Ndutu Wildlands

Mycket bra semipermanent tältlodge som under perioden december t.o.m. maj befinner sig i Ndutu i sydöstra Serengeti Lodgen har stora tält med ståhöjd som samtliga har riktiga sängar och egen toalett och dusch. Ett mycket naturnära boende som ger en äkta safari upplevelse. Denna lodge eller Tented Camp har inga fasta strukturer men erbjuder ändå bekvämligheter såsom riktiga sängar, toalett och dusch. Det är inte lodgten för er som söker lyx utan för de som vill ha ett mycket naturnära boende. 

Ägaren gör ett mycket bra jobb med att hålla tälten i bra skick. I varje tält finns toalett och dusch, med varmvatten. Även måltiderna äts i tält. Lodgen har ett stort mässtält som rymmer lodgens samtliga gäster. Med endast 6 tält uppslagna mitt i den vildaste naturen är det aldrig trängsel här utan vildmarksupplevelsen är total. Förutom de sex tälten ni bor i finns det också ett messtält där alla måltider äts. 

Lodgen har blivit en favorit bland våra resenärer för sin mycket familjära känsla. På kvällarna kan ni sitta vid lägerelden och lära er mer om massajernas liv. Lodgen ligger under perioden december t.o.m. maj på Serengeti Plains men i Ngorongoro Conservation area (NCA) i ett område som heter Ndutu. NCA är ett reservat som skyddar en del av Serengetis ekosystem och i detta reservat har också massajerna rättigheter att bo och valla sin boskap. 

Mellan december och maj befinner sig lodgen i Ndutu i södra Serengetis ekosystem. Under denna period befinner den sig alltså i Ngorongoro Conservation area, inte Serengeti national Park. Det är dock fortfarande på alla sätt och vis Serengeti plains (naturområdet som gett namn åt Serengeti National park) och det är dessutom denna period det djurrikaste området i Serengetis ekosystem. Om ni enbart bor på Ndutu Wildlands under er safari (dvs. inte i någon annan lodge i Serengeti National Park) så kommer ni dock inte in i Serengeti National Park om ni inte betalar en extra dags arkavgifter (USD 50/person). 

I lodgens absoluta närhet kan ni se en mängd djur inklusive de allra flesta av de stora afrikanska däggdjuren såsom lejon, hyena, leopard, gepard, gnu, zebra, giraff, hartbeast (på svenska kallad koantilop), dik dik antilop, Thomsons gasell, Grants gasell, topi, elefant, flodhäst m.fl. djur.