Selous safari och Zanzibar

Fantastisk resa med flygsafari till Tanzanias största vildmark; Selous Game Reserve och en vecka på Zanzibar. Boende i Selous på Selous Wilderness Camp, en exklusiv tältcamp med endast sju tält.  Selous Wilderness Camp ligger på den södra sidan av Rufijifloden, inga vägar når dit utan tältcampen nås med båt från Rufijiflodens norra strand. Resan inkluderar bl.a.

 • Safariflyg till Selous
 • Tre nätter i på Rufiji River Camp i hjärtat av Selous
 • Båtsafari på Rufijifloden, jeepsafari och bush walk (vandringssafari)
 • Flyg från Selous till Zanzibar
 • Sex nätter på trevliga Mnarani Beach Cottages på norra Zanzibar


Naturligtvis kan ni uppgradera ert boende på Zanzibar. Mnarani Beach Cottages har trevliga superior sea view room och deluxe sea view room och vi har också en rad hotell på Zanzibar där ni kan välja att bo. Alla våra hotell på Zanzibar är noga utvalda; de ligger på stranden, de är små och personliga och mycket omtyckta. Här kan ni se information om alla våra hotell på Zanzibar.

 

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis kostnadsfritt och inte bindande.

Resebeskrivning

Dag 1: Avresa från Stockholm
Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på eftermiddag eller kväll.

Dag 2: Ankomst i Tanzania
Ankomst till Dar Es Salaam och transfer till Hotel Mediterraneo

Dag 3: Dar Es Salaam till Selous Game Reserve 
Transfer till flygplatsen. Flyg till Selous. Transfer till er lodge. Efter lunch er första safaritur. Välj mellan safari i bil, båt eller till fots

Dag 4 & 5: Selous Game Reserve
Safari på för- och eftermiddagarna, välj mellan safari i bil, båt eller till fots. Alla måltider på er tältcamp.

Dag 6: Selous till Zanzibar
Kort bilsafari. Flyg till Zanzibar. Transfer till ert hotell på stranden på norra Zanzibar

Dag 7-11: Zanzibar
Dagarna på egen hand.

Dag 12: Hemresa
3,5 timmar innan ert flyg avgår hämtas ni på hotellet för transfer till Zanzibar Kisauni Airport. 

Om denna resa

Välkommen på en resa som tar er till några av Tanzanias allra vackraste och mest spännande platser. Efter en natt i myllrande Dar Es Salaam flyger ni till Tanzanias största vildmark; Selous. I Selous gör ni safariturer i jeep, i båt på Rufijifloden och till fots. Från Selous flyger ni till Zanzibar där ni bor på stranden på öns norra del.  

Selous Game Reserve är Tanzanias och Afrikas största vildmarksområde. Med sina 53 000 kvadratkilometer täcker det ett område som motsvarar Schweiz i storlek. Området är faktiskt nästan dubbelt så stort som det så kallade Greater Serengeti (Serengeti tillsammans med angränsande reservaten Ngorongoro Conservation Area, Grumeti, Maswa, Ikoma, Loliondo och Masai Mara i Kenya). Här bor vi på tältlodgen Rufiji River Camp, en riktigt bra tältcamp belägen inne i Selous Game Reserve vid stranden till den mäktiga Rufijifloden.

Detaljerad resplan dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige
Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på eftermiddag eller kväll med ankomst i Tanzania på förmiddagen nästa dag.

Dag 2: Ankomst i Tanzania

Vid ankomst till Dar Es Salaam blir ni mötta av vår personal som skjutsar er till Hotel Mediterraneo på stranden i norra Dar Es Salaam. Boende på Hotel Mediterraneo. Inga måltider (förutom de på planet) ingår.

Dag 3: Safari; Dar Es Salaam till Selous
Denna dag börjar er safari i Afrikas största skyddade naturområde; Selous Game Reserve. Ni hämtas vid ert hotell kl. 06:00 (ni åker tidigt för att undvika bilköerna i Dar Es Salaam) och kör till flygplatsen i Dar Es Salaam och därifrån flyger kl. 08:30 med ett litet propellerplan till Selous Game Reserve. (OBS! flygtider kan ändras) Ni landar på flygfältet i Selous efter cirka 45 minuter och blir där hämtade med bil och sedan transporteras ni med bil och till Rufiji River Camp. Vid ankomst på lodgen äter ni lunch och tar en kortare siesta. På eftermiddagen gör ni en safaritur, välj mellan safari i jeep, båt eller till fots. På kvällen äter ni middag på er lodge. Boende på Rufiji River Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer.

Dag 4 & 5: Safari; Selous 
Hela dagarna spenderas i Selous Game Reserve. Välj mellan att åka på game drive med bil, safari båt på Rufijifloden eller vandra med beväpnad vakt. Ni kan antingen åka på hel- eller halvdagars turer med safarijeep. Vid heldag tar ni med er en picknicklunch och äter ute under dagen. Vi halvdagarsturer åker ni tillbaka till lodgen för lunch och en kortare siesta. Boende på Rufiji River Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck tillkommer.

Dag 6: Selous till Zanzibar
På förmiddagen gör ni er sista game drive eller vandringssafari i Selous. Därefter skjutsas ni till flygfältet för flyg till Zanzibar. Vid ankomst till Zanzibar blir ni skjutsade till ert hotell på norra Zanzibar. Boende på Mnarani Beach Cottages. Frukost och middag ingår denna dag. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Möjligheter finns att uppgradera ert boende på Zanzibar. Vi har ett brett utbud av hotell på Zanzibar från mellanklass till lyx. Här kan ni läsa om alla våra hotell på Zanzibar.

Dag 7-11: Zanzíbar
Dagarna på egen hand. Boende på Mnarani Beach Cottages. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer. 

Dag 12: Hemresa
3,5 timmar innan ert flyg avgår hämtas ni på hotellet för transfer till Zanzibar Kisuani Airport. 

Priser och avresor

AVRESOR 2 PERS 4 PERS 6 PERS ENKELRUM
NOV-15 DEC 2016 Från 39 990 kr. Från 38 665 kr. Från 37 510 kr.  +7 400 kr.
16-31 DEC 2016 Från 43 240 kr. Från 41 510 kr.  Från 39 770 kr.  +7 500 kr.
JAN-FEB 2017 Från 42 740 kr. Från 40 990 kr.  Från 38 510 kr.  +6 700 kr.
MAR-MAJ 2017 INGA RESOR SELOUS STÄNGT
JUN-OKT 2017 Från 42 740 kr. Från 40 990 kr. Från 38 510 kr. +7 400 kr.
NOV-15 DEC 2017 Från 40 990 kr. Från 39 665 kr.  Från 38 510 kr.  +6 700 kr.
16-31 DEC 2017 Från 43 740 kr. Från 42 010 kr.  Från 40 270 kr.  +7 500 kr.


Avresor dagligen hela året. Safariturer på denna resa genomförs i små grupper. Andra resenärer från lodgen kan delta på safariturer. 

Pris inkluderar flyg Sverige-Tanzania t.o.r avser flyg i ekonomiklass med exempelvis Ethiopian Airlines och gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklass finns tillgängliga på valda resdagar. Priser nedan är angivna per vuxen (>15 år) som delar dubbelrum. Rabatter för barn och ungdomar ges.

Ring oss!
08-4106 09 90

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:
Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis
kostnadsfritt och inte bindande.

I priset ingår

 • Samtliga hotellnätter, måltider och transfers som specificeras i resplanen
 • Två safariaktiviteter per dag i Selous. Välj mellan safari i jeep, till fots eller i båt. 
 • Inrikesflyg Dar Es Salaam-Selous
 • Inrikesflyg Selous-Zanzibar
 • Försäkring med Flying Doctors. Innebär att ni vid allvarlig skada eller sjukdom under er safari får flygtransport till sjukhus i Nairobi eller Dar Es Salaam

I priset ingår inte

 • Internationellt flyg Sverige-Tanzania t.o.r.
 • Visum till Tanzania
 • Utreseskatt från Zanzibar. I dagsläget cirka USD 40/person (2013-10) som ska betalas kontant vid avresa från Zanzibar. Kan inte betalas i förväg.
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks till gudier
 • Personliga utgifter såsom minibar, tvätt, telefoni och Internet

För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via Europeiska Reseförsäkringar

Boende på denna resa

Hotel Mediterraneo
Trevlig hotell beläget på en fin strand norr om Dar Es Salaam. Hotellet är mycket välskött och personligt och bra för alla typer av resenärer. Läs mer om Hotel Mediterraneo (extern länk)

Rufiji River Camp
Tältcamp med ett fantastiskt läge vid Rufijiflodens strand i hjärtat av Selous Game Reserve. Läs mer om Rufiji River Camp (extern länk)

Mnarani Beach Cottages
Mnarani Beach Cottages är ett trevligt och mycket prisvärt hotell i mellanklass. Hotellet har enkla men fräscha rum som dels ligger i huvudbyggnaden och dels i fristående Bungalows. Läs mer om Mnarani Beach Cottages.

Vad ska jag packa inför safarin?

För att er safari ska bli så bra som möjligt har vi satt samman en checklista med saker ni bör tänka på att ta med.

Mjuka väskor. Packa era saker mjuka väskor så att de lätt får plats det begränsade utrymmet i safari jeepen. Observera att inrikes flyg till Zanzibar tillåter endast en väska per person.  

Kikare, många djur kommer att komma nära bilarna men ibland kan det vara bra med en kikare om vi ser t.ex. en leopard eller noshörning på avstånd.

Ficklampa eller pannlampa. Det är mörkt på nätterna i afrikansk vildmark så en ficklampa eller ännu hellre pannlampa är bra att ha.

Våtservetter. De kan vara bra att ha om ni vill tvätta av händerna innan ni äter

Spritservetter eller handdesinfektion för att försäkra er om att ni inte får i er bakterier genom era händer när ni äter. De är dessutom bra att ha för att rengöra eventuella skrapsår och liknande.

El adapter. Tanzaniska uttag är annorlunda än svenska så ta med en adapter. Tanzania har vägguttag av Brittisk typ. 

Vandringsskor (låga). Vandringsskor är det absolut bästa att ha på fötterna på en safari. Observera att det är bra om de är någorlunda svala. Det är bättre att ha skor utan Gore t.ex. om ni bara ska på safari eftersom ni inte kommer att vara ute i regn. Det absolut bästa är om ni har bekväma vandringsskor som är vattenavstötande men inte vattentäta med vattantätt membran som exempelvis Gore Tex.

Sandaler eller lätta skor typ sneakers. Ta med ett par bekväma väl ingångna skor. Det är skönt att ta på lodgen på kvällen.

Hatt eller keps för att skydda ert huvud från solen

Solglasögon. Solen i Östafrika är extremt stark så det är viktigt att skydda ögonen.

Myggmedel

Solskyddskräm. Ta med gott om solskyddskräm med mycket hög solskyddsfaktor. Om ni reser under svensk höst/vinter är det extra viktigt att ha riktigt hög solskyddsfaktor i början. Ta med all ni behöver då solskyddskräm är svår att få tag i i Östafrika och där den finns är den dyr.

Lätta kläder. Ta med tunna t-shorts och byxor/shorts. Funktionsmaterial är skönare än bomull. I vissa områden, såsom Ngorongorokratern, är det kyligt på nätterna (framförallt mellan maj och september) så det kan vara bra att ha med en tunn jacka eller fleece tröja.                             

Liten ryggsäck eller väska att ha kamera och liknande saker under dagarna

OBS! Innan ni åker besök en vaccinationsklinik och få de vaccinationer och malariaprofylax ni behöver!

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa. 

Visum
 om ni ansöker om visum innan avresa ska ni göra det via respektive lands ambassad. Vi rekommenderar er att göra det minst en månad i förväg. Ni kan också köpa visum direkt vid ankomst. Se då till att ni har korrekt summa (i USD) lättillgängligt i handbagaget. 

Visum till Tanzania kan ni ansöka om på Tanzanias Ambassad alternativt köpa vid ankomst till Tanzania. Från ambassaden kostar ett visum 500 kr. vid ankomst kostar det USD 50. Det kan vara lång kö för att köpa visum vid ankomst. Vi rekommenderar att ni skickar in blanketten minst en månad innan avresa Ladda hem ansökningsblankett för visum till Tanzania på Tanzanias ambassads hemsida. Notera att det krävs ett pass som är giltigt i minst sex månader efter hemresa och att passet inte får vara skadat på något sätt. Om ni ansöker om pass vid ankomst till Tanzania behöver ni kunna visa upp er returbiljett. 

Vaccinationer Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis. 

Resevaluta
 Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner. 

Biljett
 Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er. 

Packning
 Packa i mjuka väskor om ni ska på safari. Hårda väskor kan vara svåra att få in i en safarijeep. 

Tillåtet bagage Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person. 

Försäkring
 Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd

Incheckning på flyget
 Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort. 

Villkor
 Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor här.

Klimat och väder

Hela Tanzania är beläget nära ekvatorn och vädret är nästan alltid varmt, i alla fall för svenskar. Tanzania är dock ett stort land med stora skillnader i topografi och höjd över havet och klimatskillnaderna är större än man kanske först skulle tro. De kustnära områdena i Tanzania är varma året runt med temperatur som normalt varierar mellan 25 och 35 grader. Varmast är det från december till slutet av februari och svalast i juni och juli, även om det kan kännas svalare i mars och april p.g.a. att det regnar mest då. 

Regnperioden i Tanzania är från maj då de krafitiga så kallde ”långa regnen” infaller, dessutom infaller en kortare regnperiod ”de korta regnen” runt November månad. Tanzania är dock ett tropiskt land och regn förekommer vid alla tider på året.  Regn utanför regnperioderna kommer dock oftast som korta skurar som kan kännas ganska uppfriskande en varm dag. Läs mer om väder och klimat i Tanzania i vår Safariguide Tanzania.

Reservation

Vi reserverar oss mot att förändringar i växelkursen SEK/USD, tillgänglighet på flygbiljetter, förändrade skatter och avgifter på flygbiljetter och andar externa faktorer bortom vår kontroll kan göra att priser kan bli högre än de som har presenterats på denna sida.