Lake Natron Tented Camp

Denna lodge ligger vid foten av Massajerna heliga berg; Oldonyo Lengai och stranden till Lake Natron har den ett fantastiskt läge och bjuder på en naturupplevelse som de flesta turister missar. 

Lake Natron Teneted Camp har nio permanenta tält med eget badrum med toalett, dusch och handfat. Tälten har också egen veranda som erbjuder fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Tälten ligger samlade i en grön dunge mitt i ett ödsligt, vilt och vackert landskap. Lodgen är lite enklare men vad den saknar i lyx kompenserar den för med sitt helt spektakulära läge. 

Från lodgen finns möjlighet att besöka omgivande Massajbyar, se flamingos vid Lake Natron, bestiga Oldonyo Lengai eller bara vandra i det omgivande landskapet.

Med sitt läge långt bortanför de vanliga tursiststråken är Lake Natron ett område att besöka mest för att uppleva den fantastiska naturen och den lokala Massajkulturen. Höga berg, raviner, floder och vattenfall och nästan inga turister där. Det finns en hel del djur i området men det är inte för den fantastiska djurskådningen man reser hit. Om ni inte räknar de tusentals flamingos som häckar i sodasjön Lake Natron förstås. 

Vi tycker om att åka hit då det kan komplettera er safari med en annorlunda naturupplevelse och en helt fantastisk kulturupplevelse. Vandra med lokala guider till Massajbyarna i området och kom nära inpå en av Östafrikas mest spännande och välkända stammar. Spendera en förmiddag med att beundra tusentals rosa Flamingos vid Lake Natrons strand. Om värmen tar på krafterna finns det vattenfall att bada i.

För den som vill ha en riktig utmaning rekommenderar vi en bestigning av Oldonyo Lengai. Afrikas enda aktiva vulkan bestigs på en dag (eller snarare natt). Utsikten från toppen är helt fantastisk; vildmark så långt ögat når.

Detta område ingår i ett stort område där såväl natur som mänsklig kultur skyddas. Området bebos bara av Massajer och de lever i harmoni med naturen som de har gjort i hundratals år. Om ni har tid och råd att förlänga er safari med två dagar rekommenderar vi definitivt ett besök här. Ni kommer att finna det såväl tiden som pengarna värt.