Sayari Camp

Sayari Camp i norra Serengeti är av en av National Geographics ”unique lodges of the world”. Sayari Camp är en permanent tältcamp belägen bara några hundra meter från mara floden i allra nordligaste Serengeti. Sayari camp flyttas inte utan den ligger vid Marafloden året om. Safari i området är bra alla tider på året men som allra bäst när migrationen befinner sig här mellan slutet av juli och början av november. 

Det är samtidigt denna tid på året som safarituristerna är som flest så om ni bor på Sayari Camp under skandinaviska senhösten, vintern och tidiga sommaren får ni uppleva ett helt annorlunda Serengeti. Utan de stora hjordarna i migrationen och utan många safarijeepar men med mängder av djur som lever här året om eftersom det finns rikligt med vatten. Sayari Camp har 15 tält som alla ligger uppe på en kulle med fantastisk utsikt över norra Serengetis böljande kullar. 

Tälten ligger ganska utspridda och det finns inga stängsel utan djuren kan röra sig mellan tälten. Låt en av campens vakter eskortera er till ert tält efter middagarna på kvällen. Alla tält på Sayari camp är stora och har en inredning som bäst beskrivs som rustik lyx. Stora sängar med riktiga sängkläder, bord, sto, garderob och badrum med toalett och badkar. Alla tält har dessutom en liten veranda med utsikt över savannen. Tälten är byggda på träplattformar som är upplyfta en liten bit ovanför marken Lodgen har också en pool. Poolen är byggd ute på kanten på kullen med fantastisk utsikt. Det är en ren njutning att svalka sig i poolen efter en lång varm dags safari.