Möte med bergsgorillor

Bergsgorilla

De tusen kullarnas land

Kigali

Parkvakt/guide i Volcanoes Nat Park

Virungabergen

Fantastiska landskap i Rwanda

Kigali Genocide Memorial

Kigali är Östafrikas modernaste stad

Rwanda de tusen kullarnas land

På er resa genom de tusen kullarnas land får ni besöka fantastiska platser som:

 • Kigali Genocide Memorial, minnesmonumentet och muséet som hedrar minnet av närmare 1 miljon människor som dog i folkmordet 1994.
 • Nyngwe Forest, känt som Nilens Källa. En förtrollande regnskog där ni vandrar på gångbroar långt uppe bland trädkronorna och möter vilda schimpanser.
 • Lake Kivu, sjön i Afrikas hjärta, på gränsen mellan Rwanda och Kongo. Här kan ni bada, sola, begrava fötterna i den varma sanden eller kanske segla på sjön.
 • Volcanoes National Park i Virungabergen där ni möter de mytomspunna dimhöljda bergens gorillor. Ett möte som kommer att förändra ert liv.

Välkommen på en resa genom böljande kullar och gröna berg i varma vackra Rwanda, ett litet land i Afrikas hjärta som erbjuder fantastiska upplevelser.

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis kostnadsfritt och inte bindande.

Resebeskrivning

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo.

Dag 2: Ankomst till Rwanda
Vid ankomst till Kigali blir ni mötta av Africana Travels representant som skjutsar er till 5Swiss Hotel i centrala Kigali. Resten av dagen på egen hand. Inga måltider förutom de på planet ingår. Möjlighet finns att äta middag på hotellets restaurang. Boende på 5Swiss Hotel.

Dag 3: Till Nyungwe Forest
Ni hämtas på ert hotell kl. 8. Ni kör direkt från Kigali till Nyungwe Forest med privat jeep och guide. Vid ankomst till Nyungwe Forest äter ni lunch på Nyungwe Forest Lodge och checkar in på era rum. På eftermiddagen väntar en fantastisk vandring på hängbroar högt uppe i träden i regnskogen inne i Nyungwe Forest National Park. Boende på Nyungwe Forest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 4: Nyungwe Forest - möt schimpanser
Denna dag ägnas åt att se schimpanser. Ni vandrar tillsammans med en lokal guide genom skogen. Hur många timmar ni kommer att vandra rär svårt att säga eftersom det beror på var schimpanserna befinner sig. Ni får med er picknicklunch denna dag. På eftermiddagen kommer ni tillbaka till lodgen. Boende på Nyungwe Forest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 5: Nyungwe Forest till Gisenyi vid Lake Kivu
Ni startar dagen med en lugn frukost och beger er när ni är redo från Nyungwe Forest norrut mot Gisenyi. Vid ankomst till Gisenyi checkar ni in på Lake Kivu Serena Hotel. Spendera eftermiddagen på stranden med sol och bad eller ta en promenad i de vackra omgivningarna. Boende på Lake Kivu Serena. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 6: Gisenyi/Lake Kivu
Spendera dagen med sol och bad eller gör utflykter i omgivningen. Vi kan arrangera exempelvis en båttur på sjön. Boende på Lake Kivu Serena. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 7: Gisenyi till Musanze
Efter en lugn morgon vid Lake Kivu kör ni vidare genom de gröna bergen mot Musanze. Musanze ligger vid foten av de vackra Virungabergen med sina fem karakteristiska konvulkaner. Ni anländer vid er lodge i tid för lunch. Från er lodge har ni fantastisk utsikt över Virungabergen. Ni kan spendera eftermiddagen på lodgen eller besöka en "cultural village" (kostar USD 35, arrangeras med er guide/förrare och betalas på plats). Boende på Mountain Gorilla View Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 8: Bergsgorillor
Idag ska ni få besöka Vriungabergens gorillor i Volcanoes National Park. Ni startar tidigt på morgonen och efter en kort genomgång av er guide startar ni er vandring genom den fantastiska skogen. Ni stannar hos gorillorna en timme. På eftermiddagen kommer ni tillbaka till er lodge. Boende på Mountain Gorilla View Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 9: Musanze till Kigali, stadsrundtur i Kigali
Efter frukost kör ni från Musanze till Kigali, 2,5-3 timmar. I Kigali får ni en guidad rundtur av er guide. På er rundtur i Kigali besöker ni Kigali Genocide Memorial, Richard Kandt Museum och Inema Arts Center. På eftermiddagen skjutsar er guide er till ert hotell. Boende på 5Swiss Hotel. Frukost och lunch ingår. Kostnad för dryck till lunchen tillkommer.

Dag 10: Hemresa
2,5 timmar innan ert flyg avgår hämtas ni vid hotellet för transfer till flygplatsen och flyg hem.

