Mountain Gorilla View Lodge

Mountain Gorilla View Lodge ligger högt uppe på en höjd ovanför staden Ruhengeri i norra Rwanda. Lodgen ligger så att du från trädgården bakom huvudbyggnaden har fri utsikt över de dramatiska vulkaniska topparna i Virungabergen. Lodgens höjd över havet gör att det är förvånansvärt kyligt här framförallt mellan mars och augusti. Lodgen består av en huvudbyggnad med restaurang, bar, reception och en souveniraffär och rum som ligger i stenstugor utspridda på en ganska stor tomt. 

Varje rum är ganska stort och har toalett, dusch och en eldstad. Eftersom det är kallt och fuktigt på nätterna så kan vi rekommendera att ni låter personalen tända en bra åt er på kvällen. När ni kommer till ert rum efter middagen kommer ni också att hitta en varmvattenflaska i er säng. Rummen är ganska enkla, det är inte ett lyxigt hotell, men de är fräscha och trevliga. 

Den främsta anledningen att koma hit är förstås att se bergsgorillorna i Volcanoes National Park men om ni har tid kan det vara trevligt att stanna en dag eller två extra. Det finns en mängd olika kulturella utflykter i Ruhengeri och ni kan även besöka Diane Fossey’s grav eller göra en vandring i regnskogen för att se de utrotningshotade gyllene aporna (Golden Moneky).