Kichanga Lodge

Kichanga Lodge är stängt på obestämd tid pga. Coronapandemin.

Kichanga Lodge är inte ett lyxigt hotell men det ger verkligen valuta för pengarna. Trevlig och engageradpersonal som verkligen gör allt för att er vistelse här ska bli bra.

Kichanga ligger på en fantastisk korallvit och kilometerlång sandstrand. Här är atmosfären lugn och avslappnad. Alla rummen ligger i stugor (bungalows) med halmtak som är byggda på träplattformar. 

Hotellet har rum i fyra kategorier, garden view bungalows (6 st.), ocean view bungalows (12 st.), Ocean view villas (4 st.) och en ocean view vip suite. Alla rum är trevliga och fräscha, har egen toalett med dusch och en egen veranda. 

Stranden utanför Kichanga Lodge är en av Zanzibars bästa, långgrunt med kristallklart vatten. Men tidvattenskillnaderna här är stora och vid lågvatten är det mycket svårt att bada här eftersom vattnet drar sig tillbaka långt ut. Tidvattenskillnader finns på hela Zanzibar och i princip på alla delar av ön är badande beroende av tidvattnet.

På sydöstra Zanzibar är snorkling och dykning inte riktigt lika bra som på norra Zanzibar. Det finns både dyk- och snorklingsplatser här men för bästa upplevelsen rekommenderas en dagsutflykt till exempelvis Nungwi eller Mnemba Island. Hotellet ligger ganska nära Jozaniskogen dit ni kan göra en utflykt för att se den sällsynta Röda Colobusapan. Andra aktiviteter som är möjliga här är djuphavsfiske (dock dyrt) och givetvis utflykter till Stone Town, kryddplantager eller kanske en båtutflykt såsom Safari Blue som avgår från Fumba Beach på andra sidan av södra Zanzibar.