Ras Kutani

RAS KUTANI ÄR, ENLIGT UPPGIFTER VI FÅTT I JUNI 2021, PERMANENT STÄNGT!

Ras Kutani är ett strandhotell som skiljer sig från mängden på många sätt. För det första ligger det i Kiganboni (också kallat South Beach) söder om Dar Es Salaam där sandstränderna sträcker sig i flera mil men turisterna och hotellen är mycket få. Ras Kutani kan därför erbjuda en privat känsla som få (om något hotell) på Zanzibar kan. 

För det andra är Ras Kutani ett strandhotell som mer påminner om en femstjärnig safarilodge än ett femstjärnigt strandhotell. Rummen ligger i träbungalows med halmtak och väggar som delvis består av endast myggnät. Brisen från havet svalkar rummen mycket skönare än luftkonditionering hade kunnat. Känslan av att alltid vara barfota på stranden oavsett var man befinner sig på hotellet är magisk. 

Vi gillar det mesta med Ras Kutani men vill vara noga med att påpeka att det inte är det perfekta hotellet för er som reser med barn. Hotellet accepterar barn men framförallt är det ett hotell för att ta det lugnt och bara njuta. Läs en bok i en solstol, ta en lång promenad på stranden eller bada i Indiska Oceanens varma vågor. Hotellets färger går i blått och turkost vilket förstärker av att vara på en tropisk strand oavsett var på hotellet ni är.

Personalen på hotellet är mycket uppskattad, de är trevliga personliga och mycket uppmärksamma på gästernas önskemål och behov. 

Ras Kutani ägs av samma ägare som också driver Jongomero i Ruaha och Siwandu i Selous och passar perfekt att kombinera med safari i dessa parker. Ni flyger mellan hotellen i privatplan vilket garanterar en bekväm safari i några av Tanzanias mest orörda safariområden med boende på några av Tanzanias allra bästa hotell.