Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Praktisk info om våra resor till Uganda

På denna sida hittar ni praktisk information om våra resor till Uganda.

Vi på Africana Travel har målsättningen att ni som reser med oss till Uganda ska få ert livs resa. Vi vill att ni ska få uppleva allt det som är spännande, fantastiskt och inspirerande med Uganda samtidigt som det ska vara enkelt och tryggt. Vi arbetar mycket på att se till att allt fungerar som det ska på våra landarrangemang i Uganda så att ni kan fokusera helt på att se och uppleva utan att bekymra er för praktiska detaljer.

Innan avresa

När ni bokat en resa med oss får ni en bekräftelse (reservations voucher) och fakturor via epost. Er bekräftelse är på engelska eftersom vi även skickar en kopia på er bekräftelse till vår samarbetspartner i Uganda (Churchill Safaris) och till vårt eget kontor i Arush/Tanzania. På er voucher har ni all information om; Internationellt flyg, inrikesflyg, resplan, hotellnätter, måltider, transfers, kontaktuppgifter till Africana Travel i Sverige och i Tanzania och till Churchill Safaris i Kampala/Uganda.

Ta med er bekräftelse/reservations voucher
Packa ner bekräftelsen från Africana Travel i ert handbagage och ha den med er under hela resan. Ni får inga separata vouchers till varje hotell utan er voucher och era flygbiljetter är de enda resedokument ni får av oss.

Flygbiljetter internationellt flyg t.o.r. Uganda
Flygbiljetter till internationellt flyg får ni skickade till er av oss efter att ni har betalat dem. Vi skickar era flygbiljetter per epost. Notera att det är viktigt att ni kontrollerar era flygbiljetter innan avresa, flygtidtabeller ändras ibland. Ni kontrollerar era flygbiljetter genom att gå in på www.checkmytrip.com och loggar in med ert efternamn och ert bokningsnummer (PNR) som ni finner på sid. 1 i er bekräftelse.

Flygbiljetter inrikesflyg
Flygbiljetter till eventuellt inrikesflyg i Uganda bokas lokalt och ni får dem då av er safariguide i Uganda.

Vaccinationer
Innan i reser till Uganda bör ni gå till vårdcentral eller vaccinationsklinik och se över era vaccinationer. Det är viktigt att ni får råd om de vaccinationer ni behöver av medicinskt behörig personal. Africana Travel rådgör inte i medicinska frågor.

Gula febern
Uganda kräver bevis på att ni är vaccinerade mot Gula Febern för inresa i landet. Det är därför viktigt att ni dels vaccinerar er innan avresa och att ni har ert vaccinationsbevis i ert handbagage så att ni kan visa det vid ankomst.

KOM IHÅG!
Kom ihåg att ni behöver visa ert vaccinationsbevis vid ankomst för att visa att ni har vaccinerat er mota Gula febern så kom ihåg att packa ert vaccinationsbevis i handbagaget!

Reseförsäkring
Africana Travel säljer eller förmedlar inte avbeställningsskydd eller reseförsäkringar.
För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via exempelvis Europeiska Reseförsäkringar

Visum till Uganda

Det krävs visum för inresa till Uganda. Visum kan ni skaffa antingen vid ankomst eller från Ugandas ambassad innan avresa.

Visum vid ankomst
Vid ankomst till KEntebbe International Airport utanför Kampala kan ni skaffa visum vid ankomst. I ankomsthallen finns ett formulär ni ska fylla i. På formuläret efterfrågas er adress i Uganda där skriver ni det hotell ni ska bo på första natten. När ni fyllt i formuläret ställer ni er i kö för att skaffa visum. Ni behöver inget foto ni kommer att bli fotograferade vid desken. Ha pass och USD 50 i kontanter tillgängliga. Efter att ni fått ert visum i passet går ni vidare till gränskontrollen. 

Visum innan avresa
Skicka ert pass i rekommenderat kuvert och inkludera ett rekommenderat (frankerat) svarskuvert till Tanzanias ambassad och betala SEK 500 enligt anvisningar som ni hittar på Ugandas ambassads hemsida. Normalt sett får ni tillbaka passet med visum inom en vecka. Visumets giltighetstid är 3 månader från det att det utfärdats så skicka inte in det till ambassaden för tidigt.

Kom ihåg!
Kom  ihåg att ert pass måste vara giltigt minst sex månader efter er hemresedag från Uganda för att ni ska tillåtas inresa till Uganda. Kontrollera giltighetstiden på ert pass i god tid innan avresa så att ni hinner skaffa ett nytt pass om ni skulle behöva det.

Ankomst till Uganda

Vid ankomst till Uganda blir ni mötta av vår representant som möter er i ankomsthallen på flygplatsen med en skylt där det tydligt står ”Africana Travel” och ert namn. Ni tar er sedan ut till väntade transportbil på flygplatsens parkering och blir skjutsad till ert hotell. Oftast är det inte er safariguide som möter er på flygplatsen utan er safariguide träffar ni normalt sett på morgonen på er första safaridag.

Pass och vaccinationsbevis
När ni anländer till Uganda kommer ni att behöva visa ert pass och ert vaccinationsbevis. Ha dessa lättillgängliga i ert handbagage

På safari i Uganda

Safari i Uganda genomförs normalt sett med privat jeep och privat guide. Jeeparna som används är specialbyggda Toyota Landcruisers eller Landrovers. Andra bilar kan förekomma vid kortare dagsturer men vid längre turer och safari använder vi oss alltid av jeepar. Jeeparna/bilarna är förstärkta för att klara tuff terräng och de har ett tak som går att lyfta upp för att ni ska kunna stå upp och se djuren under era safariturer.

Jeeparna är anpassade för fyra eller sex passagerare. Detta innebär att grupper på max sex personer alltid reser i en jeep medan grupper på mer än sex personer reser med minst två jeepar. 

Er safariguide är professionell, erfaren och välutbildad. Alla våra guider pratar mycket bra engelska och alla är mycket duktiga både på djur, växter och natur och på att vara lyhörda för resenärers önskemål och behov.

Mjuka oömma väskor
För safari rekommenderar vi att ni packar i mjuka och oömma väskor. Safarijeepar har begränsat utrymme för bagage och hårda resväskor kan vara svåra att få in, vi rekommenderar därför mjuka väskor starkt. Under en safari så kör ni på delvis skumpiga väga och det kan tidvis vara dammigt. Väskor kan därför slitas en del och vi rekommenderar att ni packar i oömma väskor som ni inte är allt för rädda om.

Vägar i Uganda
Ganska långa vägsträckor i Uganda är oasfalterade och beroende på väder och säsong är de av varierande kvalitet. Förbered er på en del skumpiga vägar.

Er guide finns till för er
Varje safari är unik och varje safariresenärs önskemål och upplevelser är unika. Er guide är med för att ge er den bästa möjliga safarin och de är vana att anpassa sig efter era önskemål. Er resplan är en ram som måste hållas men inom ramarna kan er guide anpassa safarin efter era önskemål. Är ni intresserade av vissa djur (lejon, fåglar, ödlor eller vad det än må vara) berätta det för er guide så kommer han att göra allt han kan för att ni ska få se det ni är mest intresserade av. Om ni har sett mängder av djur och vill spendera en eftermiddag (eller förmiddag) med att bara sitta vid er lodge och njuta av de vackra vyerna, prata med er guide så planerar ni er dag efter det.

Respektera naturen och andra turister
När ni är på en safari är ni inte på en djurpark utan verkligen i vildmark. De skyddade naturområden som finns i Uganda är på många sätt världsunika och turismen är ett sätt att bevara dem. Det är viktigt för oss att ni som reser visar naturen respekt och vi ber er därför att följa vissa enkla regler: 
 
Släng aldrig någonting i naturen. Ta med er allt skräp efter era picknickluncher osv. 

Uppmuntra eller be aldrig er guide att köra utanför vägarna. Naturen slits enormt av att safarijeepar kör där och det är därför viktigt att safari jeepar strikt endast kör på vägarna.

Prata lågmält i jeeparna när ni ser djur i närheten för att inte störa djuren och även för att inte störa andra turister som eventuellt också ser på dessa djur.

Om ni behöver gå på toaletten under er safari säg till guiden så kommer han stanna på ett ställe som är säkert

Gorillor i Bwindi Impenetrable Forest

De allra flesta som reser till Uganda med oss besöker bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Forest. När ni besöker gorillorna vandrar ni med en beväpnad parkvakt. Det är mycket viktigt att ni noga lyssnar på instruktioner från vakten innan och följer vaktens uppmaningar när ni vandrar genom skogen och när ni träffar gorillorna.

Om ni är förkyld, har influensa eller annan sjukdom får ni tyvärr inte besöka gorillorna. Detta beror på att de är mottagliga för samma virus som drabbar oss och de kan bli sjuka.

Schimpanser i Kibale Forest

Många som reser med oss till Uganda besöker schimpanserna i Kibale Forest. Det går även att besöka schimpanser på andra platser i Uganda. När ni besöker schimpanser gäller liksom vid besök hos gorillorna att ni noga lyssnar på parkvaktens information innan ni vandrar och följer deras instruktioner när ni är vid schimpanserna. Schimpanser är liksom gorillor mottagliga för virus och bakterier som drabbar människor och det är därrför viktigt att ni inte besöker schimpanser ifall ni är sjuk.

Pengar

Valutan i Uganda är Ugandisk Shilling (USH). Det går inte att växla till sig USH i Sverige vi rekommenderar därför att ni tar med er USD och växlar till USH på plats. De allra flesta hotell, restauranger och barer som  har turister som främsta målgrupp accepterar (och i mång afall föredrar) USD som betalning och ni behöver därför ganska lite USH på er resa.

Ni kan väcla pengar på flygplatsen i Entebbe vid ankomst. Personen som möter er på flygplatsen kan visa var det finns ett växlingskontor.

Flygbiljetter

Flygbiljetter till internationellt flyg får ni skickade till er av oss efter att ni har betalat dem. Vi skickar era flygbiljetter per epost. Notera att det är viktigt att ni kontrollerar era flygbiljetter innan avresa, flygtidtabeller ändras ibland. Ni kontrollerar era flygbiljetter genom att gå in på www.checkmytrip.com och loggar in med ert efternamn och ert bokningsnummer (PNR) som ni finner på sid. 1 i er bekräftelse/reservations voucher. 

Flygbiljetter till inrikesflyg inom Uganda bokas ibland lokalt och ni får dem i så fall av er safariguide i Uganda.

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort