Plantation Lodge

Plantation Lodge ligger i utkanten av Karatu alldeles intill Ngorongoro Conservation Area, ganska nära Gibbs Farm. Plantation Lodge är på många sätt ett boende som kan jämföras med Gibbs Farm. Plantation Lodge skiljer sig från Gibbs Farm genom att standarden på rummen och de gemensamma utrymmena är något högre, hotellet har också en pool men å andra sidan inte alls samma utbud av kulturella aktiviteter som Gibbs Farm. Om ni bara stannar en natt på ett hotell i Karatu gör sig Gibbs Farm inte riktigt rättvisa eftersom det är lodgens utbud av kulturella aktiviteter som gör den unik. I en sådan resplan är Plantation Lodge ett bra alternativ. Hotellets pool kan ge en välbehövlig svalka efter en lång safaridag och standarden på rummen, servicen och de gemensamma utrymmena är bland det allra bästa som erbjuds i Karatu och Ngorongorokratern med omnejd.

Plantation Lodge ligger som namnet antyder på en gammal plantage och hotellets samtliga 16 rum och alla gemensamma utrymmen ligger i vackert renoverad byggnader som en gång tillhörde den koloniala plantagen. Det som gör Plantation Lodge unikt är att varje rum är unikt och varje byggnad är unik. Hotellets rum ligger spridda i ett flertal byggnader på den stora tomten och alla byggnader och rum skiljer sig från de andra. 

Plantation Lodge är ett mycket bra hotellalternativ för grupper med särskilda önskemål. Exempelvis ligger fyra av hotellets rum i en egen byggnad med en gemensam yta mellan rummen. För sällskap bestående av exempelvis två familjer blir detta de facto en privat svit.