Två massajpojkar

Emmanuel är massaj från Loliondo

Vår mobila tältcamp i Loliondo

Amani vår guide i Loliondo

Loliondo

Loliondo (Loliondo Game Controlled Area) är ett ganska stort område (4 000 kvadratkilometer) direkt norr om Ngorongoro Conservation Area och öster om Serengeti National Park. Det finns inga fysiska gränser eller staket mellan dessa områden utan alla tre ingår i det ekosystem som på engelska ofta kallas ”Greater Serengeti”. Loliondo var från början ett reservat skapat av den Brittiska kolonialmakten 1959. Statusen för området ändrades därefter till ”Game controlled area” för att öppna upp för storvilsjakt. Storviltsjakt är fortfarande tillåtet i en del av området.

Loliondo är också en del av den mäktiga migrationen. När hjordarna på hösten vandrar söderut passerar de västra Loliondo. Djur rör sig även genom Loliondo för att ta sig från Serengeti till Ngorongoro Conservation area och även ibland längre bort till andra naturområden i Tanzania och Kenya.

Loliondo är idag ett område som till stora delar endast bebos av ett fåtal massajer som vallar sin boskap och delar landet med vilda djur. Loliondo är inte lika rikt på djur som stora delar av Serengeti men det finns en hel del djur här och avsaknaden av turister gör att man kan få en fantastisk safariupplevelse i detta område.

Loliondo är ett viktigt område för Tanzanias massajer då de här kan bevara sin livsstil och kultur. Loliondo är en mycket intressant plats att besöka för att lära sig mer om massajer och deras livsstil och de utmaningar de ställs inför i det moderna Tanzania.

 

Resebeskrivning

3/1 2017: Avresa från Stockholm

4/1 2017: Ankomst Tanzania
Ankomst till Kilimanjaro Airport och transfer till ert hotell i Arusha. Boende på Planet Lodge i Arusha. 

5/1 2017: Culture walk med Peter
Tillsammans med vår guide Peter vandrar ni genom byarna vid Mount Merus fot och får en inblick i det dagliga livet i Tanzania. Boende på Planet Lodge i Arusha. 

6/1 2017: Arusha till Lake Manyara
Efter frukost kör ni till Lake Manyara. Safari i Lake Manyara. Boende i tältcamp 

7/1 2017: Lake Manyara till Serengeti
Efter frukost beger ni er mot Serengeti. Stopp vid utiktspunkt på Ngorongorokratern. Safari i Serengeti på eftermiddagen. Boende i tältcamp i Serengetis hjärta 

8/1: 2017 Serengeti
Uppstigning innan soluppgången för safaritur i gryningen. Frukost på lodge och därefter heldag med safari i Serengeti. Dagens avslutas med sundowner, dvs kall dryck i solnedgången på en utsiktspunkt i centrala Serengeti. Boende i tältcamp i Serengetis hjärta. 

9/1 2017: Serengeti
Safari i jeep under dagen. På eftermiddagen gör ni tillsammans med er guide och en beväpnad parkvakt en bush walk i södra Serengeti. Boende på tältcamp eller liten safarilodge i södra Serengeti när Ngorongorokratern. 

10/1 2017: Ngorongorokratern och sedan tillbaka till Arusha
Tidig avfärd till Ngorongorokratern. Safari nere i kratern under dagen. På eftermiddagen bilresa tillbaka till Arusha. Boende på Planet Lodge i Arusha. 

11/1 2017: Arusha till Zanzibar
Transfer till flygplatsen. Här säger ni hejdå till er svenska reseledare. Flyg till Zanzibar. Transfer till ert hotell. 

12 - 16/1 2017: Zanzibar

17/1 2017: Hemresa
3,5 timmar innan ert flyg hem avgår hämtas ni på hotellet för transfer till flygplatsen.

 

Er reseledare

Er reseledare på denna resa är Leila Trulsen. Leila är född och uppvuxen i Sverige men har Tanzaniska föräldrar och hon har bott och arbetat i Tanzania under flera år. Leila pratar Swahili och har en stor passion för Tanzania. Leila är dessutom en social, energisk, trevlig och humoristisk person som är mycket uppskattad som reseledare på våra resor.

Vill du bli kontaktad
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort
Följ oss på Facebook