Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Nyheter

På denna sida publicerar vi nyheter från våra resmål; Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda och Botswana.

10/7 Elektroniskt visum till Kenya

Fr.o.m. 1/7 2015 har Kenya infört ett nytt visum som ska ansökas elektroniskt innan avresa. I en övergångsperiod går det fortfarande att skaffa visum vid ankomst men efter 31/8 2015 finns inte längre denna möjlighet, visum måste skaffas i förväg genom Kenyas ambassad.

31/1: Ebola på väg att besegras

Antalet nya fall av Ebola minskar i de drabbade länderna har många medier rapporterat de senaste veckorna däribland CNN Africa.

23/1: Busara Music - Zanzibars musikfestival

Om ni reser till Zanzibar i februari borde ni passa på att besöka Zanzibars musikfestival Busara Music. Festivalen hålls i Stone Town 12-15 februari och en mängd inhemska och utländka artister uppträder under festivalen. Läs mer om festivalen och de artister som uppträder här.

21/1 2015: Gemensamt visum till Östafrika

Det går numera att söka visum som är giltigt i alla de fem länderna i den Östafrikanska unionen; Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda och Burundi. Visumet gäller för ett inträde, dvs. ni får på samma resa endast besöka varje land en gång på detta visum, det kostar USD 100 (priser i lokal avaluta kan variera) och kan sökas från vilken som av de fem ländernas ambassad i Norden. Tanzanias ambassad, Kenyas Ambassad och Rwandas ambassad ligger i Stockholm. Burundis Ambassad ligger i Oslo och Ugandas ambassad ligger i Köpenhamn. Visum gäller från det datum det utfärdas, inte från det datum ni ankommer Östafrika. Notera att liksom vid visum till enskilt land i Östafrika måste ert pass vara giltigt minst sex månader efter hemresa.

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort