Arusha Hotel

Arusha Hotel har sedan 1894 varit ett av Arusha bästa hotel. Fråan att ha vara det enda hotellet i en sömning dammig liten stad är det nu ett av många hotell i en stad full av liv och rörelse. 

Arusha Hotel har ett fantastiskt läge vid huvudrondellen, ”Clocktower”, mitt inne i centrala Arusha vid huvudgatan Jamhuri Street (också kallad Uhuru Road). 

Hotellet håller hög internationellt klass. Rummen ligger i tre byggnader, dels den stora huvudbyggnaden ut mot rondellen och vägen och dels två mindre byggnader inne i trädgården. De mindre byggnaderna inne i trädgården är nya medan den stora huvudbyggnaden uppfördes 1894. 

Trots sitt centrala läge har hotellet en stor och grönskande trädgård där det är förvånansvärt tyst tack vare att hotellets murar och huvudbyggnaden stänger ute mycket av ljuden från vägen. Inne i trädgården finns hotellets pool och intill poolen i den nyaste byggnaden finns hotellets gym. I huvudbyggnaden finns hotellets restaurang, bar och ett casino.  

Hotellets rum håller hög standard och samtliga har säkerhetsförvaring, toalett med dusch eller bad, myggnät och luftkonditionering.