Priser och avresor

DATUM 2 PERSONER 4 PERSONER 6 PERSONER ENKELRUM
JAN-DEC 2017 Från 45 530 kr. Från 39 255 kr. Från 36 940 kr. 4 290 kr.


Avresor dagligen hela året. Priser avser privat grupp, vilket innebär att ni aldrig delar er jeep med någon annan resenär. Är ni en grupp om fyra personer får ni en egen jeep likväl som om ni är en grupp om 2,3,5 eller 6 personer. För grupper större än sex personer får ni mer än en jeep, kontakta oss för prisuppgifter. 

Pris inkluderar flyg Sverige-Rwanda t.o.r avser flyg i ekonomiklass med exempelvis Ethiopian Airlines, Brussels Airlines eller Qatar Airways och gäller under förutsättning att biljetter till ett pris på max 7 000 kr. per person inklusive flygskatter och avgifter finns tillgängliga på valda resdagar. Priser nedan är angivna per vuxen (>15 år) som delar dubbelrum. Notera att endast person över 15 år för besöka bergsgorillorna.

Ring oss!
08-4106 09 90

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:
Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis
kostnadsfritt och inte bindande.

I priset ingår

I priset för denna resa ingår:

 • Flyg t.o.r. Skandinavien-Rwanda (avser flyg i ekonomikalss med exempelvis Brussels Airlines, Ethiopian Airlines eller KLM till ett pris på max 7500 kr. per person inklusive flygskatter)
 • Två nätter på 5Swiss Hotel i Kigali
 • Två nätter på Nyungwe Forest Lodge
 • Två nätter på Lake Kivu Serena Lodge
 • Två nätter på Mountain Gorilla view lodge
 • Privat guide och privat jeep för alla transfers i Rwanda
 • Samtliga transfers och måltider som specificeras i resplanen
 • Ett gorilla tillstånd (gorilla permit) per person
 • Inträde till Kigali Genocide Memorial, Richard Kandt Museum och Inema Arts Center

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks till gudier
 • Personliga utgifter såsom minibar, tvätt, telefoni och Internet

För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via Europeiska Reseförsäkringar

Boende på denna resa

5Swiss Hotel, Kigali
Trevligt, välskött och familjärt litet hotell med fantastiskt läge mitt inne i Kigali. Läs mer om 5Swiss Hotel här. 

Nyungwe Forest Lodge
Ett hotell som är en upplevelse i sig. Omgiven av en te plantage och den smaragdgröna regnskogen ligger lodgen fantastiskt vackert alldeles på gränsen till Nyungwe Forest National Park. Rummen är vackra och har utsikt över omgivningarna. Läs mer om Nyungwe Forest Lodge

Lake Kivu Serena Lodge
Som alla Serena Hotels håller hotellet hög standard med stora trevliga rum. Det bästa med detta hotell är dock att det ligger direkt på stranden där man kan bada i Lake Kivus varma vatten. Läs mer om Lake Kivu Serena Lodge

Mountain Gorilla View Lodge

Ganska ny lodge av bra klass. Lodgen har 30 rum som alla ligger i små stugor på sluttningar till Mt.Sabinyo. Samtliga rum har egen toalett och dusch, en liten lounge del med öppen eldstad och en egen veranda. Lodgen har också en restaurang, bar och reception i en separat byggnad. Läs mer Mountain Gorilla View Lodge här.

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa. 

Visum
 om ni ansöker om visum innan avresa ska ni göra det via respektive lands ambassad. Vi rekommenderar er att göra det minst en månad i förväg. Ni kan också köpa visum direkt vid ankomst. Se då till att ni har korrekt summa (i USD) lättillgängligt i handbagaget. 

Turister från Sverige behöver inte visum för att besöka Rwanda. 

Vaccinationer Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis. 

Resevaluta
 Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner. 

Biljett
 Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er. 

Packning
 Packa i mjuka väskor om ni ska på safari. Hårda väskor kan vara svåra att få in i en safarijeep. 

Tillåtet bagage Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person. 

Försäkring
 Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd

Incheckning på flyget
 Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort. 

Villkor
 Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Klimat i Rwanda

Rwanda har ett tropiskt fuktigt klimat som i stora delar av landet är modererat av ganska hög höjd över havet. Temperaturerna variera lite över året och mellan olika delar av landet. Ruhengeri och Volcanoes National Park ligger ganska högt och har ett märkbart svalare klimat än exempelvis Kigali. De torraste perioderna är juni till augusti och december till februari. Normalt sett är mars, april maj de regnigaste men på senare år har variationerna mellan olika år varit stora. Regn förekommer alla tider på året. Läs mer om klimat och väder i Rwanda i vår Safariguide Rwanda.

Reservation

Vi reserverar oss mot att förändringar i växelkursen SEK/USD, tillgänglighet på flygbiljetter, förändrade skatter och avgifter på flygbiljetter och andar externa faktorer bortom vår kontroll kan göra att priser kan bli högre än de som har presenterats på denna sida.