Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Praktisk info om våra resor till Kenya

På denna sida hittar ni praktisk information om våra resor till Kenya.

Vi på Africana Travel har målsättningen att ni som reser med oss till Kenya ska få ert livs resa. Vi vill att ni ska få uppleva allt det som är spännande, fantastiskt och inspirerande med Kenya samtidigt som det ska vara enkelt och tryggt. Vi arbetar mycket på att se till att allt fungerar som det ska på våra landarrangemang i Kenya så att ni kan fokusera helt på att se och uppleva utan att bekymra er för praktiska detaljer.

Innan avresa

När ni bokat en resa med oss får ni en bekräftelse (reservations voucher) och fakturor via epost. Er bekräftelse är på engelska eftersom vi även skickar en kopia på er bekräftelse till vår samarbetspartner i Kenya (Nature Expeditions Africa) och till vårt eget kontor i Arush/Tanzania. På er voucher har ni all information om; Internationellt flyg, inrikesflyg, resplan, hotellnätter, måltider, transfers, kontaktuppgifter till Africana Travel i Sverige och i Tanzania och till Nature Expeditions Africa i Nairobi.

Ta med er bekräftelse/reservations voucher
Packa ner bekräftelsen från Africana Travel i ert handbagage och ha den med er under hela resan. Ni får inga separata vouchers till varje hotell utan er voucher och era flygbiljetter är de enda resedokument ni får av oss.

Flygbiljetter internationellt flyg t.o.r. Kenya
Flygbiljetter till internationellt flyg får ni skickade till er av oss efter att ni har betalat dem. Vi skickar era flygbiljetter per epost. Notera att det är viktigt att ni kontrollerar era flygbiljetter innan avresa, flygtidtabeller ändras ibland. Ni kontrollerar era flygbiljetter genom att gå in på www.checkmytrip.com och loggar in med ert efternamn och ert bokningsnummer (PNR) som ni finner på sid. 1 i er bekräftelse.

Flygbiljetter inrikesflyg
Flygbiljetter till inrikesflyg i Kenya bokas ibland lokalt och ni får dem då av er safariguide i Kenya. Om flygbiljetterna bokas från vårt kontor i Sverige får ni dem per mail efter att ni betalat dem.

Vaccinationer
Innan i reser till Kenya bör ni gå till vårdcentral eller vaccinationsklinik och se över era vaccinationer. Det är viktigt att ni får råd om de vaccinationer ni behöver av medicinskt behörig personal. Africana Travel rådgör inte i medicinska frågor.

Gula febern
Kenya kräver bevis på att ni är vaccinerade mot Gula Febern för inresa i landet. Det är därför viktigt att ni dels vaccinerar er innan avresa och att ni har ert vaccinationsbevis i ert handbagage så att ni kan visa det vid ankomst.

KOM IHÅG!
Kom ihåg att ni behöver visa ert vaccinationsbevis vid ankomst för att visa att ni har vaccinerat er mota Gula febern så kom ihåg att packa ert vaccinationsbevis i handbagaget!

Reseförsäkring
Africana Travel säljer eller förmedlar inte avbeställningsskydd eller reseförsäkringar.
För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via exempelvis Europeiska Reseförsäkringar

Visum till Kenya

Fr.o.m. 1 september 2015 går det inte att skaffa visum till Kenya vid ankomst utan visum måste sökas via Kenyas Ambassad i Stockholm innan avresa. Visum kostar SEK 500 kr. och är giltigt under tre månader. Vi reserverar oss för att kostnad för visum kan ändras.

Kom ihåg!
Kom  ihåg att ert pass måste vara giltigt minst sex månader efter er hemresedag från Kenya för att ni ska tillåtas inresa till Kenyh. Kontrollera giltighetstiden på ert pass i god tid innan avresa så att ni hinner skaffa ett nytt pass om ni skulle behöva det.

Ankomst till Kenya

Vid ankomst till Kenya blir ni mötta av vår representant som möter er i ankomsthallen på flygplatsen med en skylt där det tydligt står ”Africana Travel” och ert namn. Ni tar er sedan ut till väntade transportbil på flygplatsens parkering och blir skjutsad till ert hotell. Oftast är det inte er safariguide som möter er på flygplatsen utan er safariguide träffar ni normalt sett på morgonen på er första safaridag. Om ni ska på safari med start direkt på flygplatsen (exempelvis startar vår Kenya Horizon Safari på flygplatsen) så är det er safariguide med jeep som möter er vid ankomst

Pass och vaccinationsbevis
När ni anländer till Kenya kommer ni att behöva visa ert pass och ert vaccinationsbevis. Ha dessa lättillgängliga i ert handbagage

På safari

Safari i Kenya genomförs normalt sett med privat jeep och privat guide. Jeeparna som används är specialbyggda Toyota Landcruisers eller Landrovers. I vissa fall används även specialbyggda fyrhjulsdrivna minibussar (Toyota Hiace). Jeeparna/bilarna är förstärkta för att klara tuff terräng och de har ett tak som går att lyfta upp för att ni ska kunna stå upp och se djuren under era safariturer.

Jeeparna är anpassade för fyra eller sex passagerare. Detta innebär att grupper på max sex personer alltid reser i en jeep medan grupper på mer än sex personer reser med minst två jeepar. Minibussar kan ta fler passagerare men vi rekommenderar int efler än sex personer i en minibuss för att alla ska få fönsterplats.

Er safariguide är professionell, erfaren och välutbildad. Alla våra guider pratar mycket bra engelska och alla är mycket duktiga både på djur, växter och natur och på att vara lyhörda för resenärers önskemål och behov.

Mjuka oömma väskor
För safari rekommenderar vi att ni packar i mjuka och oömma väskor. Safarijeepåar har begränsat utrymme för bagage och hårda resväskor kan vara svåra att få in. Varför mjuka väskor starkt rekommenderas. Under en safari så kör ni på delvis skumpiga väga och det kan tidvis vara dammigt. Väskor kan därför slitas en del och vi rekommenderar att ni packar i oömma väskor som ni inte är allt för rädda om.

Er guide finns till för er
Varje safari är unik och varje safariresenärs önskemål och upplevelser är unika. Er guide är med för att ge er den bästa möjliga safarin och de är vana att anpassa sig efter era önskemål. Er resplan är en ram som måste hållas men inom ramarna kan er guide anpassa safarin efter era önskemål. Är ni intresserade av vissa djur (lejon, fåglar, ödlor eller vad det än må vara) berätta det för er guide så kommer han att göra allt han kan för att ni ska få se det ni är mest intresserade av. Om ni har sett mängder av djur och vill spendera en eftermiddag (eller förmiddag) med att bara sitta vid er lodge och njuta av de vackra vyerna, prata med er guide så planerar ni er dag efter det.

Respektera naturen och andra turister
När ni är på en safari är ni inte på en djurpark utan verkligen i vildmark. De enorma skyddade naturområden som finns i Kenya är på många sätt världsunika och turismen är ett sätt att bevara dem. Det är viktigt för oss att ni som reser visar naturen respekt och vi ber er därför att följa vissa enkla regler:

 • Släng aldrig någonting i naturen. Ta med er allt skräp efter era picknickluncher osv.
 • Uppmuntra eller be aldrig er guide att köra utanför vägarna. Naturen slits enormt av att safarijeepar kör där och det är därför viktigt att safari jeepar strikt endast kör på vägarna.
 • Prata lågmält i jeeparna när ni ser djur i närheten för att inte störa djuren och även för att inbte störa andra turister som eventuellt också ser på dessa djur.
 • Om ni behöver gå på toaletten under er safari säg till guiden så kommer han stanna på ett ställe som är säkert
X

Vår samarbetspartner i Kenya - Nature Expeditins Africa

Vår samarbetspartner i Kenya heter Nature Expeditions Africa. Om ni behöver komma i kontakt med dem når ni dem på:

Email: info @ natureexpeditions.com

Tfn: +254 20 208 49 18/ +254 20 815 59 69/ +254 20 269 74 53 (Kontorstid)
Tfn: +254 700 32 97 44/ +254 720 711 176/ +254 722 512 642 (Utanför kontorstid)  

Flygbiljetter

Flygbiljetter till internationellt flyg får ni skickade till er av oss efter att ni har betalat dem. Vi skickar era flygbiljetter per epost. Notera att det är viktigt att ni kontrollerar era flygbiljetter innan avresa, flygtidtabeller ändras ibland. Ni kontrollerar era flygbiljetter genom att gå in på www.checkmytrip.com och loggar in med ert efternamn och ert bokningsnummer (PNR) som ni finner på sid. 1 i er bekräftelse.

Flygbiljetter till inrikesflyg inom Kenya bokas ibland lokalt och ni får dem i så fall av er safariguide i Kenya.

Betala er resa

Du kan betala din resa antingen genom vårt Plusgiro eller med kort. På denna sida hittar du information om hur du ska gå till väga.

Efter att du har bokat din resa får du en bekräftelse, specifikation på resans kostnader samt ett inbetalningskort för anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften för våra resor är 1 500 kr. Anmälningsavgiften skall betalas senast 7 dagar efter att du har bekräftelsen. Resterande belopp skall betalas på angivet datum. Normalt ska en paketresa slutbetalas senast 4 veckor innan avresa. Bokas flygbiljett är den normalt ej ändringsbar alternativt ändringsbar mot en avgift. Africana Travel säljer inte enbart flygbiljetter utan endast flyg tillsammans med landarrangemang.

Betala din resa enkelt och bekvämt med kort
För er bekvämlighet och säkerhet erbjuder Africana Travel alla resenärer möjligheten att betala sin resa med kort. Genom betalning med kort får ni ofta medföljande försäkringar vilket ger er ett tryggare resande. Vi använder oss av Nordea och Auriga E-payments (NETS) betallösningar för att garantera säkerhet. Vi accepterar VISA och Mastercard men tyvärr tar vi inte American Express eller Diners. Kontakta oss antingen via telefon mail. Därefter skickar vi ut en länk till er med ett betalningsformulär där ni anger era uppgifter, kundnummer, fakturanummer samt era kortuppgifter och klickar därefter för betalning. Kontrollera att summa och ordernummer stämmer innan ni betalar. Pengarna dras sedan antingen från ert konto (om ni har debitkort) eller faktureras er via er kortleverantör (om ni har kreditkort).

Betala din resa via Plusgiro
Det går givetvis också att betala resan genom plusgiro. Plusgiro konto finns angivet på er faktura. Om ni bor i annat land än Sverige behöver ni vårt IBAN nummer, också detta finner ni på er faktura.

Resevillkor

Läs noga igenom våra resevillkor innan ni betalar er resa. Våra resevillkor hittar ni här.

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort