Chimpanzee Forest Guest House

Chimpanzee Forest Guesthouse är ett trevligt lite hotell av guesthouse karaktär beläget strax utanför Kibale Forest National Park i ett område med gröna kullar och vackra kratersjöar. Hotellet ligger på en höjd med fantastisk utsikt över Kibale Forest och det omgivande jordbrukslandskapet. Hotellet är ganska enkelt men mycket välskött och trevliga. Alla rum ligger i egna stugor i den stora trädgården. 

Chimpanzee Forest Guesthouse är en riktig favorit. Standarden på rummen, byggnaderna och de gemensamma utrymmena är ganska enkel men allt är välskött och mycket rent och fräscht. Maten är fantastisk och servicen är personlig och mycket trevlig. Här känner ni er verkligen som hemma. Utsikten från lodgen som ligger cirka två kilometer från Kibale Forest National Park är magnifik. Gröna kullar med jordbruksmark och så regnskogen. Lodgens läge precis utanför parken är perfekt. Innan och efter att ni besökt schimpanserna kan ni vandra i omgivningarna och upptäcka landskapet på egen hand. Nerför en back precis utanför lodgen ligger en vacker kratersjö som är väl värd ett besök. Lokalbefolkningen är vänliga och trevliga och de som kan engelska kan ni säkert få en pratstund med. 

I princip alla som bor här kommer för att besöka schimpanserna i Kibale Forest. Förutom att se schimpanser inbjuder den vackra omgivningen till promenader på egen hand. Lodgen arrangerar också guidade vandringar kring intilliggande kratersjöar.