Utsikt från Mt Gorilla View Lodge

Bilder på den familj ni ska besöka

Närbild på en bergsgorilla

Ni kommer mycket nära bergsgorillorna

Bergsgorillorna tittar ofta nyfiket på er

Gorillasafari Rwanda

En verklig äventyrsresa där ni möter de dimhöljda bergens gorillor i Virungabergen i Rwanda. Ett möte med bergsgorillorna i regnskogen på de höga Virungabergen i norra Rwanda kommer ni aldrig att glömma. Resan inkluderar bl.a. 

 • En natt på trevliga 5Swiss Hotel i Kigali
 • Guidad rundtur i Kigali
 • Besök på Genocide Memorial
 • Lunch på Hotel Des Mille Collins "Hotel Rwanda"
 • Två nätter på Mountain Gorilla View Lodge i Musanze
 • Transfer i privat jeep mellan Kigali och Musanze t.o.r. 
 • Gorillaspårning i Volcanoes National Park 
 • Flyg Sverige-Kigali t.o.r. inklusive flygskatter

Att få besöka bergsgotillorna, dessa fantastiska, lugna och vänliga djur i deras hem är en naturupplevelse som saknar motstycke. Ni vandrar med erfarna guider genom delvis tät regnskog tills ni hittar er familj. Ni stannar hos djuren i en timme och får se dem på riktigt nära håll. Denna resa till bergsgorillorna i Rwanda går utmärkt att kombinera med sol och bad på Zanzibar eller i Kenya, en safari i Tanzania eller varför inte kombinera Rwanda med Sydafrika?

Observera att 15 årsgräns gäller för besök hos bergsgorillor i Uganda och Rwanda.

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis kostnadsfritt och inte bindande.

Resebeskrivning

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn eftermiddag eller kväll med ankomst i Rwanda nästa dag.

Dag 2: Ankomst i Kigali
Vid ankomst till Kigali blir ni mötta av vår representant som skjutsar er till ert hotell. Resten av dagen på egen hand. Boende på 5Swiss Hotel. Inga måltider ingår denna dag.

Dag 3: Kigali till Ruhengeri
Ni hämtas på hotellet kl. 08:30 av er privata guide. Under förmiddagen gör ni en guidad rundtur i Kigali. På er rundtur i Kigali besöker ni Kigali Genocide Memorial, Richard Kandt Museum och Inema Arts Center. Ni äter lunch på Hotel Des Mille Collines, hotellet som blivit känt från filmen ”Hotel Rwanda”. Lunch och inträden till museer ingår i priset. Kostnad för dryck till lunchen tillkommer. Efter lunchen kör ni norrut mot Musanze vid Virungabergen där ni nästa dag ska besöka bergsgorillorna. Ni kommer fram i skymningen och checkar in på Moutanin Gorilla View Lodge. Frånhotellet har ni en fantastisk utsikt över Virungabergens konvulkaner.

Dag 4: Bergsgorillor
Efter frukost på lodgen kör er guide er till högkvarteret för Volcanoes National Park. Ni blir här indelade i grupper och en guide som arbetar i parken ger er först lite information om parken och den familj ni ska besöka. Därefter kör ni en kort bit innan ni börjar vandra. Första biten går genom jordbruksmark men efter 15-20 minuter kommer ni till nationalparken. Ni går tills ni hittar gorillorna, vilket tar allt från 30 minuter till fyra timmar. När ni hittat gorillorna stannar ni där i en timme och vandrar därefter tillbaka. Er guide skjutsar er tillbaka till lodgen. Eftermiddagen på egen hand. Ni kommer att få med er en lunchlåda denna och dag och stannar för att picknicklunch. Middag på hotellet.

Dag 5: Hemresa eller kanske färd vidare
Ni lämnar Musanze på morgonen  och kör direkt till Kigali Airport för flyg hem eller vidare till nästa destination.

Det går naturligtvis att förlänga denna resa med fler dagar i Rwanda eller kombinera den med safari i Tanzania eller Kenya, sol och bad på Zanzibar eller kanske en resa till Sydafrika.

