Ön har ett hotell med bara sex rum

Ön har fantastiska stränder

Ön omges av korallrev

Fanjove Island sett från luften

Fanjove Private Island

Fanjove Island var fram tills alldeles nyligen en obebodd ö i Songo Songo-arkipelagen utanför södra Tanzania. Endast ett fåtal lokala fiskare satte fot på ön emellanåt när de var ute på fisketurer. Sedan 2013 finns nu en lodge på ön; Fanjove Private Island Lodge, som erbjuder ett unikt och fantastiskt boende i Tanzania som i vår mening endast kan jämföras med Chumbe Island Lodge. Lodgen är byggd med största hänsyn till den orörda och unika miljön på ön och i havet som omger ön. Endast sex rum, alla i separata bandas, som är ganska enkla. På Fanjove Private Island finner ni inte den lyx som Mnemba Island Lodge (också det den enda lodgen på ”sin” ö) utan här låter man havet och naturen vara lyxen medan boendet är lite enklare. På så sätt påminner Fanjove Island mycket om Chumbe Island.

Tack vare en enklare standard på boendet är det också väsentligt mycket billigare att bo här än på Mnemba Island och på så vis har Fanjove skapat ett mer överkomligt sätt att få den upplevelse jag tror många Skandinaver drömmer om; att bo på en privat tropisk ö i Indiska Oceanen.

Lodgen

Hotellet på ön är byggt för att på bästa sätt smälta in i miljön. De sex rummen som alla ligger i separata bandas ligger utspridda på en ganska stor tomt på öns sydöstra strand. Alla rummen har en dubbelsäng med myggnät, toalett och badrum och en egen liten veranda. Rummen står utspridda så att ni från ert rum ut mot verandan endast ser den grönskande omgivningen, inga andra rm. Känslan av att vara privat är fantastisk.

Lodgens gemensamma utrymme är också byggt i ett t traditionellt hus med halmtak. I det gemensamma utrymmet finns en restaurang, bar och en lounge. Oftast sätter hotellet dock upp bord på stranden och serverar måltiderna under bar himmel.

Hur kommer ni till Fanjove Island

Till fanjove Island kommer ni med flyg till Songo Songo och därefter båt i cirka 30 minuter till Fanjove. Det kan gå ganska höga vågor på Indiska Oceanen så var beredda på viss sjösjuka under båtfärden om ni har anlag för det.

Aktiviteter

Aktiviteterna på ön är framförallt, sol, bad, snorkling och dykning. Hotellet har dyk- och snorklingsutrsutning och kunniga instruktörer. Det går naturligtvis också att ta promenader på ön som bara är en kilometer lång så det är svårt att gå vilse.

Vill du bli kontaktad
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort
Följ oss på Facebook

Tanzania och Fanjove Island

Det går naturligtvis att kombinera alla våra safariresor i Tanzania med sol och bad på Fanjove Island. Oavsett om ni gör er safari i norra Tanzania eller i södra Tanzania kan ni efter er safari flyga till Fanjove Island via Dar Es Salaam. Läs mer om våra safariresor i Tanzania.

Kenya eller Uganda & Fanjove

Det går naturligtvis att kombinera alla våra safariresor i Kenya och Uganda med sol och bad på Fanjove Island. Oavsett om ni gör er safari i Uganda eller Kenya kan ni efter er safari flyga till Fanjove Island via Dar Es Salaam (och eventuellt också Nairobi).