Robanda Tented Camp

Robanda Tented Camp har endast 10 permanenta tält byggda mitt ute i vildmarken så att de mycket smakfullt smälter in i naturen. Samtliga tält har eget badrum med dusch, toalett och handfat. Tälten är byggda så att alla har en liten veranda ut mot den glest akaciebevuxna savannen där djur som zebror, antiloper och elefanter ofta syns nära lodgen. 

Tälten på lodgen är ganska stora, lite större än på t.ex. Ikoma Tented Camp och de har bra sängar samt egen toalett med dusch. Lodgen är ganska liten och stämningen är familjär. Restaurang och bar ligger i en egen byggnad som delvis är öppen. 

En fördel med Robanda jämfört med Ikoma är att tälten är rymligare och lite nyare och att lodgen är mindre. En nackdel är att gång stigen mellan tälten går framför tälten och på så vis passerar de som går på den i er vy över savannen från verandan framför tälten. På Ikoma är det ostörd utsikt från verandan. 

Med sitt läge är det en bra lodge året runt men som allra bästa är den mellan mars och juli då migrationen befinner sig i närheten. I början av den Skandinaviska sommaren (maj-juni) korsar migrationen grumetifloden alldeles i närheten. Det är lika spektakulärt som den mer kända korsningen av Mara floden då djuren passerar in i Kenya. Liksom vid Marafloden lurar krokodiler i vattnet av Grumetifloden. 

Lodgen ligger precis utanför nationalparkens gränser, i Grumeti reservatet. Detta innebär att det går att göra vandringssafari i omgivningen och nattliga game drives. En vandringssafari är ett fantastiskt komplement till bilsafari. Ni kommer tveklöst att se färre djur men de djur ni ser under vandring kan ni komma mycket nära. Ni kommer också på ett helt annat sätt att känna dofterna och höra ljuden i vildmarken. Ni går med mycket erfarna, beväpnade vakter så även om ni är mitt i ett av de vildaste områdena i Afrika är ni säkra. 

Att göra en game drive på natten är också en mycket stor upplevelse. I ljuset från strålkastare får ni se de djur som är aktiva på natten. Bland de nattaktiva djur ni kan se på en nattsafari vid Robanda kan exempelvis naämnas spring hare, bush baby och gepard. Det är garanterat en annorlunda känsla än safari på dagen. 

Lodgen ligger nära Seroneraområdet i centrala Serengeti och nen Västra Korridoren samt Lobo i norra Serengeti. Samtliga dessa områden kan nås på en dags bilsafari med utgångspunkt här. Detta gör lodgen till ett bra alternativ året runt.