Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Vi som jobbar på Africana Travel

David Lenefors, VD och grundare, Stockholm 
David har, innan han startade Africana Travel, varit VD för Caribbean Selection och har också lång erfarenhet av att arbeta som konsult och projektledare med socialt och hållbart entreprenörskap. David har studerat i Zimbabwe och Tanzania samt arbetat i Tanzania. David har även grundat Africana Travel i Tanzania.

David har den lokalkännedom och kunskap som krävs för att förmedla Östafrika som en turistdestination samt ett brinnande engagemang för att med företaget skapa goda värden och en positiv samhällsutveckling i Östafrika. David delar med sig av erfarenheter och berättelser från sina egna resor till Tanzania (och andra länder i Afrika) på sin blogg.

Arnold Moshi, operations manager Tanzania, Arusha
Arnold är medgrundare och delägare i Africana Travel Tanzania. Arnold är uppvuxen på Kilimanjaros sluttningar och började 1999 arbeta som bärare på Kilimanjaro. Han avancerade till assisterande guide och så småningom till certifierad guide på Kilimanjaro, Mt Meru och Mt Kenya vilket han fortfarande är. Om det är något som Arnold brinner för i sitt arbete så är det att arrangera en lyckad expedition till Uhuru Peak.

Seleman Salehe, reservations, Arusha
Seleman har arbetat hos oss sedan 2013. Seleman har studerat turism i Arusha och arbetar med Zanzibar reservationer och med våra vandringar på Kilimanjaro, i Loliondo och Ngorongoro Crater Highlands, på vårt kontor i Arusha.

Lamick Boi, Arusha
Lamick har arbetat hos oss sedan 2011. Lamick tar hand om och sköter all vår utrustning till Kilimanjaroexpeditionerna och han sköter även om vårt kontorshus. 

Africana Travel tillhör African Tours & Safaris. African Tours & Safaris är en specialistresearrangör som arrangerar resor till södra och östra Afrika. African Tours & Safaris arrangerar bl.a. resor till Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia, Madagaskar, Tanzania och Kenya.

 

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort