Mahogany Springs Lodge

Lodge av riktigt bra klass byggd på en sluttning med utsikt över regnskogen i Bwindi Impenetrable Forest National Park. Lodgen har stora och mycket fina rum som ligger i separata stugor utspridda på tomten. Alla rum har stora sängar, skrivbord, stol och en toalett med dusch. Lodgens gemensamma utrymmen, reception, bar och restaurang ligger i en separat byggnad. Lodgen ligger precis utanför nationalparkens gräns intill den lilla byn Bwindi. En promenad i lodgens absoluta närheten erbjuder vackra vyer och möjlighet att träffa människorna som bor här. 

Mahognay Springs är en ganska liten lodge med endast åtta rum som alla ligger i egna bungalows utspridda på en sluttning med fantastisk utsikt över regnskogen, bergen och de odlade terrasserade sluttningarna. Rummen är stora och mycket luftiga och fräscha med stora sängar och bra badrum med dusch. Trots det varma och fuktiga klimatet i Bwindi har lodgen lyckats undvika fukt och dålig lukt. I huvudsak består lodgens byggnader av betong och detta hjälper för att hålla fukten borta. Förutom åtta bungalows finns på lodgen en huvudbyggnad med restaurang, bar, en liten lounge och en balkong med utsikt över regnskogen och bergen. WiFi finns i huvudbyggnaden. 

De allra flesta som bor på Mahogany Springs Lodge kommer hit för att se gorillorna i Bwindi Impenetrable Forest. Lodgen ligger i den lilla byn Bwindi där det förutom parkhögkvarteret och ett halvt dussin safarihotell också finns en levande Ugandisk by med en marknad och jordbruksmark. Om ni har en eftermiddag över så rekommenderar vi att ni spenderar den med att bara planlöst se er om i omgivningen och om ni får chansen prata lite med människorna som bor här.