Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Varför resa med Africana Travel?

Varför ska vi välja Africana Travel? Ibland får vi frågan av våra kunder varför de ska väljas just oss och inte en av våra konkurrenter. Vår målsättning är att arrangera de bästa och mest prisvärda resorna till Tanzania, Uganda, Rwanda, Kenya och Botswana. På denna sida förklarar vi varför vi tycker att just våra resor är de bästa. Läs nedan våra argument för att ni ska välja just oss.

Om ni är intresserade av att bestiga Kilimanjaro med oss får ni gärna läsa denna recension på TripAdvisor om en Kilimanjarobestigning arrangerad av vårt Tanzaniska företag Africana Travel Tanzania.

Vi kan Tanzania och Östafrika

I fråga om kunskap och passion för Tanzania så känner vi oss säkra på att vi är svårslagna. David som grundat Africana Travel har rest till Tanzania kontinuerligt de senaste 15 åren. Alla som arbetar på Africana Travel har bott eller bor i Tanzania. Det är faktiskt bara David som är svensk resten av vår personal är Tanzanisk. Våra resor bygger på erfarenhet från en mängd resor, både egna och våra kunders, där vi besökt en mängd olika hotell. Vi har egna guider och kockar till våra Kilimanjarobestigningar och vi har ett exklusivt samarbete med vår safariarrangör sedan ett antal år. Själva anledningen till att vi startade Africana Travel är att vi älskar Tanzania.

Noga planerade safariresor

Våra safariresor är noga planerade för att ni ska få så mycket ut av dem som möjligt. Vi vill inte att ni ska spendera er tid med onödiga transporter fram och tillbaka längs samma landsväg, vi vill att ni ska spendera maximalt med tid i safariparkerna.

En del av våra konkurrenter har safariresor där ni under en vecka kör ända upp till 100 mil extra i onödiga transportsträckor. 100 mil som ni inte kör på en safari med Africana Travel. Den tid som går bort i transporter spenderar ni som reser med oss istället i safariparkerna.

Less is more

Vi vill att ni ska få tillräckligt med tid att utforska varje unikt safariområde ni besöker på er safariresa i Tanzania. Vi har därför valt att inte klämma in för mycket i våra resor. Det är bättre att stryka en eller två saker på en resplan för att se till att det som finns med hinns med. Ingen poäng att stressa sig igenom sin safari och ändå inte hinna med att uppleva de fantastiska platser ni besöker.

Ndutu, migrationen

En stor del av våra resenärer reser till Tanzania under den svenska vintern. Under denna period befinner sig den fantastiska migrationen i sydöstra Serengeti i det område som heter Ndutu. Eftersom en safari i Tanzania under vintern utan att se migrationen är som en rundresa i Kina utan Kinesiska muren gör våra safaris naturligtvis stopp i Ndutu. Vi ser det som en självklarhet och skulle inte rekommendera er en safari i Tanzania under vintern utan ett besök i Ndutu.  

Säkerheten först

Vi samarbetar med en mycket stabil och pålitlig safariarrangör. Vi har bra jeepar som är utrustade för safaris och som servas efter varje safari. Alla jeepar har säkerhetsbälten. Alla som reser med oss på safari är försäkrade med Flying Doctors vilket inkluderar flyg till sjukhus i Nairobi vid allvarlig sjukdom eller skada. Alla guider är utbildade i första hjälpen. Er säkerhet är viktig för oss.

Kilimanjarobestigningar genomförs av vårt eget systerföretag Africana Travel Tanzania. Vi har egna guider som är mycket erfarna och kunniga och vi har egen utrustning. Vi har full koll på varje detalj i er Kilimanjarobestigning. Även på Kilimanjarobestigningar försäkras varje resenär med Flying Doctors.

Småskaligt naturnära boende

På våra safaris bor ni på små safarilodger och tältcamps som är noga utvalda för att dels ge ett prisvärt och bra boende och dels ett riktigt safariboende. På stora hotell, ibland utanför safariområdena, får ni inte alls samma upplevelse. Det är när ni sitter vid lägerelden på kvällen och hör lejonen ryta som ni verkligen känner att ni är på safari. Vi har boende i mellanklass, fyr- och femstjärnigt men alla är små och personliga och ger den rätta upplevelsen.

Vi kan skräddarsy er resa

Vi har färdiga program och resor som är populära men vi kan naturligtvis skräddarsy en resa efter era önskemål. Vi har den kunskap som krävs för att tillsammans med er sy ihop er egen drömresa till Tanzania.

Småskaligt och personligt Zanzibar

Upplev Zanzibar så som Indiska Oceanens kryddö ska upplevas! Vi har ett flertal hotell på Zanzibar från söder till norr i olika prisklasser och standard. Från trevliga mellanklass hotell till lyx. Alla våra hotell är små, familjära boutique hotell direkt på stranden. Inga charter hotell och inga stora resorts.

Vi anser att Zanzibars upplevs allra bäst om ni bor på ett lite hotell där ni kan komma nära den omgivande byn och få en personligare service. Vi har därför valt våra hotell noga. Vi samarbetar bara med hotell som, oavsett vilken prisklass ni väljer, verkligen kommer att förhöja er upplevelse. Det är så vi tycker att det ska vara på Zanzibar. Välkomna till vårt Zanzibar!

Egen personal i Tanzania

Vi har ett eget kontor med egen personal i Tanzania. Om ni behöver hjälp medan ni är på er resa kan ni alltid kontakta Arnold, Vicky eller Seleman på vårt kontor i Arusha.

Fattigdom är ingen turistattraktion

Vi har inga besök på skolor eller barnhem i våra resplaner. Vi anser att denna typ av turism genomförs dåligt i Tanzania och gör i de flesta fall mer skada än nytta. Vill ni besöka ens skola eller ett barnhem i Tanzania ska ni försäkra er om at det är en skola/barnhem som har valt at ta emot turister och att det görs på fasta tider och att det är organiserat på ett sätt så att barnen inte störs av det. jag tror inte att vi i Sverige skulle acceptera att skolor, förskolor och liknande behandlades som turistattraktioner. Vi tycker att vi ska visa samma respekt tillbaka.

Vi har några skolor och barnhem som vi samarbetar med som vi mot begäran kan arrangera besök på. Är ni intresserade av detta, prata med oss innan er resa så ordnar vi det.

What's fair's fair

För oss är det viktigt att alla vi arbetar med arbetar under justa förhållanden. Vi vet att våra guider har bra betalt och justa arbetsförhållanden. Vi vet att alla som är med på en Kilimanjarobestigning ar rätt utrustning, äter bra mat och sover i bra tält. Vi vet att ingen bärare får bära för mycket för att spara pengar. För oss är det en självklarhet att ta ansvar för att alla som arbetar för oss arbetar under justa förhållanden. Det anser vi vara vårt sociala ansvar.

Flexibelt och personligt

En gång fick jag glädjen att höra en nöjd kund svara på frågan ”Varför ska man resa med Africana Travel?”. Hon svarade citat; för att det är flexibelt och personligt, slut citat.  Där satte hon fingret på det vi vill vara. Vi är personliga i kontakten med våra kunder. Vi har färdiga reseförslag men vi är flexibla på så vis att det alltid går att lägga till eller dra ifrån och ni kan välja det avresedatum som passar er bäst. Nedan har jag sammanfattat i några punkter lite fler anledningar till att jag tycker att ni ska resa med Africana Travel. Vi ser fram emot att välkomna er på en resa till Afrika! /David Lenefors, VD och grundare

 • Vi är den lilla researrangören som ger de stora upplevelserna. Vi är helt fokuserade på att leverera kvalitet. När ni bokar en resa med oss är vi inte nöjda om inte ni är nöjda. Vi vill inte bara uppfylla era förväntningar, vi vill överträffa dem. En resa med oss till Tanzania, Kenya, Uganda eller Rwanda ska vara en upplevesle för livet. Vår inställning, ambition och engagemang delas av alla som arbetar med er resa.

 • Varje kund är viktig för oss och vi ger alltid allt för att ni ska vara helt nöjda med oss från förfrågan till hemkomst från Afrika

 • Vi har djup kunskap och lång erfarenhet av de länder vi arrangerar resor till. Alla som arbetar hos oss har bott i Östafrika eller rest väldigt mycket i Östafrika

 • Alla som arbetar på Africana Travel i Sverige reser till Östafrika minst en gång om året

 • För att kunna ge er den bästa hjälpen och servicen har vi ett eget kontor i Tanzania med mycket duktig personal. All vår personal på plats är Tanzanisk.

 • Alla guider på våra resor är från det land ni besöker. Vi anser att de har den bästa kunskapen om sitt land och ger er den bästa upplevelsen.

 • Vi väljer noga våra safarilodger för att ge den riktiga safariupplevelsen. Småskaligt, naturnära och med möjligheter till aktiviteter som bushwalk och nattsafari är viktiga faktorer i val av safarilodger för oss.

 • Vi väljer noga våra hotell på Zanzibar, Pemba och fastlandskusten. Vi samarbetar endast med mindre hotell inte stora resorts. Alla våra hotell ligger på stranden. Vi har alternativ från lite enklare mellanklass till lyx.

 • Vi upprätthåller en nära relation med alla våra samarbetspartners och de hotell vi samarbetar med. Det innebär att vi reser till Östafrika och besöker hotell och träffar samarbetspartners. Vi reser även varje år till resemässan World Travel Market i London för att träffa nya och existerande samarbetspartners.

 • Varje resa med oss utvärderas (start november 2013) för att vi ska kunna ta del av vad ni tyckte om er resa. Vi använder er feedback för att utvecklas och bli bättre.

 • Vi har för er trygghet ställt resegaranti hos Kammarkollegiet

Ansvarig för vår verksamhet i Tanzania är Arnold Moshi som har arbetat med att arrangera resor i Östafrika sedan 1999. Arnold är även certifierad och erfaren guide på Kilimanjaro, Mt Kenya och Mt Meru. Våra samarbetspartners i Tanzania är (förutom Africana Travel Tanzania) Karibu Africa Safaris, Moivaro Lodges and Tented Camps och Selous Safari Company, i Kenya Nature Expeditions Africa, i Uganda och i Rwanda Churchill Safaris. Vi samarbetar även med många hotell i samtliga fyra länder och vi kan vid vissa specialarrangemang ha andra samarbetspartners än de ovan nämnda.

Gemensamt för alla våra samarbetspartners i alla länder vi är verksamma i är att de är erkända och etablerade företag som håller en hög kvalitet och samtidigt ger den personliga service som är ett kännetecken för alla resor med Africana Travel.

Africana Travel på Trustpilot

Läs gärna recensioner om våra resor på Trustpilot. Vi har fått recensioner för africanatravel.se och africanatravel.co.uk på Trustpilot.

Tanzaniasafari med Zanzibar

Vår populäraste resa tar er till norra Tanzanias fantastiska naturområden; Lake Manyara, Ngorongorokratern och Serengeti. Boka er resa till Tanzania.

Kilimanjaro i fullmåne

Kilimanjarobestigningar på noga utvalda datum för att ge er den ultimata upplevelsen på Afrikas högsta berg. På dessa resor tar vi oss extra tid för att verkligen ge er bästa möjliga chans att ta er hela vägen till Kilimanjaros topp. Boka er resa till Kilimanjaro.

Tältsafari i Botswana

Fantastiska safariupplevelser i Botswana. Boende i privat mobil tältcamp för bästa upplevelse. Boka er resa till Botswana.

Tanzanias natur och kultur

I vår mening vår allra bästa resa till Tanzania. Utforska norra Tanzania på cykel, i jeep och till fots. Skåda migrationen, bada i vattenfall och cykla på massajstäppen. Boka er resa till Tanzania.

Uganda och Rwanda

Magisk resa genom två av Östafrikas mindre besökta länder. Böljande kullar, trädklättrande lejon, schimpanser, bergsgorillor och fantastiska människor. Boka er resa till Uganda och Rwanda.

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort