Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Safariguide

Välkomna till vår safariguide. Afrikasafari är Swahili och betyder resa. Här kan hittar ni information om att resa i Östafrika. För de allra flesta betyder en resa i Östafrika safari men det finns även fantastiska kulturella, historiska och mänskliga upplevelser i denna fantastiska del av världen.

Läs här i vår safariguide mer om människor, historia, safariparker, klimat, hotell och lodger, natur och kultur i Tanzania, Kenya, Uganda och Rwanda.

sms lån låna pengar snabbt sms lån smslån kredit Sparkonto bästa inlåningsränta Bästa ränta inlåningsränta ansök om lån facket fackförbund bli medlem i facket Snabblån sms lån smslån kredit

Safari och resor i Tanzania

Orden Tanzania och safari hör liksom ihop. Tanzania. Safari. Inte för att Tanzania enbart är safari, det finns så mycket mer i Tanzania men Tanzania är safari.

Tanzania är förmodligen det bästa landet i Afrika för en riktig safariresa. Vi är medvetna om att detta är en subjektiv bedömning och att konkurrensen om titeln är hård. Men även om Botswana, Namibia, Zambia, Uganda och Kenya alla också är fantastiska safaridestinationer så kan inget av dessa länder konkurrera med Tanzania vare sig vad gäller storleken på de skyddade naturområdena eller djurrikedom. På en safari i Tanzania kommer till naturmoråden som har svårslagna rekord. Serengeti är hem till världens största (däggdjurs-) migration, flest däggdjur i hela världen och en större artrikedom bland däggdjur än något annat naturområde. Safari i Tanzani akan ta er till världens största obrutna kaldera med fler lejon per kvadratkilometer än något annat område (Ngorongorokratern). En safari i Tanzania kan ta er till Afrikas största reservat med den största lejonpopulationen i världen (cirka 7500 lejon). På en safari i Tanzania kan ni möta Afrikas big five, vandra, åka bil och bål och träffa våra närmsta släktingar; schimpanser. Tanzania är safari.

Serengetis ekosystem är det djurrikaste landområdet i världen, sett till antalet och artrikedomen i däggdjur, och skyddar mer än 30 000 kvadratkilometer vildmark. Selous Game Reserve är med sina 54 000 kvadratkilometer det största skyddade naturområdet i Afrika och Ruaha National Park som nyligen har utökats till totalt över 20 000 kvadratkilometer är Tanzania största nationalpark.

Tanzanias läge på den ekologiska gränsen mellan Östafrikas öppna trädsavann (norra Tanzania med parkerna Serengeti, Tarangire m.fl.) och södra Afrikas bush-savann (södra Tanzania med parkerna Selous, Ruaha m.fl.) gör att artrikedomen är fantastisk. Många av de djurarter som är typiska för såväl södra som östra Afrika finns i Tanzania. Tack vare storleken på de skyddade områdena finns många djur som kräver stora ytor, såsom lejon och elefanter, i rikliga mängder. På denna sida ger vi er alternativ hur ni kan planera er safari i Tanzania. Tveka inte att höra av er till oss om ni vill ha hjälp att skräddarsy en safari i Tanzania.

Africana Travel driver också bestigakilimanjaro.se en reseguide om Kilimanjaro. På denna sida hittar ni information om Kilimanjaros rutter, väder, vegetation, hur ni förbereder er för en expedition med mera. Informationen på denna sida är baserad på kunskap från våra egna Kilimanjaroguider. Vill ni veta skillnaden mellan Coca Colarutten och Whiskeyrutten? Hur kallt det kan vara på Kilimanjaro i februari, vilken tid på året som är bäst för en bestigning? Besök www.bestigakilimanjaro.se

 

Safari och resor i Kenya

En resa i Kenya, en safari i Kenya (safari betyder faktiskt just resa på Swahili) är en värld av upptäckter. En resa i Kenya är en resa genom brännande halvöken, torra svala högländer, fuktiga regnskogar, vilda berg och öppna savanner. Kenyas fantastiska variation i natur, topografi och klimat är en av de faktorer som gör Kenya till en så bra destination för en safariresa.

Kenya är ett fascinerande land som på en ganska liten yta (Kenya är något större än Frankrike vilket är ganska litet i Afrika) uppvisar en otrolig variation i natur och klimat. Landet är på många sätt den ursprungliga safaridestinationen med världsberömda parker som Masai Mara, Lake Nakuru och Amboseli där djurlivet är rikt och varierat och bjuder väl så goda möjligheter att Afrikas Big Five som grannlandet Tanzania.

I Kenya finns också vackra stränder med korall vit sand och azurblått hav. Kenyas fastlandskust är ett paradis för den som älskar varma vågor, långa stränder och färgglada korallrev. Många av stränderna ligger nära hamnstaden Mombasa och är lätt tillgängliga för turister. Hotellen längs kusten finns i allt från billiga pensionat för backpackers till all inclusive resorts för de som söker lyx och avskildhet. Ön Lamu utanför Kenyas norra kust är ett annat alternativ för den som vill resa lite längre bort och känna på den underbara blandningen mellan orientalisk och afrikansk kultur och historia. Lamu är en ö som på många sätt påminner om Zanzibar men som ännu så långe har lockat betydligt färre turister.

Res med oss till Kenya för en safariupplevelse som ger er allt detta. Öppen savann i skuggan av Kilimanjaro, dramatiska vyer vid Rift Valley och Lake Nakuru, ångande fuktig regnskog i Aberdare och enorma hjordar av djur i världsberömda Masai Mara.

 

 

Safari och resor i Uganda

Uganda brukar kallas för The Pearl of Africa (Afrikas pärla) och det är ett fantastiskt vackert land som mestadels består av böljande gröna kullar, höga berg och en tropisk högplatå. Mest känt är Uganda för bergsgorlliorna i Bwindi men till attraktionerna hör också Murchinson Falls, Queen Elisabeth National Park, Viktoriasjön, Mt Elgon och de vilda och vackra Rwenzoribergen som tros vara de legendariska månbergen.

Uganda är förmodligen mest känt för sina bergsgorillor. Bergsgorillorna är en av våra närmaste släktingar och den största människoapan. Arten är utrotningshotad och finns idag enbart i två områden; dels i Virungaområdet på gränsen mellan Uganda, Kongo (Kinshasa) och Rwanda och dels i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda. Totalt finns det cirka 900 bergsgorillor kvar ungefär lika många i vardera område. Gorillorna i Virungaområdet delas av tre länder och tre nationalparker; Parc National de Virunga i Kongo, Parc National de Volcanoes i Rwanda och Mgahinga National Park i Uganda. Det finns således två platser i Uganda som ni kan se bergsgorillor men Bwindi Impenetrable Forest National Park är tveklöst den bättre av de två. Här återfinns idag cirka hälften av de kvarvarande gorillorna.

På våra resor till Uganda vill vi att ni ska upptäcka Afrikas pärla till fullo. Vi vill att ni på er resa ska känna att ni verkligen är i Uganda. Vi vill att ni ska se de böljande kullarna, de täta regnskogarna och de gröna savannerna och vi vill att ni ska komma öga med öga med de fridfulla bergsgorillorna.

Safari och resor i Rwanda

De tusen kullarnas land, i hjärtat av Afrika är kanske mest känt för två saker; bergsgorillor och det tragiska folkmordet på 1990-talet. Rwanda är idag ett spännande land som på många sätt är representativt för Östafrika och på många sätt också drastiskt annorlunda är sina Östafrikanska grannar. Oavsett om ni bara är intresserade av en gorillasafari i Virungabergen, som blivit berömda bl.a. genom filmen ”De dimhöljda bergens gorillor” eller om ni vill se mer av kulturen och naturen i landet är Rwanda ett spännande resmål med många ansikten. Kontakta oss så skapar vi tillsammans er resa till Rwanda.

Rwandas bergsgorillor i Volcanoes National Park i Virungabergen är troligtvis landets mest kända turistattraktion.

I vardagligt tal brukar gorillor delas in i bergsgorillor och låglandsgorillor men detta är en indelning baserad enbart på det område det återfinns i och har egentligen inte så mycket med art och släktskap att göra. Den korrekta indelningen av gorillor är i östlig (Gorilla beringei ) och västlig gorilla (gorilla gorilla). Dessa är sedan indelade i vardera två underarter. De östliga gorillorna är indelade i Gorilla beringei beringei (normalt kallad Bergsgorilla) och Gorilla beringei graueri (normalt kallad Låglandsgorilla).

Safari och resor i Botswana

Botswana är ett land i södra Afrika som till ytan är ungefär lika stort som Frankrike men endast har två miljoner invånare. Botswana består till stora delar av öppen och vild natur. De olika naturområdena inkluderar öken och halvöken, inklusive de världsberömda saltslätterna Nxai Pan och Makgadikgadi och fantastiska flodeltan i Okavango. Botswana har blivit världsberömt för sina unika natur och sitt fantastiska djurliv och landet är utan tvekan det bästa resmålet i södra Afrika för en safariresa. Landets huvudattraktioner inkluderar Okavangodeltat, Chobe River Front, Savute, Central Kalahari Game Reserve, Nxai Pan och Makgagikgadi.

En resa till Botswana går dessutom lätt att kombinera med ett besök vid Victoriafallen.

Safariguide Tanzania

Låt dig inspireras och kontakta sedan oss för att boka din resa till Tanzania. Vi har ett brett utbud av privat- och gruppresor till Tanzania. Vi har fasta avgångar till mycket bra priser och också möjlighet att skräddarsy en privat safari åt er.  Detaljerad information om safari i Tanzania hittar ni här.

Safariguide Kenya

Denna sida handlar om att resa i Kenya. Här kan hittar ni information om safariparker, klimat, hotell och lodger, naturen och givetvis om våra resor till Kenya Detaljerad information om safari i Kenya hittar ni här

Safari guide Uganda

Detaljerad information om safari i Uganda hittar ni här

Safariguide Rwanda

Detaljerad information om safari i Rwanda hittar ni här

Reseguide Zanzibar

Reseguide till Zanzibar kommer inom kort

Afrikas bästa safari

Vi har gjort en lista över Afrikas, i vår mening, bästa safariparker. Detta är en mycket sunbjektiv bedömning och den inkluderar inte safariområden i länder vi inte har resor till. Av den anledningen finns t.ex. inte Etosha (i Namibia) eller Krugerparken (i Sydafrika) med. Klicka här för att läsa vilka som är våra favoriter, håller ni med?

Våra hotell på Zanzibar

Många som reser med oss på en safariresa till Tanzania väljer att avsluta sin resa med en vecka på Zanzibar eller Pemba. Vi har ett brett urval av hotell på Zanzibar och grannön Pemba för att passa alla smaker. Vi på Africana Travel har inga samarbeten med stora resorts eller charterhotell utan bara mindre boutiquehotell. Från enklare mellanklass till femstjärnig lyx.  Klicka här för information om våra hotell på Zanzibar.

Lodger Serengeti

Lista över lodger och tältcamps i Serengeti kommer snart

Lodger Ngorongorokratern

Lista över lodger och tältcamps vid Ngorongorokratern kommer snart

Lodger Lake Manyara

Lista över lodger och tältcamps vid Lake Manyara kommer snart

Lodger Tarangire

Lista över lodger och tältcamps i Tarangire kommer snart

Lodger Masai Mara

Lista över lodger och tältcamps i Masai Mara kommer snart

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort