både dag och natt. The great migration strök förbi någon km bort och vi såg gepard och lejon inom bara några 100 m från tälten. Det var spännande, men inte alls obehagligt, lägervärdarna fanns nära till hands för instruktioner och eskort. 

Standarden var enkel, men fräsch och imponerande med tanke på att det var 96 km till dricksvatten. Med bara 5 min väntan serverades varmt vatten i duschen. Maten var mycket god. Stället drivs av en massaj och vi hade oförgömliga stunder vid lägerelden, där vi fick svar på många av våra frågor (och anade några nya mysterier) om massajernas traditionella livsstil. Detta var ett riktigt trevligt ställe 

/Per Anders Flordal, reste med Africana Travel i januari 2011 

Vill du bli kontaktad
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort
Följ oss på Facebook