Gepard i Masai Mara

Mara Leisure Camp

Mara Nyumbu Camp

Mnarani Beach Cottages

Mnarani Beach Cottages

Masai Mara och Zanzibar

En resa till Kenya för er som vill uppleva en riktigt bra men lite kortare safari i Afrikas djurrikaste reservat; Masai Mara och avsluta resan med sol och bad på underbara Zanzibar. Resan inkluderar bl.a.

 • Flyg t.o.r. Sverige-Nairobi, Nairobi-Zanzibar och Zanzibar-Sverige inkl. flygskatter
 • Tre dagars safari i Masai Mara, Kenyas bästa safaripark 
 • Tre nätter på tältcamp i Masai Mara 
 • Privat safarijeep och safariguide
 • Sex nätter med halvpension på Mnarani Beach Cottages, Zanzibar
 • Försäkring med Flying Doctors, inklusive flygtransport till sjukhus vid allvarlig sjukdom eller skada

Denna safariresa till Kenya passar er som vill se de allra flesta av Kenyas stora däggdjur på en kortare och mer intensiv safari. Om ni vill se djuren och känna den riktiga safarikänslan men inte vill transportera er mellan Kenyas olika parker är detta resan för er. 

Boka senast 31/10 så får ni en snorklingsutflykt på Zanzibar utan extra kostnad. Avser en halvdagsutflykt till Mneba Island.

Efter safarin flyger ni till Zanzibar för att njuta av en veckas sol och bad. I grundpriset ingår boende med halvpension i standard garden view room på Mnarani Beach Cottages. Uppgraderingar är möjliga. Här kan ni läsa om alla våra hotell på Zanzibar

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis kostnadsfritt och inte bindande.

Resebeskrivning

Dag1: Avresa från Sverige
Flyg från Sverige på kvällen

Dag 2: Ankomst till Nairobi
Vid ankomst till Nairobi blir ni mötta av er safariguide. Från flygplatsen kör ni direkt till Masai Mara. Ni ankommer er lodge i Masai Mara i tid för lunch. Efter lunchen gör ni er första safaritur i Masai Mara. Masai Mara är Kenyas djurrikaste park och bland de många djur ni kan se här kan exempelvis nämnas lejon, leopard, gepard, hyena, schakal, impala, dik dik, buffel, gnu, zebra, elefant, giraff, Grants gasell, Thomsons gasell, flodhäst, krokodil m.fl. På Kvällen kör ni till er lodge för middag. Boende på Mara Nyumbu Camp eller Mara Leisure Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 3 & 4: Masai Mara
Heldagar med safari i Masai Mara. Denna dag tar ni med er picknicklunch som ni äter på en rastplats under dagen. Hela dagen spenderas med safari och först i skymningen kommer ni tillbaka till er lodge. Boende på Mara Nyumbu Camp eller Mara Leisure Camp (samma lodge som föregående natt). Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 5: Masai Mara till Zanzibar 
Ni lämnar Masai Mara efter frukost och kör till Nairobi. I Nairobi skjutsas ni till en restaurang där ni äter lunch (ingår inte) på egen hand innan ni skjutsas till flygplatsen för flyg till Zanzibar.  Vid ankomst på Zanzibar blir ni mötta av vår representant som skjutsar er till ert hotell. Boende på Mnarani Beach Cottages i grundpriset men möjlighet finns att uppgradera. Här hittar ni information om alla våra hotell på Zanzibar. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer. 

Dag 6-10: Zanzibar
Dagarna på egen hand, möjligheter finns att göra utflykter för att segla, snorkla, dyka eller kanske besöka Zanzibars medeltida huvudstad Stone Town eller någon av öns kryddplantager. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer. 

Dag 11: Hemresa Ni hämtas på hotellet 3 timmar innan ert plan avgår för transfer till Zanzibar Airport. Frukost ingår denna dag. 

Priser och avresor

Avresor Pris per peson Enkelrum     
Nov 2016 - 15 dec 2017 Från 25 990 kr.  +4 000 kr.
16 dec - 2 jan 2015 Från 27 490 kr. +4 500 kr.


Pris inkluderar flyg Sverige-Kenya, Kenya-Zanzibar, Zanzibar-Sverige i ekonomiklass med exempelvis Ethiopian Airlines eller Brussels Airlines och gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklass finns tillgängliga på valda resdagar. Priser ovan är angivna per vuxen (>15 år) som delar dubbelrum. Rabatter för barn och ungdomar ges.

I priset ingår

 • Internationellt flyg Sverige-Nairobi, Nairobi-Zanzibar och Zanzibar-Sverige (gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklassen finns tillgängliga)
 • Flygskatter och avgifter
 • Samtliga hotellnätter, måltider och transfers som specificeras i resplanen
 • Del i Safarifordon
 • Safariguide, er guide är kunnig och erfaren och pratar mycket god engelska
 • Försäkring med Flying Doctors. Innebär att ni vid allvarlig skada eller sjukdom under er safari får flygtransport till sjukhus i Nairobi eller Mombasa

I priset ingår inte

 • Visum till Kenya
 • Visum till Tanzania
 • Utreseskatt från Zanzibar. I dagsläget cirka USD 40/person (2013-10) som ska betalas kontant vid avresa från Zanzibar. Kan inte betalas i förväg.
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks till gudier
 • Personliga utgifter såsom minibar, tvätt, telefoni och Internet

För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via Europeiska Reseförsäkringar
Ring oss!
08-4106 09 90

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:
Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis
kostnadsfritt och inte bindande.

Snorklingstur ingår

Nu inkluderar vi en halvdags snorklingsutflykt till Mnemba Island till alla som bokar en kombinerad safari och Zanzibar-resa i januari och februari 2016. Erbjudandet gäller på alla nybokningar oavsett avresedatum. Av logistisk askäl är erbjudandet begränsat till bokningar på hotell på norra Zanzibar (Mnarani Beach Cottages, Che Che Vule, Doubletree By Hilton Nungwi Resort, Z Hotel, Ras Nungwi, The Zanzibari och Zanzibar Retreat). Erbjudandet gäller vid bokning av någon av följande resor:

Tanzaniasafari med Zanzibar
Tanzania och Zanzibar Deluxe
Selous och Zanzibar
Kenya Horizon Safari och Zanzibar
Masai Mara och Zanzibar

Erbjudandet gäller vid nya bokningar gjorda fr.o.m. 29/1 2016 t.o.m. 29/2 2016. Erbjudandet gäller på alla avresedatum fram till 28/2 2017. Kan kombineras med andra erbjudanden.

Boende på denna resa

Eka Hotel
Nybyggt hotell i närheten av Nairobi National Park strax utanför Nairobi. Hotellet har ett perfekt läge nära både den internationella flygplatsen Jomo Kenyatta Airport och inrikesflygplatsen Wilson Airport. Hotellet håller en internationell standard med nya oich fräscha rum, restaurang, bar och en pool. Ett perfekt hotell att vila upp er efter flygresan på så att ni samlar energi inför er kommande safari. 

Mara Nyumbu Camp

Trevlig och bra tältcamp med ett bra läge precis på gränsen till Masai Mara National Reserve. Här bor ni i ett av de djurrikaste landområdena i världen och de vilda djuren syns ofta i lodgens närhet. Alla rum ligger i egna tält som är rymliga och välskötta. Samtliga tält har riktiga sängar, toalett och dusch. Läs mer om Mara Nyumbu Camp

Mara Leisure Camp
En tältlodge av bra kvalitet med ett fantastiskt läge vid Talekflodens strand inne i Masai Mara. Lodgen har stora rymliga tält med riktiga sängar och badrum med toalett, dusch och badkar. Samtliga tält har egen veranda och inga stängsel hägnar in lodgen utan djur rör sig ibland inne mellan tälten.

Mnarani Beach Cottages, Zanzibar
Trevligt och mycket prisvärt hotell i mellanklass. Hotellet har enkla men fräscha rum som dels ligger i huvudbyggnaden och dels i fristående Bungalows. SHotellet har två stora familjebungalows med fyra sängar och är ett mycket bra alternativ för barnfamiljer. Här är atmosfären lugn och avslappnad. Läs mer om Mnarani Beach Cottages

Uppgradera ert boende på Zanzibar
Vi har ett brett urval av hotell på Zanzibar och grannön Pemba för att passa alla smaker. Vi på Africana Travel har inga samarbeten med stora resorts eller charterhotell utan bara mindre boutiquehotell. Från enklare mellanklass till femstjärnig lyx. Läs mer om våra hotell på Zanzibar här. 

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa. 

Visum
 om ni ansöker om visum innan avresa ska ni göra det via respektive lands ambassad. Vi rekommenderar er att göra det minst en månad i förväg. Ni kan också köpa visum direkt vid ankomst. Se då till att ni har korrekt summa (i USD) lättillgängligt i handbagaget. 

Visum till Kenya kan ni ansöka om på Kenyas Ambassad alternativt köpa vid ankomst till Kenya. Från ambassaden kostar ett visum 500 kr. vid ankomst kostar det USD 50. Det kan vara lång kö för att köpa visum vid ankomst. Vi rekommenderar att ni skickar in blanketten minst en månad innan avresa Ladda hem ansökningsblankett för visum till Kenya på Kenyas ambassads hemsida. Notera att det krävs ett pass om är giltigt i minst sex månader efter hemresa och att passet inte får vara skadat på något sätt. Om ni ansöker om pass vid ankomst till Kenya behöver ni kunna visa upp er returbiljett. 

Visum till Tanzania kan ni ansöka om på Tanzanias Ambassad alternativt köpa vid ankomst till Tanzania. Från ambassaden kostar ett visum 500 kr. vid ankomst kostar det USD 50. Det kan vara lång kö för att köpa visum vid ankomst. Vi rekommenderar att ni skickar in blanketten minst en månad innan avresa Ladda hem ansökningsblankett för visum till Tanzania på Tanzanias ambassads hemsida. Notera att det krävs ett pass som är giltigt i minst sex månader efter hemresa och att passet inte får vara skadat på något sätt. Om ni ansöker om pass vid ankomst till Tanzania behöver ni kunna visa upp er returbiljett. 

Vaccinationer Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis. 

Resevaluta
 Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner. 

Biljett
 Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er. 

Packning
 Packa era saker mjuka väskor så att de lätt får plats i safari jeepen.

Tillåtet bagage Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person. 

Försäkring
 Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring.Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd

Incheckning på flyget
 Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort. 

Villkor
 Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Vad ska jag packa inför safarin?

För att er safari ska bli så bra som möjligt har vi satt samman en checklista med saker ni bör tänka på att ta med.

Mjuka väskor, Packa era saker mjuka väskor så att de lätt får plats det begränsade utrymmet i safari jeepen. Observera att inrikes flyg till Zanzibar tillåter endast en väska per person.  

Kikare, många djur kommer att komma nära bilarna men ibland kan det vara bra med en kikare om vi ser t.ex. en leopard eller noshörning på avstånd.

Ficklampa eller pannlampa. Det är mörkt på nätterna i afrikansk vildmark så en ficklampa eller ännu hellre pannlampa är bra att ha.

Våtservetter. De kan vara bra att ha om ni vill tvätta av händerna innan ni äter

Spritservetter eller handdesinfektion för att försäkra er om att ni inte får i er bakterier genom era händer när ni äter. De är dessutom bra att ha för att rengöra eventuella skrapsår och liknande.

El adapter. Tanzaniska uttag är annorlunda än svenska så ta med en adapter. Kenya har vägguttag av Brittisk typ. 

Vandringsskor (låga). Vandringsskor är det absolut bästa att ha på fötterna på en safari. Observera att det är bra om de är någorlunda svala. Det är bättre att ha skor utan Gore t.ex. om ni bara ska på safari eftersom ni inte kommer att vara ute i regn. Det absolut bästa är om ni har bekväma vandringsskor som är vattenavstötande men inte vattentäta med vattantätt membran som exempelvis Gore Tex.

Sandaler eller lätta skor typ sneakers. Ta med ett par bekväma väl ingångna skor. Det är skönt att ta på lodgen på kvällen.

Hatt eller keps för att skydda ert huvud från solen

Myggmedel

Solglasögon. Solen i Östafrika är extremt stark så det är viktigt att skydda ögonen.

Solskyddskräm. Ta med gott om solskyddskräm med mycket hög solskyddsfaktor. Om ni reser under svensk höst/vinter är det extra viktigt att ha riktigt hög solskyddsfaktor i början. Ta med all ni behöver då solskyddskräm är svår att få tag i i Östafrika och där den finns är den dyr.

Lätta kläder. Ta med tunna t-shorts och byxor/shorts. Funktionsmaterial är skönare än bomull. I vissa områden, såsom Ngorongorokratern, är det kyligt på nätterna (framförallt mellan maj och september) så det kan vara bra att ha med en tunn jacka eller fleece tröja.                             

Liten ryggsäck eller väska att ha kamera och liknande saker under dagarna

OBS! Innan ni åker besök en vaccinationsklinik och få de vaccinationer och malariaprofylax ni behöver!

Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor här

Klimat och väder

Kenya ligger på ekvatorn och stora delar av landet har ett tropiskt klimat. Delar av landet ligger på den Östafrikanska högplatån och här är klimatet märkbart svalare och torrare än vid kusten. Norra delarna av Kenya är torra och består till stora delar av halvöken. Dagstemperaturer i Kenyas safariparker Lake Nakuru och Masai Mara varierar mellan cirka 25 grader under perioden maj till augusti till mellan 25 och 35 grader resten året. Varmaste månaderna är december-februari. Det regnar olika mycket i olika delar av landet och regn förekommer normalt sett alla månader. Regnigaste månaderna är mars, april och maj och de torraste är juli t.o.m. oktober. Läs mer om väder och klimat i Kenya i vår Safariguide Kenya.

Zanzibar har ett utpräglat tropiskt klimat med varmt väder året om. Eftermiddagstemperaturen varierar vanligtvis mellan runt 25 grader de svalaste månaderna (maj-juli) och 35 grader de varmaste månaderna (oktober-februari). Oftast är nattemperaturen 20 grader eller strax däröver. Regnigaste månaderna är mars, april och maj och de torraste är juni t.o.m. oktober. Regnskurar förekommer året om. 

Reservation

Vi reserverar oss mot att förändringar i växelkursen SEK/USD, tillgänglighet på flygbiljetter, förändrade skatter och avgifter på flygbiljetter och andar externa faktorer bortom vår kontroll kan göra att priser kan bli högre än de som har presenterats på denna sida.