Maarifa Kilimanjaro

Africana Travel är en Kilimanjaro-arrangör som gör skillnad. Vi driver vårt eget Kilimanjaroföretag och vi har därigenom full kontroll och fullt ansvar för våra Kilimanjarobestigningar. Bestig Kilimanjaro med en arrangör som gör skillnad för dig och för alla som arbetar med att göra din dröm om Kilimanjaro verklig.

Maarifa är Swahili och betyder kunskap. Vi vill sprida kunskap om Kilimanjaro och verkligheten för de som har som arbete att bestiga Kilimanjaro; guider, kockar och bärare. Att arbeta på Kilimanjaro som bärare, kock eller guide är ett mycket hårt arbete. Att ständigt bestiga Afrikas högsta berg är påfrestande på kroppen och de som utför arbetet måste vara borta från sina familjer under stora delar av året.

Vi startar därför konceptet Maarifa Kilimanjaro. Syftet med detta arbete är att påvisa att ni som bestiger Kilimanjaro får vad ni betalar för och vad ni betalar och vilken Kilimanjaroarrangör ni väljer har stor betydelse. En del arrangörer arrangerar Kilimanjarobestigningar billigt, mycket billigare än vi kan. Men visste ni att en del Kilimanjaroarrangörer för att spara pengar bl.a.

  • Betalar bärare för lite, under den av Kilimanjaro National Park och Kilimanjaro Porters Association rekommenderade lönen

  • Låter sina bärare bära långt mer än de i lag reglerade 20 kg/bärare.

  • Endast ger bärare ett mål mat om dagen. Mat som kan vara av dålig kvalitet.

  • Inte kontollerar att alla bärare har utrustning och kläder som är tillräckligt bra för att klara av en Kilimanjarobestigning utan risker för hälsan.

  • Inte tar med tält att sova i till bärarna utan låter dem sova i mässtälten som ni som bestiger Kilimanjaro äter i. Det innebär att de (ibland i sträng kyla) får vänta utomhus tills ni har ätit klart.

  • Låter guider hantera kontakten med bärare vilket inte sällan får till följd att guider tvingar bärare att ge dem en del av sin dricks för att få jobben


Detta tycker inte vi är rätt och det är inte så vi jobbar.
 Africana Travel har en egen Kilimanjaro-arrangör i Tanzania; Africana Travel Tanzania och på detta sätt har vi full kontroll på hur våra Kilimanjarobestigningar går till och vi tar också fullt ansvar för varje del av bestigningen. Följ oss på Facebook och Twitter så ska vi berätta mer i detalj om hur vi arbetar på Kilimanjaro och varför det är viktigt för oss att varje Kilimanjaroexpedition genomförs på ett sätt som är rättvist och schysst mot alla involverade, bärare, guider och kockar såväl som Kilimanjarobestigare