Utsikt över Kampala från Cassia Lodge

Ken & Charles två av våra guider i Uganda

Regnbåge över Kibale Forest

Elefant vid Kazingakanalen

Vattenbock i Queen Elisabeth NP

Närkontakt med bergsgorillor i Bwindi

Chimpanzee Forest Guest House, Kibale

Bush Lodge Queen Elisabeth National Park

Mahogany Springs Lodge, Bwindi

Ugandasafari

En safariresa till Uganda är en resa full av upplevelser. Bersgorillorna i Bwindis regnskog och schimpanserna i Kibale Forest är höjdpunkterna på denna resa till Uganda där ni även får fantastiska landskap och stora djur på Östafrikansk savann. Vår Ugandasafari inkluderar:

 • Sju dagars safari i Afrikas pärla, Uganda
 • Besök hos Bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Forest 
 • Besök hos Schimpanserna i Kibale Forest National Park 
 • Queen Elisabeth National Park med trädklättrande lejon och över 600 fågelarter
 • Utvalt safariboende
 • Privat jeep och safariguide
 • Flyg t.o.r. Sverige-Entebbe inklusive flygskatter


Ni upplever det allra bästa av Afrikas Pärla, Uganda, när ni färdas genom böljande kullar terrasserade sluttningar och höga berg med tät regnskog. I Kibale Forest möter ni våra närmaste släktingar; Schimpanser. I Bwindi Impenetrable Forest möter ni Bergsgorillor och i Queen Elisabeth National Park har ni chans att se många av Afrikas stora däggdjur inklusive lejon. I Queen Elisabeth National Park kan fågelskådaren spana efter mer än 600 olika fågelarter som noterats här. Ugandasafari är resan till era drömmars Afrika.

Resan går givetvis att kombinera med en vecka på Östafrikas vackraste stränder på Zanzibar, Pemba, Lamu eller Mombasa. Det går enkelt att ta sig från Uganda till Zanzibars och Mombasa stränder med flyg från Entebbe.

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis kostnadsfritt och inte bindande.

Resebeskrivning

Observera att exakta flygtider skiljer sig beroende på att er avreseort och flyg. Dag 1 ankommer ni till Uganda. Om ni flyger över natten och landar på dagen i Uganda så måste alltså er avresa hemifrån ske dag 0.

Dag 1: Ankomst i Uganda

Ni ankommer till Entebbe International Airport strax utanför Ugandas huvudstad Kampala. I Entebbe blir ni mottagna av vår lokala samarbetspartner och skjutsade till Cassia Lodge i Kampala. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. 

Dag 2: Kampala till Kibale Forest National Park (6 timmars bilresa)
Efter frukost på Hotellet blir ni hämtade för bilresa till Kibale Forest National Park. Kibale Forest är en stor skyddad regnskog, som har det högsta antalet primater i Afrika, såsom schimpanser, Gråkindad mangab, Röd Colobus och Mörk Vitnäsa (Red Tailed Monkey). Ni kör först till staden Fort Portal i närheten av Kibale Forest. Fort Portal ligger vid foten av Ruwenzori bergen och ni kommer när ni närmar er att få fantastiska vyer över dessa berg som tros vara de legendariska Månbergen. Efter lunch i Fort Portal kör ni till Chimpanzee Forest Guest House. Bilresan tar cirka 6 timmar. Efter ankomst har ni några timmar på egen hand. Ni kan ta det lugnt på hotellet eller gå en promenad i omgivningen. Boende på Chimpanzaa Forest Guest House. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer. 

Dag 3: Kibale Forest National Park – schimpansspårning
Denna morgon kommer ni att spåra Schimpanser i skogen. Ni kommer tillbaka på eftermiddagen. Att se hur våra kusiner schimpanserna, klättrar i träd, reagerar på människor och tar hand om sina unga är en fantastisk upplevelse.Tillbringa hela förmiddagen i skogen och återvänd till lodgen i tid för lunch. Koppla av på eftermiddagen eller ta en promenad runt byarna och kratersjöarna. Boende på Chimpanzaa Forest Guest House. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer. 

Dag 4: Kibale Forest till Queen Elisabeth National Park (2-3 timmars bilresa) 
Efter frukost lämnar ni Kibale och kör mot Queen Elisabeth National Park (QENP). Vid ankomst i parken gör ni en kortare game drive på väg till er lodge. Lunch på lodgen och därefter en kortare siesta innan ni gör er eftermiddags game drive. QENP är känd för att ha ett av de rikaste djurliven i världen. Med en biosfär som variera från savann till regnskog till våtmarker är den en perfekt hemvist till ett väldigt varierat djurliv inklusive ett av Östafrikas rikaste fågelliv. I parken finns nästan 100 arter av däggdjur (inkl. lejon, flodhäst, buffel, leopard, fläckig hyena och elefant) och inte mindre än 606 fågelarter! Boende på Bush Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer. 

Dag 5: Queen Elisabeth National Park 
Efter en tidig frukost gör ni en tidigt game drive i Kisenyiområdet där ni förhoppningsvis får se bl.a. lejon och andra stora däggdjur. Efter förmiddagens safari äter ni lunch på lodgen. På eftermiddagen gör ni en tur med båt på Kazingakanalen där ni kommer bl.a. att kunna se flodhäst, krokodil, buffel, elefant och en mängd andra stora djur som kommer till floden för att dricka. Ni kommer med stor sannolikhet också att se en otrolig mängd fåglar. Efter båtturen kör ni tillbaka till er lodge. Boende på Bush Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer. 

Dag 6: Queen Elisabeth National Park till Bwindi (4 timmars bilresa) 
Efter frukost kör ni till Ishasha området i QENP. Här spenderar ni förmiddagen med safari på jakt efter de berömda trädklättrande lejonen Efter en picknicklunch kör ni vidare mot Bwindi. Ni kommer till Bwindi sent på eftermiddagen efter cirka fyra timmars bilresa. Väl framme vid Bwindi checkar ni in på ert hotell. Boende på Mahogany Springs. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer. 

Dag 7: Gorilla-spårning i Bwindi Impenetrable Forest National Park 
Uppstigning tidigt för Gorillaspårning. Exakt när ni stiger upp beror på vilken startpunkt ni ska till för gorillaspårning. Några grupper startar sin vandring alldeles i närheten av lodgen medan en del starta i en annan del av Bwindi och ni måste då första köra bil i uppemot en timme för att komma till er utgångspunkt. Viktigt att ni är rätt klädda och att ni kommer ihåg att ta med er picknicklunch. Vandringen genom skogen som mest är känd för sina gorillor men också hem till en mängd fåglar är ganska tuff och det kan ta några timmar att hitta gorillorna. På eftermiddagen kommer ni tillbaka till er lodge och kan spendera några timmar med att bara ta det lugnt eller kanske ta en promenad i den vackra omgivningen på egen hand, innan middagen. Boende på Mahogany Springs. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer. 

Dag 8: Bwindi till Kampala (8-10 timmas bilresa) 
Frukost på lodgen därefter avfärd mot Kampala. Vid ankomst i Kampala släpps ni av vid ert hotell och här säger ni hejdå till er safariguide. Kvällen på egen hand. Boende på Cassia Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer. 

Dag 9: Hemresa eller kanske färd vidare mot Zanzibar, Lamu, Mombasa eller Pemba 
3 timmar innan ert flyg avgår till Sverige hämtas ni på ert hotell för transfer till Entebbe.

Dag 10: Åter i Sverige

Priser och avresor

AVRESOR 2 PERS 3 PERS 4 PERS 5 PERS 6 PERS ENKELRUM
OKT-DEC 2016 44 135 kr. 39 465 kr. 37 160 kr. 35 755 kr. 34 685 kr. +3 715 kr.
JAN-DEC 2017 44 135kr. 39 465 kr. 37 160 kr. 35 755 kr. 34 685 kr. +3 715 kr.


Avresor dagligen hela året. Priser avser privat grupp, vilket innebär att ni aldrig delar er jeep med någon annan resenär. Är ni en grupp om fyra personer får ni en egen jeep likväl som om ni är en grupp om 2,3,5 eller 6 personer. För grupper större än sex personer får ni mer än en jeep, kontakta oss för prisuppgifter. 

Pris inkluderar flyg Sverige-Uganda t.o.r avser flyg i ekonomiklass med exempelvis Ethiopian Airlines eller Brussels Airlines till en kostnad på max 7 000 kr./person inklusive flygskatter och gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklass finns tillgängliga på valda resdagar. Priser nedan är angivna per vuxen (>15 år) som delar dubbelrum. Rabatter för barn och ungdomar ges.

I priset ingår

 • Internationellt flyg Sverige-Uganda t.o.r. (gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklassen finns tillgängliga)
 • Flygskatter och avgifter
 • Samtliga hotellnätter, måltider och transfers som specificeras i resplanen
 • Samtlig aparkavgifter inklusive gorillatillstånd i Bwindi och schimpanstillstånd i Kibale Forest 
 • Safarijeep
 • Safariguide, er guide är kunnig och erfaren och pratar mycket god engelska

I priset ingår inte

 • Visum till Uganda
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks till gudier
 • Personliga utgifter såsom minibar, tvätt, telefoni och Internet

För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via Europeiska Reseförsäkringar
Ring oss!
08-4106 09 90

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:
Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis
kostnadsfritt och inte bindande.

Boende på denna resa

Cassia Lodge
Trevligt och omtyckt mellanklasshotell beläget på en hög kulle med fantastisk utsikt över Kampala och Lake Viktoria. Läs mer om Cassia Lodge här

Chimpanzee Forest Guest House
Trevligt och mycket väskött litet hotell precis utanför Kibale Forest National Park. Hotellet ligger i ett område med gröna kullar och vackra kratersjöar. Att promenera i omgivningen på egen hand rekommenderas. Läs mer om Chimpanzee Forest Guest House.  

Bush Lodge
Liten tältcamp alldeles intill Kazingakanalen i Queen Elisabeths djurrikaste område. Denna tältcamp med endast tio tält erbjuder den riktiga safarikänslan. Läs mer om Bush Lodge här

Mahogany Springs Lodge 
Lodge av riktigt br aklass byggd på en sluttning med utsikt över Bwindi Impenetrable Forest. Lodgen har stora, fina rum som ligger i separata Bungalows utspridd över tomten. Läs mer om Mahogany Springs Lodge här

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa. 

Visum
 om ni ansöker om visum innan avresa ska ni göra det via respektive lands ambassad. Vi rekommenderar er att göra det minst en månad i förväg. Ni kan också köpa visum direkt vid ankomst. Se då till att ni har korrekt summa (i USD) lättillgängligt i handbagaget. 

VISUM TILL UGANDA
Visum till Uganda kan ni ansöka om via Ugandas Ambassad i Köpenhamn alternativt köpa vid ankomst till Entebbe Airport i Uganda. För visum till Uganda krävs att ni fyller i blankett som kan laddas ner via ambassadens hemsida samt skickar blankett, pass och två passfoton till ambassaden. Skicka dem i rekommenderat brev och inkludera ett rekommenderat svarskuvert. Uganda, liksom Kenya och Tanzania kräver bevis på att ni är vaccinerade mot gula febern och Ugandas ambassad kräver för tillfället att ni skickar med kopia på vaccinationsbevis när ni ansöker om visum. Visum till Uganda kostar för tillfället 300 danska kronor. Vi rekommenderar att ni kontaktar ambassaden för detaljerad information.

Vaccinationer Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis. 

Resevaluta
 Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner. 

Biljett
 Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er. 

Packning
 Packa i mjuka väskor om ni ska på safari. Hårda väskor kan vara svåra att få in i en safarijeep. 

Tillåtet bagage Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person. 

Försäkring
 Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring.Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd

Incheckning på flyget
 Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort. 

Villkor
 Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor här.

Klimat och väder

Största delen av Uganda har tropiskt klimat med två huvudsakliga torr- respektive regnperioder. Torrperioderna är december till februari och juni till augusti. I viss mån varierar detta regionalt över landet med ett torrare klimat i norra och östra delarna. I och med att landet ligger nära ekvatorn är det varmt året runt men temperaturerna modereras en del av att stora delar av landet ligger ganska högt över havet. Läs mer om klimat och väder i Uganda i vår Safariguide Uganda.

Reservation

Vi reserverar oss mot att förändringar i växelkursen SEK/USD, tillgänglighet på flygbiljetter, förändrade skatter och avgifter på flygbiljetter och andar externa faktorer bortom vår kontroll kan göra att priser kan bli högre än de som har presenterats på denna sida.