Tanzaniasafari

Tanzania och safari är två ord som hör ihop. Tanzania är utan tvekan det bästa landet i Afrika för en safariresa. Tanzania safari är för många drömmen om Afrika. Vidunderlig öppen savann med de karakteristiska platta akaciaträden och enorma hjordar som betar det gula gräset. På denna resa till Tanzania får ni besöka några av Tanzanias världsberömda mytomspunna platser som den kollapsade vulkanen Ngorongorokratern och den tillsynes ändlösa savannen i Serengeti.

Ingenstans i Afrika finner ni de stora däggdjuren och rovdjuren i samma mängder som i Tanzania. Drömmer ni om att resa på en äkta afrikansk safari så är Tanzaniasafari er drömresa!

Denna resa ger er alla upplevelser i Tanzania men inga onödiga transportsträckor. Resan inkluderar bl.a. 

 • 5 dagar safari i norra Tanzania
 • SerengetiNgorongorokratern och Tarangire eller Lake Manyara
 • Vi upplever migrationen på nära håll
 • Noga planerad safarirutt, inga onödiga transporsträckor, maximalt med tid i safariparkerna
 • Naturnära boende i små tälcamps och safarilodger. Inga stora hotell.
 • Guidad bush walk (safari till fots) på södra Serengetis öppna savann
 • Guidad vandring genom byarna vid Mount Merus fot
 • Alltid egen safarijeep och egen guide
 • Alltid Africana Travels egna, mycket erfarna och kunniga guider
 • Alla transfers mellan hotell och flygplatser
 • Internationellt flyg Sthlm/Gbg/Kphmn-Tanzania inklusive flygskatter
Läs mer

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Läs mer

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa.

Visum
Om ni ansöker om visum innan avresa ska ni göra det via respektive lands ambassad. Vi rekommenderar er att göra det minst en månad i förväg. Ni kan också köpa visum direkt vid ankomst. Se då till att ni har korrekt summa (i USD) lättillgängligt i handbagaget. 

Visum till Tanzania kan ni ansöka om på Tanzanias Ambassad alternativt köpa vid ankomst till Tanzania. Från ambassaden kostar ett visum 500 kr. vid ankomst kostar det USD 50. Det kan vara lång kö för att köpa visum vid ankomst. Vi rekommenderar att ni skickar in blanketten minst en månad innan avresa Ladda hem ansökningsblankett för visum till Tanzania på Tanzanias ambassads hemsida. Notera att det krävs ett pass som är giltigt i minst sex månader efter hemresa och att passet inte får vara skadat på något sätt. Om ni ansöker om visum vid ankomst till Tanzania behöver ni kunna visa upp er returbiljett.

Visum till Kenya kan ni ansöka om på Kenyas Ambassad alternativt köpa vid ankomst till Kenya. Från ambassaden kostar ett visum 500 kr. vid ankomst kostar det USD 50. Det kan vara lång kö för att köpa visum vid ankomst. Vi rekommenderar att ni skickar in blanketten minst en månad innan avresa Ladda hem ansökningsblankett för visum till Kenya på Kenyas ambassads hemsida. Notera att det krävs ett pass om är giltigt i minst sex månader efter hemresa och att passet inte får vara skadat på något sätt. Om ni ansöker om visum vid ankomst till Kenya behöver ni kunna visa upp er returbiljett. 

Visum till Uganda kan ni ansöka om via Ugandas Ambassad i Köpenhamn alternativt köpa vid ankomst till Entebbe Airport i Uganda. För visum till Uganda krävs att ni fyller i blankett som kan laddas ner via ambassadens hemsida samt skickar blankett, pass och två passfoton till ambassaden. Skicka dem i rekommenderat brev och inkludera ett rekommenderat svarskuvert. Uganda, liksom Kenya och Tanzania kräver bevis på att ni är vaccinerade mot gula febern och Ugandas ambassad kräver för tillfället att ni skickar med kopia på vaccinationsbevis när ni ansöker om visum. Visum till Uganda kostar för tillfället 300 danska kronor. Vi rekommenderar att ni kontaktar ambassaden för detaljerad information. Om ni ansöker om visum vid ankomst till Uganda behöver ni kunna visa upp er returbiljett. 

Turister från Sverige behöver inte visum för att besöka Rwanda eller Botswana

Vaccinationer 
Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis. 

Resevaluta
Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner. 

Biljett
Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er. 

Pengar/kort
Bästa betalningsmedlet i Östafrika för en turist är USD i kontanter. Vi rekommenderar att ni växlar de pengar ni behöver. På många ställen accepteras VISA och MasterCard men ganska sällan AmEx och Diners Club. Värt att tänka på dock är att det oftast är 5 % avgift på summan på kortbetalningar. Det går att at ut kontanter i alla Östafrikanska länder men det kan vara långt till en automat och ni kan bara ta ut lokala valuta. Dessutom kan det vara en ganska hög avgift från er bank i Sverige på uttag i Östafrika. Det går så vitt vi vet inte att växla till sig någon annan Östafrikansk valuta i Sverige än Kenyanska shilling. Om ni ska till Tanzania, Uganda eller Rwanda ska ni alltså växla till er USD. Ni kan sedan växla en mindre summa (USD 50-100/person) i lokal valuta när ni är framme. En del lokala affärer och restauranger accepterar inte USD. 

Packning
Packa i mjuka väskor om ni ska på safari. Hårda väskor kan vara svåra att få in i en safarijeep. 

Bra saker att ha i väskan
Bra saker att ta med er på er resa till Östafrika är:

 • Adapter till vägguttag. I östafrika används den brittiska varianten av vägguttag
 • Solkräm
 • Solglasögon
 • Myggmedel
 • Kamera, ink laddaren
 • Bra, stabila men inte alltför varma vandringsskor till safarin
 • Sandaler eller lättare skor till kvällarna 
 • Tunn långärmad tröja och tunna långbyxor, för att skydda mot mygg på kvällar
 • Solhatt eller keps
 • Ficklampa
 • Handsprit (handhygien är bästa sättet att undvika magsjuka) 
 • Kikare (om ni har en liten och lätt) 
 • T-shirts i funktionsmaterial
 • USD dollar i små valörer. Det kan vara svårt att växla stora sedlar så det är bäst att ta med sig USD i olika valörer

Tillåtet bagage 
Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person

Försäkring
Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd

Incheckning på flyget
Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort. 

Villkor
Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Följ oss på Facebook
Vill du bli kontaktad?
Skicka
Fyll i formuläret så ovan kommer
du att bli kontaktad av oss inom kort