Priser och avresor

AVRESOR 2 PERS 4 PERS 6 PERS ENKELRUM
SEP-DEC 2016 Från 25 900 kr. Från 24 190 kr. Från 22 990 kr. +2 200 kr.
JAN-DEC 2017 Från 25 900 kr. Från 24 190 kr. Från 22 990 kr. +2 200 kr.


Avresor dagligen hela året. Priser avser privat grupp, vilket innebär att ni aldrig delar er jeep med någon annan resenär. Är ni en grupp om fyra personer får ni en egen jeep likväl som om ni är en grupp om 2,3,5 eller 6 personer. För grupper större än sex personer får ni mer än en jeep, kontakta oss för prisuppgifter. 

Pris inkluderar flyg Sverige-Rwanda t.o.r avser flyg i ekonomiklass med exempelvis Ethiopian Airlines, Brussels Airlines eller Qatar Airways och gäller under förutsättning att biljetter till ett pris på max 7 500 kr. per person inklusive flygskatter och avgifter finns tillgängliga på valda resdagar. Priser nedan är angivna per vuxen (>15 år) som delar dubbelrum. Notera att endast person över 15 år för besöka bergsgorillorna.

Ring oss!
08-4106 09 90

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:
Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis
kostnadsfritt och inte bindande.

I priset ingår

 • Internationellt flyg Sverige-Rwanda t.o.r. (gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklassen finns tillgängliga)
 • Flygskatter och avgifter
 • Samtliga hotellnätter, måltider och transfers som specificeras i resplanen
 • Ett Gorilla tillstånd (permit)/per person
 • Safarijeep och safariguide, er guide är kunnig och erfaren och pratar mycket god engelska

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks till gudier
 • Personliga utgifter såsom minibar, tvätt, telefoni och Internet

För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via Europeiska Reseförsäkringar

Boende på denna resa

5Swiss Hotel, Kigali
Trevligt, välskött och familjärt litet hotell med fantastiskt läge mitt inne i Kigali. Läs mer om 5Swiss Hotel här.

Mountain Gorilla View Lodge

Ganska ny lodge av bra klass. Lodgen har 30 rum som alla ligger i små stugor på sluttningar till Mt.Sabinyo. Samtliga rum har egen toalett och dusch, en liten lounge del med öppen eldstad och en egen veranda. Lodgen har också en restaurang, bar och reception i en separat byggnad. Läs mer Mountain Gorilla View Lodge här.

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa.

Visum
om ni ansöker om visum innan avresa ska ni göra det via respektive lands ambassad. Vi rekommenderar er att göra det minst en månad i förväg. Ni kan också köpa visum direkt vid ankomst. Se då till att ni har korrekt summa (i USD) lättillgängligt i handbagaget.

Turister från Sverige behöver inte visum för att besöka Rwanda.

Vaccinationer Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis.

Resevaluta
Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner.

Biljett
Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er.

Packning
Packa i mjuka väskor om ni ska på safari. Hårda väskor kan vara svåra att få in i en safarijeep.

Tillåtet bagage Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person.

Försäkring
Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd.

Incheckning på flyget
Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort.

Villkor
Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor här.

Klimat och väder

Rwanda har ett tropiskt fuktigt klimat som i stora delar av landet är modererat av ganska hög höjd över havet. Temperaturerna variera lite över året och mellan olika delar av landet. Ruhengeri och Volcanoes National Park ligger ganska högt och har ett märkbart svalare klimat än exempelvis Kigali. De torraste perioderna är juni till augusti och december till februari. Normalt sett är mars, april maj de regnigaste men på senare år har variationerna mellan olika år varit stora. Regn förekommer alla tider på året. Läs mer om klimat och väder i Rwanda i vår Safariguide Rwanda.

Reservation

Vi reserverar oss mot att förändringar i växelkursen SEK/USD, tillgänglighet på flygbiljetter, förändrade skatter och avgifter på flygbiljetter och andar externa faktorer bortom vår kontroll kan göra att priser kan bli högre än de som har presenterats på denna sida.