Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Om Africana Travel

Africana Travel är specialisten på resor till Tanzania, Kenya, Botswana, Uganda och Rwanda. Alla våra resor är noga genomtänkta och bygger på många års erfarenhet och en mängd resor. Vi som arbetar på Africana Travel har alla bott och arbetat i Tanzania. De allra flesta av oss är födda, uppvuxna och bosatta i Tanzania. 

Africana Travel är ett litet företag med allt positivt som det innebär. Varje kund är viktig för oss och vi ger alltid allt för att ni ska vara helt nöjda med oss från förfrågan till hemkomst från er resa till Afrika. Africana Travel har för er trygghet ställt den lagstadgade resegarantin till Kammarkollegiet.

Africana Travel är tillhör African Tours and Safaris.

Varför resa med Africana Travel

Varför ska ni resa med Africana Travel? Africana Travel är en litet företag med allt positivt som det innebär.

 • Vi är den lilla researrangören som ger de stora upplevelserna. Vi är helt fokuserade på att leverera kvalitet. När ni bokar en resa med oss är vi inte nöjda om inte ni är nöjda. Vi vill inte bara uppfylla era förväntningar, vi vill överträffa dem. Våra resor till Tanzania, till Kenya, till Uganda, till Rwanda och till Botswana ska vara en upplevesle för livet. Vår inställning, ambition och engagemang delas av alla som arbetar med er resa.

 • Varje kund är viktig för oss och vi ger alltid allt för att ni ska vara helt nöjda med oss från förfrågan till, genm hela din resa ända till hemkomst från Afrika

 • Vi har djup kunskap och lång erfarenhet av de länder vi arrangerar resor till. Alla som arbetar hos oss bor i eller har bott i Tanzania och rest väldigt mycket i de länder vi arbetar med; Kenya, Uganda, Rwanda och Botswana

 • Alla som arbetar på Africana Travel i Sverige reser till Afrika minst en gång om året

 • För att kunna ge er den bästa hjälpen och servicen på er resa har vi ett eget kontor i Tanzania med mycket duktig personal. All vår personal på plats är Tanzanisk.

 • Alla guider på våra resor är från det land ni besöker. Vi anser att de har den bästa kunskapen om sitt land och ger er den bästa upplevelsen.

 • Vi väljer noga våra safarilodger för att ge den riktiga safariupplevelsen på er. Småskaligt, naturnära och med möjligheter till aktiviteter som bushwalk och nattsafari är viktiga faktorer i val av safarilodger för oss.

 • Vi väljer noga våra hotell i Tanzania, på Zanzibar, Pemba och fastlandskusten. Vi samarbetar endast med mindre hotell inte stora resorts. Alla våra hotell ligger på stranden. Vi har alternativ från lite enklare mellanklass till lyx.

 • Vi upprätthåller en nära relation med alla våra samarbetspartners och de hotell vi samarbetar med. Det innebär att vi reser till Afrika och besöker hotell och träffar samarbetspartners. Vi reser även varje år till resemässan World Travel Market i London för att träffa nya och existerande samarbetspartners.

 • Varje resa med oss utvärderas (start november 2013) för att vi ska kunna ta del av vad ni tyckte om er resa. Vi använder er feedback för att utvecklas och bli bättre.

 • Vi har för er trygghet ställt resegaranti hos Kammarkollegiet

Ansvarig för vår verksamhet i Tanzania är Arnold Moshi som har arbetat med att arrangera resor i Tanzania och resten av Östafrika sedan 1999. Arnold är även certifierad och erfaren guide på Kilimanjaro, Mt Kenya och Mt Meru. I Tanzania arrangeras alla våra safaris och bergsbestignignar av Africana Travel Tanzania (AF TR Ltd.), i Kenya, Uganda, Rwanda och Botswana samarbetar vi med lokalt ägda företag som delar våra värderingar.

Gemensamt för alla våra samarbetspartners i alla länder vi är verksamma i är att de är erkända och etablerade företag som håller en hög kvalitet och samtidigt ger den personliga service som är ett kännetecken för alla resor med Africana Travel.

Kontakta oss

Kontakta Africana Travel på

Mail: info@africanatravel.se

 

 

Vi som har grundat Africana Travel

Africana Travel har startats av David Lenefors och Arnold Moshi. Vi startade vår reseverksamhet i Tanzania 2007 och 2009 kom kontoret i Stockholm.

David Lenefors
Jag har alltid älskat att resa. Jag har haft förmånen att få resa en hel del och även spendera ganska långa perioder på spännande platser som London, Paris, USA, Zimbabwe och Tanzania. Inga resor har berört mig som resorna till Afrika. Ingen plats har fastnat i mitt hjärta så som Tanzania gjorde.

1998 reste jag för första gången till Afrika, för att studera i Zimbabwe. En resa som verkligen förändrade mitt liv. Kärleken till Afrika har jag kvar sedan den resan. Två år senare fick jag ett Sida stipendium för att göra en fältstudie i Tanzania. Jag reste runt en del i Tanzania för mina studier och även på min privata tid. Jag besökte Zanzibar, Arusha, Dar es Salaam, Tanga, Pangani, en rad av de små byarna på Kilimanjaro, Lake Manyara, Serengeti och Ngorongorokratern. Mestadels bodde jag och arbetade på min fältstudie i Moshi vid foten av Kilimanjaro. Vännerna jag fick i Moshi, minnena, dofterna, ljuden allt finns kvar fortfarande. Känslan av att stiga upp tidigt på morgonen och strax innan solen gå upp se de första strålarna på snön Kilimanjaro. Människorna, kulturen, livet, värmen Tanzania berörde mig verkligen för livet. Ingen hemresa har någonsin varit svårare än när jag i slutet av Augusti 2000 lämnade Tanzania.

Resan till Tanzania blev mitt livs resa, en resa som jag inte ville skulle ta slut. Jag behöll kontakten med mina vänner och drömde om att en gång arbeta tillsammans med dem. 2007 gjorde vi slag i saken. Tillsammans startade jag och Arnold East Africa Adventure Company (2013 bytte vi namn till Africana Travel). I september 2007 tog vi emot våra första resenärer. 2009 startade jag Africana Travel i Sverige. Sedan dess har vi arbeta med att skapa drömresor till Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda och Botswana verklighet för tusentals svenska och skandinaver.

Det jag är mest stolt över är den resa vi har gjort. Jag och Arnold har skapat ett litet men starkt företag med fantastiska mäniskor som alla varje dag kommer till jobbet och verkligen bidrar. Vi som arbetar på Africana Travel är verkligen en familj och tillsammans vill vi ge er chansen att uppleva det Afrika vi älskar. Tillsammans vill vi ta med er på ert livs resa till fantastiska Tanzania.

Kontakta oss

Kontakta Africana Travel på

Telefon: 08-41060990

Mail: info@africanatravel.se

c/o David Lenefors
Riddargatan 17 D, 3 tr.
114 57 Stockholm

Vår närmaste T-bana är Östermalmstorg.

Resegaranti

Africana Travel har för er trygghet ställt den lagstadgade resegarantin hos Kammarkollegiet

Våra hotell på Zanzibar

Vi har ett brett utbud av hotell på Zanzibar från lite enklare mellaklass till lyxiga femstjärniga hotell. Alla våra hotell har det gemensamt att det är mindre och mer personliga hotell som ger en helt annan upplevelse än stora resorts. Alla hotell, förutom de i Stone Town, ligger vid havet. Upplev Zanzibar så som Zanzibar ska uppleva, välkomna till vårt Zanzibar!

Klicka här för information om våra hotell på Zanzibar

Följ oss på Facebook

Vi på Africana Travel har som målsättning att finnas där ni finns på Internet och i sociala medier. Ni kan bland annat följa oss på Facebook. På vår Facebook hittar ni inspirerande bilder, filmer och information om våra resor och destinationer.

Följ oss på Twitter

Följ Africana Travel på Twitter för nyheter och erbjudanden. På Twitter lägger vi också ut dagens bild från något av våra resmål.

Följ oss på Instagram

Africana Travel finns även på Instagram. Här lägger vi ut bilder från våra resor och resmål.

Vår kanal på YouTube

På vår kanal på YouTube lägger vi ut filmer från våra resmål. Bland annat kan ni här hitta några filmer från bergsgorillorna i Uganda och Rwanda.

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort