Olakira Camp

Olakira Camp är en mobil tältcamp som flyttar mellan två platser i Serengeti för att ständigt befinna sig i närheten av den enorma migrationen. Under den europeiska vintern befinner sig Olakira i södra Serengeti, Ndutu, under sommar och höst allra längst norrut i Lobo i norra Serengeti. Olakira Camp har under hösten ett av de allra bästa lägen som går att finna i Serengeti beläget precis vid Marafloden med chanser att se spektakulära flodkorsningar. 

När Olakira camp befinner sig i Ndutu är läget också fantastiskt för att skåda migrationen på den öppna savannen. Om migrationen vandrar långt söderut (så skedde exempelvis i januari och februari 2015) så kan det under några veckor vara svårt att hitta de riktigt stora hjordarna med Olakira som utgångspunkt. En bra kombination fr att garantera att ni får uppleva migrationen på allra 

Vi gillar Olakira Camp för att de lyckas med balansen att erbjuda en unik safariupplevelse som är lyxig men ändå rustik och där fokus är på att komma nära och uppleva den fantastiska naturen. Alla åtta tält är stora och rymliga och har stora sängar, eget badrum och en liten veranda. Måltider äts i det gemensamma mässtältet.