Lobo Wildlife Lodge

Lobo Wildlife Lodge är i vår mening den bästa av Wildlife Lodges fyra hotell i norra Tanzania. Med sitt läge i Lobo i norra Tanzania där djurlivet är rikt året runt men safarituristerna betydligt färre än i centrala Serengeti är det en bra lodge att bo på för de som vill se lite mer av Serengeti. Det går att köra hit på en dag från Arusha eller någon av de andra parkerna men vi rekommenderar att kombinera med en lodge i centrala Serengeti. 

Lodge är byggd på en kulle, eller kopje som de kallas här, högt ovanför savannen och utsikten är helt otrolig. Lodgen har byggts så att den smälter in i naturen och inget berg har sprängts utan lodgen klättrar istället runt klippor och berg. Trots att det är en lodge med 75 rum så skulle man kunna köra förbi på vägen alldeles nedanför och inte se den. 

Lodgen har ett flertal våningar med reception, restaurang och bar på nedersta våningen. Rummen är ganska enkla men rena och fräscha. Lodgen renoverades 2008-2009 vilket höjde standarden på rummen som visserligen fortfarande är ganska enkla men det är i alla avseenden helt okej. 

Trots att lodgen har många rum är det inte alls lika mycket safaribilar runt lodgen som vid exempelvis Seronera Wildlife Lodge. Detta gör att känslan av att vara ute i en stor orörd vildmark blir så mycket större här. 

Lodgen ligger i ett område som är rikt på djur året runt men som har sin absoluta höjdpunkt i oktober-november då migrationen rör sig genom området. Denna period är dock också turisttätast. Övriga delar av året är det ganska få turister här och därför är en eller två nätter i Lobo ett bra sätt att få den där riktiga Serengeti upplevelsen. 

I området är det inte tillåtet med vandringssafari utan det är safari jeep som gäller. Ballongsafari genomförs inte här utan de startar i Seronera i centrala Serengeti. Lobo är ett mycket bra ställe för en safari i soluppgången eftersom det finns gott om djur men få safaribilar.