Grumeti Migration Camp

Grumeti Migration Camp (hette tidigare Grumeti Luxury Tented Lodge) är en av våra absoluta favortilodger i SerengetiVi känner inte till någon lodge som kan erbjuda den standard på boende, service, mat och safariaktiviteter till ett jämförbart pris. Grumeti Migration Camp är helt enkelt en av de mest prisvärda lodgerna i Serengeti. Lodgen är som allra bäst under den svenska våren och försommaren när den enorma migrationen passerar området men djurlivet är bra här året om. Lodgens läge gör att aktiviteter som nattsafari och bush walk är tillåtna. 

Lodgen som öppnades 2010 ligger i Grumetireservatet väster om centrala Serengeti och norr om västra korridoren och Grumetifloden. Området är vackert med gles akaciaskog och skiftande savann och böljande kullar. Området är också bra sett till sitt djurliv med sin allra bästa period under svensk vår och tidig sommar då de stora migrationshjordarna rör sig i området. Grumetifloden ligger nära och runt denna ständiga vattenkälla finns alltid gott om djur. 

Lodgen drivs av Eco Lodges som etablerar lodger som är mycket långt framme vad gäller miljö och ekoturism. Lodgen är byggd i material som kan återanvändas och ädelträ och ej nedbrytbart material har undvikits. Trots detta håller lodgen hög klass. Lodgen marknadsför mycket s.k. fly in paket vilket innebär att man flygetr till Serengeti och åker på safaris med lodgens egna guider. Vi rekommenderar dock snarare lodgen some n del av ett program där ni åker bil med egen guide. Dels för att ni på så vis kombinerar me dfler parker i norra Tanzania men också för att det är miljövänligare att åka bil än att flyga till Serengeti. 

Med sitt läge är det en bra lodge året runt men som allra bästa är den mellan mars och juli då migrationen befinner sig i närheten. I början av den skandinaviska sommaren (maj-juni) korsar migrationen grumetifloden alldeles i närheten. det är lila spektakulärt som den mer kända korsningen av Mara floden då djuren passerar in i Kenya. Liksom vid Marafloden lurar krokodiler i vattnet av Grumetofloden. 

Lodgen ligger precis utanför nationalparkens gränser, i Grumetireservatet. Detta innebär att det går att göra vandringssafari i omgivningen och nattliga game drives. En vandringssafari är ett fantastiskt komplement till bilsafari. Ni kommer tveklöst att se färre djur än ni gör i safari i jeep men de djur ni ser under vandring kan ni komma mycket nära. Ni kommer också på ett helt annat sätt att känna dofterna och höra ljuden i vildmarken. Ni går med mycket erfarna, beväpnade vakter så även om ni är mitt i ett av de vildaste områdena i Afrika är ni säkra. Att göra en game drive på natten är också en mycket stor upplevelse. I ljuset från strålkastare får ni se de djur som är aktiva på natten. Det är garanterat en annorlunda känsla än safari på dagen.

Lodgen ligger ganska nära Seroneraområdet i centrala Serengeti och den västra korridoren samt Lobo i norra Serengeti. Samtliga dessa områden kan nås på en dags bilsafari med utgångspunkt här. Detta gör lodgen till ett bra alternativ året runt.