Dhow Palace

Trevligt och familjevänligt mellanklasshotell med mycket bra läge i mitt inne i centrala Stone Town

Hotellet är byggt i typisk Swahilistil med en bladning av arabisk och afrikansk stil. Hotellet har rena och fräscha rum, trevlig atmosfär, restaurang, bar och pool. Liksom de flesta hotell som ligger i de ursprungliga byggnaderna i Stone Town så har Dhow Palace ganska branta och smala trappor vilket kan vara besvärligt för personer som har problem med exempelvis knän. 

Hotellet har ett riktigt bra läge för att utforska den berömda stadskärnan Stone Town med sina trånga gränder, restauranger, affärer och marknader. Hotellet har restaurang och bar men de flesta som bor här äter på någon av de många restaurangerna i Stone Town eller kanske på matmarknaden i parken Furudani Gardens nere vid hamnen. 

Här lagar lokalbefolkningen fantastisk mat med nyfångad fisk och färska kryddor som huvudingrediens. Här finns inga stolar eller bord utan det är att stå eller promenera och äta. Men den fantastiskt goda maten, folklivet, den varma natten och utsikten över Indiska Oceanens svarta stjärnhimmel gör det till en av de allra bästa upplevelserna på Zanzibar