Mnarani Beach Cottages

Mnarani Beach Cottages är ett trevligt och mycket prisvärt hotell i mellanklass. Hotellet har enkla men fräscha rum som dels ligger i huvudbyggnaden och dels i fristående Bungalows. Satndardrummen på lodgen är enkla och ganska små och de allra flesta har så kallad garden view. Det finns även standardrum med ocean view. Hotellets deluxe och superior rum är betydligt större och på alla sätt och vis bättre än standadrummen. Eftersom prisskillnanden inte är så stor kan det vara värt att välja ett lite bättre rum när ni ska bo här. Hotellet har två stora familjebungalows med fyra sängar och är ett mycket bra alternativ för barnfamiljer. Här är atmosfären lugn och avslappnad. 

Hotellet ligger i Nungwi på Zanzibars nordligaste udde. Hotellet ligger på den östra sidan med soluppgång över havet. I Nungwi finns dock stränder i tre väderstreck och alltså även solnedgångsvyer över havet. 

En nackdel med hotellet är att hotellets strand är ganska liten och viod högvatten försvinner den i princip helt. 

Hotellet har restaurang och bar som ligger under tak men öppet. Personalen är trevlig och de flesta resenärer vi har bokat här har alla trivts väldigt bra.

Nungwi är populärt för att det här finns vackra sandstränder, färgsprakande korallrev och fantastiska dykmöjligheter. Om ni är här bör ni åka på en snorkeltur för att uppleva de intensiva färgerna och det rika djurlivet på korallreven. Möjligheter finns också att dyka. Hotellet har ingen egen dykinstruktör men det ligger ett dykcenter precis bredvid. För den äventyrlige finns det i Nungwi också möjligheter att segla och fiska.