Gibbs Farm

Gibbs Farm är i vår mening och i många andras mening ett av Tanzanias allra bästa hotell, alla kategorier. Gibbs farm har funnits med länge och är status av något av en institution i Tanzania. Många turister stannar här i flera dagar för att njuta av allt hotellet har att erbjuda och Gibbs farm är också populärt bland utlänningar som bor i Tanzania. Gibbs farm är nämligen inte bara ett hotell, Gibbs farm är en upplevelse. 

Om ni vill ha ett bra hotell att bo på bara som ett stopp på vägen mellan två safariparker är Gibbs farm inte rätt hotell för er. Om ni kommer på kvällen och åker tidig morgon blir Gibbs farm bara en dyr (om än trevlig) hotellnatt. 

Gibbs Farm är precis som namnet antyder et hotell beläget på en farm. Farmen bedriver ekologiskt jordbruk och 90 % av allt som serveras i hotellets restaurang kommer från det egna jordbruket. Hotellets rum ligger i stugor som är utspridda på egendomen. Alla rum är mycket stora och har ett sovrum, eget badrum, terrass och en utomhusdusch. Eftersom Gibbs farm ligger ganska högt över havet kan kvällar och nätter vara kyliga mellan maj och september men alla rum har en öppen spis och personalen hjälper er gärna att tända brasan på kvällen. 

Gibbs Farm är känt för sin mat och vi tycker att det är ett av de bästa ställen att äta på i Tanzania. Maten är fantastisk och baserad på råvarorna från farmen. Gibbs Farm är som sagt en plats att bo för att uppleva en del av alla de aktiviteter som hotellet arrangerar. Ett axplock av det ni kan göra på Gibbs Farm är:

  • Guidad vandring på den ekologiska farmen

  • Vandring från Gibbs Farm hela vägen till Ngorongorokraterns kant. Denna aktivitet kräver god fysik och kan ställas in vid dåligt väder.

  • Jogga genom det fantastiska kulturlandskapet. Logen har egna joggingslingor i det mycket kuperade landskapet.

  • Få massage eller andra behandlingar på hotellets spa

  • Guidad vandring i den intilliggande byn

  • Nattsafari i Lake Manyara

  • Guidade cykelturer i det omgivande landskapet